SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Semih Pala, yine kaos

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ni, hükümet aleyhinde bir toplantı için MHP’ye veren Semih Pala, gördüğünü tepkilerden sonra açıkl

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Semih Pala, yine kaos
Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’ni, hükümet aleyhinde bir toplantı için MHP’ye veren Semih Pala, gördüğünü tepkilerden sonra açıklama yaparak, “Ben değil, yetkililer kiraladı” dedi.

 

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi, MHP’nin hükümet aleyhine propaganda yaptığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Programa gelen tepkiler karşısında suskun kalan Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Koordinatörü Semih Pala, resmi Facebook sayfasından bir açıklama yaparak sessizliğini bozdu.

PALA'NIN SAVUNMASI

MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, Merinos Kongre Kültür Merkezi’nin Koordinatör Semih Pala tarafından kendilerine kiralandığını söyledi. Bu sözlerden sonrası tepki gören Pala yaptığı açıklama ile kiralamada kendisinin değil, daha üst makamdaki yetkililerin izninin olduğunu belirtti: "Kamuoyunun bilgisine, Türkiye'nin en aktif ve en yoğun kullanılan Kongre Kültür Merkezi olan, açıldığından beri iki milyon insanın girdiği, ikibin civarında yerel, ulusal, uluslararası etkinliğin yapılabildiği Merinos AKKM de, rezervasyonu yapılan her program, Semih Pala'nın şahsi tasarrufuna göre değil, konusuna göre ilgili ve yetkililerinin bilgisi ve onayı ile gerçekleştirilmektedir."

PROGRAMDA NELER OLDU?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanlığı, 17-25 Aralık Darbe girişimlerini, "yolsuzluk ve rüşvet haftası" adıyla bir anma programı düzenlemek istedi. MHP'li yetkililer Merinos yönetimine müracaat ederek salonu kiraladı. Üzerinde "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" yazılı afiş ve pankartlarla halk salona davet edildi. Bazı Ak Partililer(!) ve halktan gelen yoğun tepki üzerine Merinos yönetimi konferans rezervasyonunu "konferansa halkı davet etmişsiniz" gibi tutarsız bir gerekçeyle iptal etmek istedi. Daha sonra MHP'lilerin, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptıkları protesto ve baskılar sonucunda konferansın yapılmasına yeniden izin verildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.