SON DAKİKA
Hava Durumu

Yol Ortasındaki Trafo Tehlike Saçıyor

Bursa'da Çeşmebaşı mahallesinde yol ortasında kalan trafo kazalara adeta davetiye çıkarıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2013 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2013 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yol Ortasındaki Trafo Tehlike Saçıyor
Bursa'da Çeşmebaşı mahallesinde yol ortasında kalan trafo kazalara adeta davetiye çıkarıyor. 

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çeşmebaşı Mahallesi muhtarı Şakir Yakupoğlu, 1990 yılında kurulan mahallenin aşırı göç aldığını kaydetti. Mahallede yol ortasında kalan küçük trafonun kazalara davetiye çıkardığını ifade eden Yakupoğlu, "10 yıldan bu yana trafonun yenileneceği yönünde söz aldık ama bir türlü yapılamadı. En son 2013 Temmuz ayında yenilenecek diye söz verdiler ancak temmuz ayı içerisindeyiz, henüz bir gelişme olmadı" dedi.
Yılın yarısını elektriksiz geçirdiklerini iddia eden Yakupoğlu, "Yol ortasındaki bu trafoya kaç defa araba çarptı. Allah'tan bir ölümlü bir kaza olmadı. Ölümlü bir kaza olunca mı bu trafo yenilecek? Ben bunu anlamıyorum. Daha kimlere bildirmemiz gerekiyor bunu. Mahallemizin ihtiyacını karşılayan tek trafo bu. Tek bir hattan beslendiği için özellikle yağmurlu havalarda sürekli elektrikler kesiliyor. Saatlerce mahalle elektriksiz kalıyor. Yılın yarısını elektriksiz geçiriyoruz" diye konuştu.
Elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı evlerdeki elektronik aletlerin arıza yaptığına dikkat çeken muhtar Şakir Yakupoğlu, konu ile ilgili imza topladıklarını da vurguladı.

UEDAŞ'TAN AÇIKLAMA
UEDAŞ'tan mahalledeki trafo ile ilgili "Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çeşmebaşı Mahallesi'nde 2012 yılının son çeyreğinde yaşanan elektrik arızaları ile ilgili yapmış olduğumuz inceleme doğrultusunda ağustos ayında 1 kez, Eylül ayında 1 kez ve Aralık ayında 1 kez olmak üzere bölgede toplam 3 kez arıza meydana gelmiştir. Mahallede yaşanan bu 3 elektrik arızasının toplam süresi 10 saat olarak kayıtlara geçmiştir. Bu süre zarfında yaşanan kesintilerin toplamı 9 saat olup yine 1 günü dahi bulmamaktadır" denildi.
UEDAŞ yetkilileri, trafonun yeri konusunda ise "2011 yılında muhtarlık nezdinde yapılan önerimize trafonun park alanına alınması yine muhtarlık tarafından kabul edilmemiştir. UEDAŞ olarak müşterilerimizin hassasiyetlerine ve taleplerine her dönem hızlıca yanıt vermekteyiz. Çeşmebaşı Mahallesi Muhtarı Sayın Şakir Yakupoğlu'nun söylemlerinde bahsi geçen trafo ile ilgili K.E.T içerisinde Netkaya firmasına 25 gün önce yer teslimi yapılmıştır. Belirtilen trafo deplase edilecek ve 6 adet OG direk yenilenip hat çekilecektir. Firma malzeme siparişlerini vermiştir" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.