SON DAKİKA
Hava Durumu

Yol ortaya çıktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle, Yalova Yolu ile İzmir Yolu’nu daha da yak

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle, Yalova Yolu ile İzmir Yolu’nu daha da yakınlaştıracak olan 30 metrelik yolun kısa süre sonra hizmete açılacağını söyledi. 



 
Bursa’nın trafiğine yatırımlarıyla nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, “‘Yol Medeniyettir’ ilkesiyle ulaşımda özellikle yol çalışmalarına önem veriyoruz. Planda olup da uygulamada yapılmayan yolları birer birer açıyoruz. Ankara Yolu altı dediğimiz, İzmir - Ankara yolu istikametinde bulunan 30 metrelik yolda çalışmalarımız hızla sürüyor” dedi.
Başkan Altepe, 30 metrelik yolun Bursa’nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bir ana arter olduğunu da vurgulayarak, “Fatih - Çiftehavuzlar ve Soğanlı istikametindeki, Yalova Yolu ve Sırameşeler arasındaki yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki yolda 245 binanın kamulaştırmaları tamamlandı. Geriye 5 parselin kamulaştırması kaldı. Kısa zamanda buradaki çalışmalarımız da bitecek” diye konuştu.
Yol yapım çalışmalarının çevredeki tretuvar ve bisiklet yollarıyla birlikte yaklaşık 3 ayda şekilleneceğini ifade eden Başkan Altepe, “Böylece Demiryolu altı da nefes alacak ve Bursa’da güzel bir dönüşüm daha yaşanmış olacak. Yalova Yolu ile Sırameşeler’i birbirine bağlayacak olan 30 metrelik yolda kamulaştırılan 245 parsel için 37 milyon TL (37 trilyon) harcandı” diyerek, yol çalışmalarının Bursa için gereklilik olduğuna işaret etti.
Başkan Altepe’ye inceleme sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Fehmi Ökten de eşlik etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.