SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursagaz’da garip işler!

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2020 23:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2020 23:22

Azeri SOCAR şirketine satıldıktan sonra yönetiminde üst kademede değişiklik olan ancak genel uygulamalarında herhangi bir düzelme olmayan Bursagaz, vatandaşı canından bezdiriyor. 
Bursa Şehir Gazetesi olarak iki gün önce gündeme getirdiğimiz uygulamaların ardından çok sayıda firma ve vatandaş gazetemize ulaştı. Anlatılanlar inanılır gibi değil. Ciddi sorunlar var ve bu sahada vatandaşı gerçekten mağdur ediyor. 
Öncelikle gaz açma konusunda çifte standart uygulamaları gerçekten çok şaşırtıcı. Örneğin elektrik ve suyu bağlanmış, tapusu olan konuta imar sınırında olmadığı için gaz bağlamıyor Bursagaz. Böyle kentin dört yanında yüzlerce konut var. 
Ancak bunu yapan Bursagaz, ilginç gaz açma işlerine de imza atıyor. Güzelyalı Balıkçı Barınağı’nda demirli otel olarak kullanılan gemiye örneğin hat çekip gaz veriyor Bursagaz. İmar sınırında olmadığı için konuta gaz aboneliği vermeyen Bursagaz, denizin içindeki gemiye nasıl gaz verebiliyor? İlginç!


Yine bizi arayarak sıkıntıları anlatan bir yetkili bayiinin söyledikleri de oldukça enteresan. Makine Mühendisi tesisat şirketinin sahibi ile Bursagaz’ın gaz açma yetkilisi bir konuta gidiyor.
 Bursagaz’ın tekel olması nedeniyle vatandaşın da bayinin de kendisine mahkum olduğundan hareketle ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ mantığı ile Bursagaz personeli makine mühendisini bile eziyor orada. 
Ezen meslek lisesi mezunu, yeterliliği tartışılır, eğitim konusunda eksikleri olduğu aşikar bir stajyer görevli bile olabiliyor bazen. 
Böyle bir anlayış yakışıyor mu Bursa’nın en önemli firmalarından birine? Dahası bu firmanın ortakları arasında Büyükşehir Belediyesi var. 
Bu sorumsuzca ve saçma sapan hareketler sonrasında siyasete ve belediyeye bile fatura edilebiliyor. Vatandaş sorumlu olarak bazen siyaseti ve belediyeyi görebiliyor. 
SOCAR şirketi aldıktan sonra Bursagaz’a üst düzey atamalar yaptı. Bu atamaların şirketin uygulama ve vatandaşla muhatap olan noktalarına hakim olmadığı da bu şikayetlerden net bir şekilde belli oluyor. 
Belli ki Bursagaz’da eski kafalar hala etkinliğini sürdürüyor. 
Vatandaşa yardımcı olmak yerine zorluk çıkarıyorlar. 


Asıl merak ettiğimiz konu SOCAR yöneticilerinin şirkete gereken hakimiyeti kurup kuramadığı. Yani sahaya ve şirketin alt bölümlerinde neler olduğunu biliyorlar mı acaba?
Örneğin sahada ve şirketin vatandaşla muhatap olduğu bölümlerde çalışanların dışardaki firmalarla ilişkisi var mı? Yönlendirme yapılan firmalar var mı? Bunları izliyor ve takip ediyorlar mı?
Bugün tesisat firması gaz açmaya gittiğinde örneğin bu gazı açtıramadığında firmanın diğer müşterilerden olduğu da bir vaka. Yani Bursagaz görevlileri gereken özeni göstermemeleri durumunda tesisat firmalarının ekmeğiyle bile oynayabiliyorlar. 
Soğuklar başladı başlayacak ve yüzlerce vatandaş saçma sapan prosedürler ve çıkarılan zorluklar nedeniyle gaz alamıyor. Oysa elektrik ve su aboneliği almış konuta Bursagaz’ın da abonelik vermesinde ne sakınca olabilir ki? 
Sahada görev yapan gaz açma ekiplerinin sürekli eğitimden geçirilerek aynı standartlarda işlemleri yapması gerekmez mi? 


