SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeytine menşe mecburiyeti

 AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, hükümet olarak zeytinde menşe mecburiyetini uygulamak için çalıştıklarını belirterek, zeytinde h

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, hükümet olarak zeytinde menşe mecburiyetini uygulamak için çalıştıklarını belirterek, zeytinde her bölge ile rekabet edebilmek için de arazi toplulaştırmasının şart olduğunu söyledi. 


Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, ilçe başkanı Neşet Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Çeltikçi köyü altındaki yeni tesislerini ziyaret etti. Burada Kooperatif Başkanı Remzi Bayram ve yöneticiler tarafından misafir edilen Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik’in bugünkü yöneticilerinin Orhangazi’ye modern bir tesis kazandırdıkları için tarihe geçtiğini ve tesisin son derece iyi olduğunu, ilçeye de yakıştığını söyledi.
MENŞE ZORUNLULUĞU İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, zeytinde menşei zorunluluğu getirmek için uğraş verdiklerini belirterek, bu konuyu dile getirdiğimizde insanlar bir söz vermiş gibi algılıyor. Bunu bir söz gibi vermek değil ama amacımız bu. Bunun için de uğraş veriyoruz. Zeytinde menşei zorunluluğunu getirmek için hem bakanlık nezdinde hem de uzmanlar noktasında uğraş vereceğiz’ dedi.
TOPLULAŞTIRMA ŞART
Zeytinde Türkiye’nin sadece uluslar arası anlamda değil, ülke içinde de rekabet ortamı olduğunu belirten İsmail Aydın, özellikle Orhangazi-Gemlik-İznik ve Mudanya bölgesi eskisi gibi değil. Evet son derece kaliteli zeytin bu bölgede yetişiyor. Ancak bu bölgelerde araziler parça parça. Düşünün ki, Akhisar bölgesinde 150-200 dönüm zeytinliği olan üretici de aynı maliyetle bu işi yapıyor, Orhangazi’de 10 dönüm arazisi olan da. Bu haksız bir rekabet oluyor. O halde yapılması gereken şey, bu bölgede arazi toplulaştırması yapılmalı. Bu iş için üreticiler adım atmalı dedi.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİNİ ARTIRMALIYIZ
Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı üretim kalitesini artırmaya yönelik girişimler yapılması gerektiğini belirten Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, bu konuda üreticilerin de bizlerin de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Kaliteli ürün üretmeliyiz. Zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırmalıyız dedi.
REMZİ BAYRAM’DAN TEŞEKKÜR
Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Remzi Bayram ise Marmarabirlik’te anlayışın değiştiğini belirterek, geçmişte biz de içindeydik. Birlik gırtlağına kadar siyasete bulaşmıştı. Her siyasi irade birliği bir siyasi malzeme olarak görürdü. Artık özerkleşme ve sonrasında bugünkü hükümetin aldığı tedbirlerle bu engellenmiş oldu. Örneğin şunu açıklıkla söyleyebilirim ki, ben 10 yıla yakın süredir yönetimdeyim. 7 yıldır da başkanım. Hiçbir gün Ak Parti iktidarından birisi çıkıp da demedi ki bu bizim adamımız bunu işe al, şu bizim elemanımız ona torpil geç. Bugünkü hükümet bunu yapmadığı için çok teşekkür ediyorum. Bu sayede Marmarabirlik daha iyi noktalara geldi. Daha da iyi olacak. Hem milletvekillerimiz hem de bakanımız Arınç bizi her zaman destekledi. Halen de desteklemeye devam ediyor. Dolayısıyla bu konuda hepsine çok teşekkür ediyorum dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.