SON DAKİKA
Hava Durumu

Zirvede canlandırma

Bursalı bir grup dağcı, Zigana’da 3 yıl önce 10 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasını canlandırmak için kar altına girdi. TRT Oku

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı bir grup dağcı, Zigana’da 3 yıl önce 10 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasını canlandırmak için kar altına girdi. TRT Okul televizyonu için çekilen belgeselde, dağda mahsur kalan sporcuların yaşadıklarını hissetti.



Trabzon’da Zigana’da yürüyüşe çıkan 17 dağcının üzerine düşen çığ sebebiyle 10 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı. Bursalı dağcılar, bütün Türkiye’yi yasa boğan çığ faciasından 3 sene sonra, karla kaplı Uludağ’da hayatını kaybeden dağcılar için kamera karşısına geçti. TRT Okul Televizyonu için çekilen belgeselde, Bursalı 17 dağcı, faciada ölen, yaralanan ve kurtulan dağcılarının yaşadıklarını canlandırmaya çalıştı. Zigana'da yürüyüşe çıkan 17 kişilik dağcı grubunun yaşadığı çığ felaketini anbean canlandıran Bursalı sporcular, ölen dağcılar için kar altına girdi.
Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, kulüp olarak 16 kişilik bir ekiple çığ felaketinde yaşananları canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti. 17 kişilik guruptan 10 dağcının hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını kaydeden İsmet Şentürk, “Canlandırma esnasında çığ felaketinin yol açtığı dehşet verici anları yaşadık. Maksadımız bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için bunlardan ders çıkarılmasını sağlamak. Dileriz böyle felaketler bir daha hiç yaşanmaz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.