Şimdi bakın bir firmanın anlattıklarına. Karşılıklı iki daire. Biri ev sahibi biri kiracı. Tesisat aynı. Her şey aynı. Biri doğalgazını kullanıyor. Diğeri yeni kombi alıyor ve bunu taktırmak istiyor. 
Bursagaz, yeniden proje istiyor. Minimum bedel 500 lira. Fleksi değişimi isteniyor bu da 300 lira. Yeniden gaz açma falan dünyanın parası daha ekleniyor. Karşı dairede mevcut olan bu dairede onca parayla yenileniyor. Sebep? 
İkinci el kombi alıyor örneğin vatandaş. Yeni proje artı fleksi, artı servisin gelip kontrol edip çalıştığını beyan etmesi vs. Vatandaş sıfır kombi alamamış gücü yetmediği için. Ama Bursagaz aradaki farkı ödetiyor iyi mi? Bu nasıl bir anlayış. 
Hava kirliliğinin önlenmesi için devlet elinden gelen desteği sağlayıp vatandaşları teşvik ediyor ama Bursagaz, vatandaşa güçlük çıkartmak için akla gelmedik işler görüyor. 
Bizden uyarması. Bu iş gerçekten yarın öbür gün daha sıkıntılı bir duruma gelecek gibi görünüyor. 

Nurhayat Kayışoğlu özür dilemelisin!

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Deniz Otobüsleri’nde (BUDO) yaptığı indirimi itibarsızlaştırmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmesi kamuoyunda oldukça konuşulmuştu. 
Duyanları güldüren ve güldürdüğü kadar düşündüren bu kara mizah örneğinin ardından CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da bilgi sahibi olmadan yaptığı açıklamalarla yine mizah konusu oldu. 
Aslında CHP Bursa ile ilgili bu tür mizahi durumlara sık sık şahit oluyoruz. CHP İl Başkanı İsmet Karaca örneğin Bursa Devlet Hastanesi’nin tekrar hastane olarak açılacağının açıklanmasından sonra gidip hastane önünde bu hastane açılsın diye eylem yapıp üstüne bir de imza kampanyası düzenlemişti. 
Yıldırım’da kiraya verilen binaları şaşırıp, kiraya verilmeyen diğer binanın önünde basın açıklaması yapmıştı. 
Bu kez Nurhayat Altaca Kayışoğlu, aynı durumda kaldı.  Kimden aldığı belli olmayan bir bilgi ile Yenişehir’de tam 61 köyün susuz olduğunu açıkladı Nurhayat Altaca Kayışoğlu. Topu da altı pas içinde  gol yapması için Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın önüne yuvarlamış oldu. 


Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun 61 köyde su sorunu yaşandığına ilişkin açıklamasının yanıltıcı olduğunu açıkladı. Devamında “Yenişehir’de 10 köyde su sıkıntısı vardı. 7 köye 19 milyon liralık yatırım yapıldı. Su sorunu çözüldü. 3 köydeki su sorunu da büyük ölçüde halledildi. Milletvekili Kayışoğlu bize gelip en doğru bilgiyi öğrenebilir” diyerek cehalete de yüzlerine vurdu. 
Davut beyin açıklamaları gerçekten karşı tarafın yüzünü kızartır mı bilinmez ama oldukça mizahi. CHP’liler bir anlamda milletin yüzünü bu tür komik işler yaparak güldürüyor. 
İşte o komikliği tüm kamuoyuna Davut başkan şu sözlerle aktarıyor; “Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu yanlış bilgilendiriyorlar. Yanlış yönlendiriyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekiline nasıl bilgi veriliyor, bilgilerini nereden alıyor bilmiyorum. Fakat kendisi ilçemizde 61 köyde su sorunu olduğunu mecliste dile getirdi. İlçemizde kendisinin belirttiği gibi 61 köyde su sorunu yok. Geçen yıl gurup köy dediğimiz aynı güzergahta olan 7 köyde sıkıntı vardı. Karaköy Dereköy, Kirazlıyayla, Süleymaniye, Yıldırım, Kavaklı Reşadiye köylerinde su sorunu BUSKİ tarafından çözüldü. 19 milyon liralık yatırım yapıldı.  Söylendiği gibi kesinlikle 61 mahallemizde su sorunu yoktur. Sayın vekilimiz ya da kim isterse gelip bizlerden en doğru bilgiyi alabilirler. İlçemiz için canla başla çalışan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve BUSKİ müdürlüğümüze tekrar teşekkür ediyorum”.
Evet, şimdi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’dan özür diler mi bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, milletvekili seçilmiş birinin kulaktan dolma bilgilerle bu tür açıklamalar yapmaması gerektiğidir. Eylem yapmakla siyaset yapmak arasında büyük fark var. Siyaset için bilgi ve birikim çok önemli eylem içinse çok bağırmak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.