SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yunus Emre'ye Mektup'

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TÜRK DİLİ BÖLÜMÜ, BARIŞIN, SEVGİNİN, CÖMERTLİĞİN VE HOŞGÖRÜNÜN TEMSİLCİSİ OLAN YUNUS EMRE’Yİ ANMAK MAKSADIYLA DÜZENLEDİĞİ “GENÇLERDEN ‘BİZİM YUNUS’A MEKTUP VAR” KONULU MEKTUP YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Yunus Emre'ye Mektup'
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü'nün düzenlediği “Gençlerden ‘Bizim Yunus’a Mektup Var” konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
 

 

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü, barışın, sevginin, cömertliğin ve hoşgörünün temsilcisi olan Yunus Emre’yi anmak maksadıyla düzenlediği “Gençlerden ‘Bizim Yunus’a Mektup Var” konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mine Göçmen’in Yunus Emre’ye yazdığı mektup birinci seçildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’nin elinden aldı.
Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, sevgi ve birliğin insanın kazanabileceği en güzel ve en üstün vasıflar olduğunu, Yunus Emre’nin bu özellikleri kazanabilmek için Tapduk Emre’nin dergâhında kırk senesini verdiğini dile getirerek, “Yaşadığımız yüzyılda da sosyal, siyasi, felsefi ve ekonomik krizlerle başa çıkmaya çalışan, hâlâ birbirini anlamayan, sevmeyen, ötekileştiren insanların, birbirleriyle savaşan toplumların Yunus’un sevgi çağrısına kulak vermelerini, ülkemizin ve insanlığın O’nun mesajlarını daha iyi anlamasını diliyor, Yunus Emre’yi anma ve anlama gayesi ve gayretiyle düzenlenen bu yarışmanın hepimizin yeni baharına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin de, “Üniversitemizin gençleri, bu yarışmaya katılarak, onu nasıl tanıdıklarını, ne kadar iyi anladıklarını gösteren yüzlerce mektup yazdılar. Bu mektuplarda Yûnus gibi ülkenin durumunu ortaya koyup Yûnus’un mısralarından bugüne bakarak aydın olmanın gereğini yerine getirip kaygılarını dile getirdiler. Yûnus’un dili kullanma gücünden etkilendiler, onun içten sesine kulak verip duygu ve düşüncelerini satırlara döktüler” diye konuştu.
YUNUS’A 157 MEKTUP
Yarışmaya, Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve meslek yüksekokullarından toplam 157 mektup gönderildi. Mektupların tümü, Türk Dili okutmanlarından oluşan seçici kurul tarafından özenle okunup değerlendirildi. Değerlendirme yapılırken yazının mektup türüne uygun olması, öğrencinin dili doğru ve düzgün bir şekilde kullanması, Yunus’un sade Türkçe anlayışına değinmesi, en önemlisi de özgün olması gibi kıstaslar göz önünde bulunduruldu.
Birinciliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden Mine Göçmen, ikinciliği Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Ümmühan Koçer, üçüncülüğü Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden Özkan Kurnaz, dördüncülüğü Hukuk Fakültesi’nden Ahmet Gök, beşinciliği Keles Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı’ndan İrem Özdemir, altıncılığı Sağlık Yüksekokulu’ndan Beyzanur Çıkrıkçı kazandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.