SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da gençler ve çocuklar çok şanslı!

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2019 21:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 21:25
Bursa’nın genç, dinamik, heyecanlı, çalışkan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Hızına yetişmek gerçekten mümkün değil. Baş döndüren bir tempoda çalışıyor Bursa için…

Enerji dolu ve bunun da hakkını veriyor Alinur Aktaş… Özellikle gençlere ve çocuklara yönelik onlarca projeyi üst üste devreye alıyor, her fırsatta gençlerle ve çocuklarla birlikte oluyor.

Gençlere ve çocuklara yönelik projelere özel önem veriyor ve bizzat ilgileniyor. Şöyle son üç gün sadece ajanslara Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere ve çocuklara yönelik yaptıklarıyla ilgili düşen haberlere bakalım… Bunlar sadece haber olanlar oysa onlarcası yüzlercesi devam ediyor…

Daha dün Hürriyet Anadolu Lisesi’nin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ’30 Çok Geç’ projesinin uluslararası ortakları olan İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Makedonya’dan gelen öğrencileri kabul etti Başkan Aktaş. Bu tür projelere verdikleri desteği anlattı ve gençlerle sohbet etti. Onlardan daha çok proje üretmelerini istedi.



Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İŞKUR ve Kent Konseyi iş birliğiyle her yıl düzenlediği  ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın (BİİB) duyurusu yapıldı. Buluşma tarihi 21 Kasım 2019 olarak açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren Bilim Elçileri Kulübü, Gençler Şehrine Renk Katıyor Projesi kapsamında şehri renklendirmeye devam ediyor. Gençler Bursa’yı gönüllerince renklendiriyorlar.  Bilim Elçileri Kulübü, bu kez Görükle Mehmet Zahit Kotku Öğrenci Yurdu'nu renklendirdi. Beton duvarları önce düz renge boyayıp daha sonra uzak doğu sanatlarından biri olan mandala ve sanatçılar çizen gönüllüler, Neşet Ertaş ve Barış Manço’nun resimlerini de duvarlara işledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 9 yıl önce başlattığı ‘Şehrimi Tanıyorum Çünkü Geziyorum’ projesi, bu eğitim döneminde de orta öğretim öğrencilerini kentin tarihi ve turistik mekanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan ve her yıl büyüyerek devam eden proje, 9 yılda 150 bin kişiye ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) kapsamında gerçekleştirilen ‘Maceraya Hazır mısın? Etkinliği Hüdavendigar Kent Parkı’nda başladı. Bu yıl 250 bin öğrencinin sporla buluşturulması hedeflenen BOSE kapsamında gerçekleştirilen Maceraya Hazır mısın? Etkinliği parkur yarışlarıyla başladı.

Bursa genelinden 57 okuldan 520 öğrencinin katıldığı ortaokul müsabakaları oldukça çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Parkuru birinci tamamlamak için zamanla yarışan öğrenciler, tüm hünerlerini sergiledi. Ortaokul etabının ardından lise müsabakaları yapılacak ve sonunda Bursa’nın en maceracı ekibi belirlenecek.

Yine Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimarile Atletizm Millî Takımı oyuncuları Berke Akçam, Esra Yılmaz ve Rümeysa Ökdem, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Bursalı gençlerle buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu renkli organizasyonda, federasyon başkanı ile millî sporcuları yalnız bırakmadı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bursa Gençliği Sporun Yıldızlarıyla Buluşuyor’ isimlik faaliyet Merinos AKKM Hüdavendigâr Salonu’nda gerçekleşti.



Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı Karacaali Gençlik Kampı’nı ziyaret etti. Deniz kenarında yer alan kampta öğrencilerle saz dinleyen ve birlikte yemek yiyen, seminerlere giren Başkan Aktaş, ısrarları kırmayarak ‘öz çekim’ de yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nce Soğukkuyu Mahallesi’nde kurulan ve lise öğrencilerini üniversiteye hazırlayan BUSMEK Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından hizmete alındı.

Büyükşehir Belediyespor, kuruluşunun 39. yılında 93 antrenör ve 2 bin 458 aktif sporcusu ile muhteşem bir lansman gecesi düzenledi. 21 branşın tek tek tanıtıldığı, birbirinden etkileyici gösterilerin yapıldığı etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak üniversiteli gençlerin hizmetine sunulan Görükle Gençlik Merkezi, binlerce öğrenciye bir çok alanda hizmet vermeye devam ediyor.  Görükle Gençlik Merkezi vize sınavları süresince 8-15 Kasım tarihleri arasında 24 saat açık olacak. Gençlerin ders çalışmalarına imkan tanıyacak. Üstelik her akşam saat 21.00’da gençlere çorba ikramında bulunulacak.

Sadece 3 günde Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere ve çocuklara yönelik hizmetlerin bir kısmını ele aldık daha.  Yüzlercesi devam ediyor.

Genç başkan gençlerle bir arada olmayı, gençlere hizmet etmeyi seviyor. Eh Bursa’daki gençler ve çocuklar da genç başkana sahip olmanın keyfini ve avantajını yaşıyor.

Mudanya’nın bitmeyen plan sorunu…

Mudanya’da uzun zamandır yaşanan bir plan sorunu var ve öyle görünüyor ki bu belediyenin umuru bile değil…

Sorun şu ki Güzelyalı, Çağrışan, Bademli ve Göynüklü planları yapılan itirazlar sonucu iptal edilmişti. Birkaç yıl önce ortaya çıkan bu durum üzerine tam iki defa Büyükşehir Belediyesi Mudanya Belediyesi’ne yardımcı olmak için planları yaptı. Ancak her plan yapılışının ardından yeni itirazlarla planlar mahkeme tarafından iptal edildi.



Üstelik önceki dönemde Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve Büyükşehir’in yaptığı planların görüşüldüğü toplantıda tüm CHP grubu planlara onay verirken CHP Mudanya red oyu kullanmış, o dönem meclis üyesi olan Turgay Erdem CHP Mudanya Belediyesi’ne ve meclis üyelerine tepki koyarak, “Sizin yaptıklarınızı düzeltmeye çalışıyoruz. Başkan katılmıyor üyeler red veriyor” diye tepki göstermişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya Belediyesi’ne iki defa yaptığı planlar nedeniyle Sayıştay’dan uyarı aldığı ve 1/1000’lik planların ilçe belediyeleri tarafından yapılması gerektiği notunu düştüğünü de hatırlatalım.

Mudanya Belediyesi Planda itiraz edilen bölümleri düzelterek tekrar meclise getirmekle görevli. Ancak aylardır gelmiyor. Bahsettiğimiz bölge şu an tarla görünüyor. Üzerindeki binalarda dolayısıyla kaçak. Binlerce konut şu an oturma izni alamıyor, ruhsat işlemleri yapılamıyor.

Oysa belediye bunu öncelikle ele alarak vatandaşın mağduriyetini gidermekle sorumlu.



Yüzlerce şikâyet var. Önceki akşam bir dostumuz da arayarak dert yandı. Çok büyük bir problem yok dedi. Sadece belediye itiraz edilen bölümü düzelterek meclisten geçirecek. Ama her nedenle aylardır bu yapılmıyor ifadelerini kullandı.

Mudanya Belediyesi bir an önce bu sorunu çözmeli. İnsanlar daha fazla mağdur edilmemeli.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.