SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüz nakli olarak gündeme gelmişti... Cinayete teşebbüsten gözaltında!

Türkiye kamuoyu gündeminde aylarca konuşulan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yüz nakli olarak gündeme gelmişti... Cinayete teşebbüsten gözaltında!
Türkiye kamuoyu gündeminde aylarca konuşulan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, "cinayete teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kamuoyunda yüz nakli olmasıyla birlikte zaman zaman haberlere konu olan ve nakilden sonraki hayatıyla sık sık gündeme gelen İnegöllü Recep Sert bu kez cinayete teşebbüs iddiasıyla bir kez daha haberlerin konusu oldu. Eşi ve iki arkadaşıyla göz altına alınan Recep Sert, iddiaya göre bir kişiye üç el ateş etti.

BİLECİK’TE YAŞANDI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013'te yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, Bilecik'te "cinayete teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alındı. Bilecik Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 10 Ekim gecesi Bilecik’in Gazipaşa Mahallesi Nişancı Sokak'ta, İrfan Demir’e üç el ateş edildi.  Şans eseri kurşunların hiç biri şahsa denk gelmezken, mermiler çevredeki boru ve park halindeki araçlara isabet etti.

TEHDİT EDİLDİĞİ BELİRLENDİ

Olayın ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü ekiplerin titiz çalışması sonucu Bilecik'te faaliyet gösteren bir çiğköfte firmasına ait 4 dükkânı Mehmet C.'nin, iş yerlerini İrfan Demir'e devrettiği, bununla ilgili aralarında anlaşmazlıklar olduğu bu sebeple tehdit edildiği ortaya çıktı.

KAMERA VE KAYITLARDAN ULAŞILDI

Bunun üzerine ekipler olay yerindeki güvenlik kameraları izlerken, olay günü İrfan Demir’e ateş eden şahsın Mehmet C.’ye ile yakınlığı bulunan Recep Sert olduğu tespit edildi. Recep Sert’in olay günü akrabası olan Samet S. ile birlikte 16 PZ 855 plakalı beyaz renkli bir araçla Bilecik iline geldikleri, aracın kiralık olduğu ve Recai Yılmaz adına kiralandığı bilgilerine ulaştı.

İNEGÖL’DE GÖZALTINA ALINDI

Tüm delilleri birleştiren Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Recep Sert'in Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet ettiğini bilgisine ulaşır ulaşmaz harekete geçti. Soruşturmayı genişleten Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gece İnegöl'e hareket etti. Olayı gerçekleştirdiği öne sürülen Recep Sert silahıyla birlikte yakalanırken, eşi Esma S. ile Samet S. ve Mehmet C'yi yakaladı. "Cinayete teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı, adliyeye sevk edildi. Öte yandan olay, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

İNEGÖL’DE İŞE ALINMIŞTI

Recep Sert ile Esma Akyurt arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüşünce, hastaneden taburcu edilen Recep Sert, Esma Akyurt Sert ile 21 Aralık 2014 tarihinde İnegöl’de evlendi. Recep Sert düğünden bir süre sonra, İnegöl Belediyesi tarafından taşeron firma üzerinden işe alındı.

TÜRKİYE’NİN İLK ÇENE NAKLİ OLAN İSMİ

Recep Sert’i, 18 Temmuz 2013 tarihinde, Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli yapılmıştı. Beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza’nın yüz ve çenesi, Recep S'ye, başarılı bir operasyonla nakledilmişti. Türkiye'de yüz naklinde 5'inci, çene naklinde ise ilk olan Recep Sert, bu olayla tanınmıştı.

(AA-İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.