SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın rant ittifakı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2021 19:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 19:43

Bursa son birkaç yıldır eski gücünü siyaseten kaybetmiş ancak kent içindeki ilişkileri ve rant havuzu bağlantıları ile varlığını sürdürmeye çalışan, partisi ve lideri tarafından oyun dışına alınmış siyasiler ve onların finanse ettiği algı ajanlarının kurduğu oyunlarla uğraşıyor. 
Muhalefet ülkelerin ve kentlerin gelişiminde çok önemli bir unsurdur. Ancak yıkıcı olmaması gerekir. 


Bugün Bursa’da etkili olmaya çalışan, partisi ve lideri tarafından oyun dışına alınmış siyasilerin kontrolünde ve rant havuzunun desteğinde algı oluşturmaya çalışan dahası iki önemli muhalefet partisinin yerel unsurlarını kontrol altında tutan siyaset ve rant çetesinin her ne olursa olsun Bursa’nın ismi hep kötü anılsın ve sistem çöksün sonra da biz tekrar işi ele alalım çabasını aklı başında herkes görüyor ve yaşıyor. 
Beslemelerine her gün Bursa’da kaos algısı oluşturmaya çalışan adı büyük kendi küçük bu siyaset eskileri, taşeron tetikçileriyle etkili olmaya çalışıyor. 
Bursa’yı 3-5 çapulcuya kaynak sağlayarak karıştırma çabalarının bugüne kadar sonuç vermediği ortada.  
Hem seçilmişleri hem atanmışları itibarsızlaştırma, onlar üzerinden siyaseti kamplaştırma ve Cumhur İttifakının iki önemli partisinin arasına nifak tohumları atmaya yönelik çabalar hep vardı. 
Özellikle MHP’yi ve ülkücüleri hedefleyen kışkırtmalar, AK Partililerle MHP’lileri karşı karşıya getirme çabaları her gün başka bir versiyonu ile sahnelenmeye devam ediliyor. 

İşte onların son örneği henüz Bursa’ya yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür üzerinden yapılmaya kalkışılan provokasyon oldu. 
Yıllar önce İstanbul’da yaşanmış bir tartışmayı gündeme getirip daha yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e hayırlı olsun bile demeden gündeme taşıyıp bir de “Ülkücüler ve MHP’liler bunu hazmedecek mi?” diye açık açık kışkırtma çabasına bürünen büyük abilerin taşeronları, hala bu çalışmaların sonuç vermeyeceğini anlayamıyor. 
Atama ile ilgili süreç biraz sancılı olsa ve tartışmaya açık olsa bile devletin en önemli kurumlarından biri olan Milli Eğitim Müdürlüğü için yapılan atamanın üzerinden daha iki gün geçmeden bir bürokratı hedef göstermek, MHP ve ülkücüleri provoke etmek nasıl bir akıl tutulması olabilir ki! Belli ki ağabeyler gözü iyice kararttı. 
Enteresan tarafı ise şu;
Algıcıları kontrol eden ve sistematik olarak Bursa’yı olumsuz algı merkezi yapmaya çalışan rant ve siyaset çetesinin üst akıllarının siyasetin iki farklı kutbundan geliyor olmaları. 
Yani Bursa üzerine kurulan oyunun bir ideolojisi ya da günümüz tanımıyla bir dava kaygısı yok. Tamamen güç ve rant üzerine bir araya gelmiş benzemezlerin kirli ittifakından başka bir şey değil. 

Sokaktaki Bursalıya sorduğumuzda algısı negatif olan ağabeylerle onların itibarsız algı ajanlarının çabalarının bir işe yaramayacağı, ellerini attıkları her yerde rezil olmalarıyla sonuçlanıyor. 
Kentin en önemli markalarından biri üzerinden yapmaya kalktıkları operasyon ellerinde patladığı gibi, bugün gerek AK Parti ve gerekse MHP’nin bu tür yapılara yüz vermemesi, milletin de oynanan oyunları net olarak görüyor olması, bu çetelerin amaçlarına ulaşamayacağının da teminatı adeta. 
Yıkım ittifakının hem milli hem de manevi değerleri bile istismar ederek sürdürdüğü bu çirkin ve fitne oyunu kartondan kuleler gibi yıkılmaya mahkum. 
Hikayenin sonunda ise siyaset eskileriyle rant çetelerinin sadece kaybetmesiyle değil bir de rezil olmasıyla sonuçlanacak… Bunu da buraya not etmiş olalım. Bursa, kimsenin babasının çiftliği sanacağı kadar değersiz ve sahipsiz bir kent değil, bu da böyle biline. 
Son söz olarak da bu oyunlara alışın. Oyunun detaylarına ayrıntılarıyla bilahare gireceğiz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.