SON DAKİKA
Hava Durumu

Yünkül: 'O savunmayı vermeyeceğim'

Yemekhane boykotu sırasında hastane çalışanlarına kumanya dağıttıkları için hakkında inceleme başlatılan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yünkül: 'O savunmayı vermeyeceğim'
Yemekhane boykotu sırasında hastane çalışanlarına kumanya dağıttıkları için hakkında inceleme başlatılan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Şeref madalyamdır. Sağlık çalışanlarının hakkı için yaptığımız bir eylemden dolayı o savunmayı vermeyeceğim.” dedi.

 

Canan GÜLEÇ

 

Yüksek İhtisas Hastanesi çalışanlarına yemekhane boykotu sırasında “izinsiz sandviç dağıtmak” nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Sağlık- Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 26 Ocak günü “bilgisine başvurulmak” üzere çağrıldı. Yünkül, çağrıya yanıt olarak “Bu sendikal bir eylemdir, ağlık çalışanlarının hakkı için yaptığımız bir eylemden dolayı o savunmayı vermeyeceğim” dedi.

ÇEVİK KUVVETLİ MÜDAHALE

Yüksek İhtisas Hastanesi yemekhanesiyle ilgili yaşanan sorunlardan dolayı hastane çalışanları sendikaların da çağrısı üzerine 10-11-12 Temmuz 2017 tarihlerinde yemekhaneyi boykot ederek tabldot servis almamışlardı. Boykotun ikinci gününde çalışanların yemek ihtiyacını karşılamak adına Sağlık-Sen Bursa Şubesi’nin sandviç dağıtması önce hastane başhekimi ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından engellenmek istenmiş, daha sonra da Valilik konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.

Sendika temsilcileri hakkında tutanak hazırlanıp soruşturma başlatıldığını da hatırlatan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, o günlerde yaşananları şu sözlerle aktardı: “Hastane güvenliği sandviç dağıtımını engellemeye çalıştı, daha sonra da hastaneye çevik kuvvet geldi. Hastane Başhekimi Soner Cander ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, konuyu bazı gazetelere OHAL sürecinde insanları kışkırtmak olarak yansıttı. Temsilcilerimizi odasına çağıran Cander, ‘OHAL var, başınıza iş alacaksınız’ diyerek yasadışı bir iş yapılıyor izlenimi vermeye çalıştı.”

SENDİKACILARIN CEZASI VALİLİK’TEN İPTAL EDİLDİ

3 gün süren yemekhane boykotunun ikinci gününde kumanya dağıttıklarını ve üçüncü gün de başka bir sendikanın dağıtım yapacağını söyleyen Yünkül, yaşananlardan sonda onların geri adım attıklarını belirtti. Sağlık-Sen Yüksek İhtisas Hastanesi temsilcileri Murat Demirbağ, Ednan Muratoğulları, Mehmet Atsen, Yakup Kılıç ve Tunç Ergin’in disiplin cezası aldıklarını anlatan Yünkül, valiliğe itiraz ederek cezaların kaldırıldığını söyledi.

ÇİKOLATA SERBEST, SANDVİÇ YASAK!

Sendika temsilcilerinin hakkındaki disiplin cezasının iptali için Valilik’e itirazda bulunduklarını anlatan Yünkül, şunları söyledi: “Boykottaki çalışanlara yemekhaneye gitmedikleri için kumanya dağıtmak sendikal bir faaliyettir, bu nedenle de hastane yönetiminden izin almamız gerekmediğini açıkladık. Ayrıca sağlıkçılara özel Tıp Bayramı, Hemşireler Günü, Eczacılar Günü gibi özel zamanlarda da sendikamız olarak şeker, çikolata dağıtıp ziyarette bulunarak çiçek götürüyoruz. Bunlar için izin almamız gerekmiyorken neden sandviç izin alalım? Çikolata dağıtımında itiraz etmeyen yönetimin sandviçe neden itiraz ettiğini anlayamadık.”

“BEN SENDİKACIYIM, ŞEREF MADALYAMDIR”

Valilik tarafından kapatılan dosya, Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül’ün İl Sağlık Müdürlüğü’ne “izinsiz sandviç dağıtımı hakkında görüşlerini bildirmek üzere” davet edilmesiyle yeniden gündeme geldi. Daveti sosyal medya hesabından da paylaşan Yünkül, “Sağlık-Sen teşkilatları olarak üyenin hakkını kimseye satmadık ve üyeden gelen her talebe karşılık verdik. Bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedik. Bundan sonra da bu değişmeyecek. Bu yazı da benim sendikacı olarak şeref madalyamdır.” ifadelerine yer verdi. 26 Ocak tarihinde İl Sağlık Müdürlüğüne gitmeyeceğini söyleyen Yünkül, “Bu sendikal bir eylemdir, sendikacı olarak yapılması gerekeni yaptık. Bunun için de gidip personel olarak kimseye savunma vermeyeceğim.” dedi.

DİĞER SENDİKA SİMİT DAĞITACAKTI, BEKLİYORUZ!

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Yünkül, sosyal medya hesabındaki paylaşımında da şunları dile getirdi: “Yüksek İhtisas Hastanesinde çıkan yemek ile ilgili sıkıntı nedeniyle Sağlık-Sen olarak yaptığımız yemek boykotunun 2. gününde üyelerimize dağıttığımız kumanya nedeniyle dönemin hastane idarecileri ve genel sekreterliği temsilcilerimize disiplin cezası vermiş ve bu ceza Valilik tarafından iptal edilmişti. Bugün Şube Başkanı olarak bende konuyla ilgili olarak Sağlık Müdürlüğüne davet edildim. Yazıyı face'de paylaştıktan sonra destek için arayan ve mesaj yazan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Biz sendikacılığı üyemizin hak ve menfaatleri için yaptığımızı, doğru bildiğimiz yoldan da asla geri adım atmayacağımızı sürekli ifade ettik. Aynı boykota katılma kararı alan ve 3. günü simit dağıtacağını ilan eden sendikalar bizim yaşadığımız olay sonrası korkudan yerlerinden bile kıpırdayamadılar. Bu yaşanan olaydan sonra sendikamıza üye olmayan sağlık çalışanları bile takdirlerini ilettiler. Bazı kişilerin bu olay sonrası yazdığı yazılarda arşivlerde duruyor. Şahsımı ve sendikamızı savcılığa vereceklerini beyan ederek (ki hala ortada bir şey yok. Onu da bekliyorum) korkmamızı beklediler. Ancak şunu ifade etmeliyim ki; biz Sağlık-Sen teşkilatları olarak üyenin hakkını kimseye satmadık ve üyeden gelen her talebe karşılık verdik. Bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedik. Bundan sonra da bu değişmeyecek... Bu yazı da benim sendikacı olarak ŞEREF madalyamdır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.