SON DAKİKA
Hava Durumu

Ziraat ve tarımın Somalili öğrencileri

SOMALİ'DEN 2012'DE TÜRKİYE'YE GETİRİLEN ZİRAAT TEKNİK LİSESİ VE TARIM MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, TÜRK TARIMINI ÜLKELERİNDE UYGULAMAK İSTİYOR. (ABDULLAH ÇİBİR - ZAFER PEKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ziraat ve tarımın Somalili öğrencileri
Somali'den 2012'de Türkiye'ye gelerek ziraat okullarında okuyan öğrenciler, burada öğrendikleri modern tarım tekniklerini ülkelerinde uygulamak istiyor.
 

 

Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Somali'den 2012'de Türkiye'ye getirilen Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Bursa’daki tarlalarla ve seralarda staj yaparak, ülkelerine Türk tarımını götürmeye hazırlanıyor. Somali'den başvuru yapan öğrenciler arasından seçilerek Türkiye'ye getirilen 11 öğrenciye ilk Türkçe eğitimi verildi. Somali'nin geleceği olarak adlandırılan gençler, doktor ve mühendis olarak ülkelerine dönmeyi umut ediyor. Bursa Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nde son sınıf öğrencisi 11 Somalili genç, uygulamalı eğitimlerini ise Bursa’nın çeşitli tarım alanlarında ve seralarında görüyor. Kendilerine bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yetkililere teşekkür eden Samatar, “Lise eğitimimizden sonra inşallah yüksek tahsilimizi de burada yapmak istiyoruz. Üniversiteye geçmemiz için liseyi burada okumamızı sağlayan Diyanet ve Milli Eğitim Vakfı'nın yardımlarını bekliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.