SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın sanal müzesi

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2020 22:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2020 22:44

Elektronik posta kutuma düşen basın bültenlerine şöyle bir göz gezdirir, gerekli gördüklerimi arşivler, bazılarını sonraki günlere referans olsun diye aklımın bir köşesine de kaydeder, gerekmeyenleri de silerim. Silip geçtiklerim genelde ticari tanıtım amaçlı olanlardır. Ben reklama aracı olmak istemem. İsteyen gider gazetemin reklam servisi ile konuşur ve reklamını ücreti mukabili yayınlatır. 
Elbet haber değeri olanlar da vardır bu reklam amaçlı duyurular arasında. Onları da itinalı bir süzgeçten geçiririm. Tanıtım amaçlı elektronik postaları aldıktan sonra onlarla ilgili yazdığım pek görülmemiştir. Ne var ki dün sabah gelen kutusuna düşen bir tanıtım postasını göz ardı etmek olmazdı. Haber değeri vardı ve elbet haber servisi bunu değerlendirecekti ama bu duyuruyu ben yazmadan edemezdim.
Bursa Vakıf Kültürü Müzesi’nin sanal ortama taşınmasından bahsediyorum. Görmeyi çok istediğim müzeyi sanal ortamda da olsa ziyaret etme imkânı buldum. Ne güzel bir şey.
Baştan söyleyeyim ki çok güzel ve yerinde düşünülmüş bir hizmet. Yaptıranları kalpten tebrik ediyorum. Şimdi diyeceksiniz ki Bursa’ya birçok güzel hizmet yapıldı, onları neden yazmıyorsun? Arz edeyim; Bursa’dan uzağım. Yerinde gözlerimle görmediğim hizmetleri yazmak pek içime sinmiyor. Nasip olup da kendi gözlerimle görünce içimin ısındıklarını da yazarım elbet. Ancak, unu gözümle görüyorum. Özlediğim şehrimde açılmış bir müze, nerede olursam olayım, gözlerimin önüne serilmiş. Bu kadar güzel bir hizmetten bahsetmemek olur mu?
Serde gazetecilik var. Elbet eleştireceğiz de. İşte bu nedenle sıralayalım eleştirilerimizi:
İlk olarak tanıtımı yapılan, açıklama konulan eser sayısı arttırılmalı. İkincisi, çok lisanlı olmalı. İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Farsça… Eminim ki yepyeni ama takdir i şayan olan bu hizmet kısa sürede geliştirilecektir.
Yaptıranları tekrar kutlarım.

Gelelim memleket geneline. Paganların incili, emekli memur gazetesi yine skandal bir habere imza atmış. Adamların yazdığına bakın: “Alkol değil zamlar öldürüyor.” Akılları sıra sahte içkiden ölümlerin suçunu Ak Parti iktidarına yükleyecekler. Neymiş efendim, alkollü içkiye getirilen yüksek vergi nedeniyle artan fiyatlar vatandaşı merdiven altına itmişmiş. Son 5 yılda 2 bin 37 kişi hastanelere başvurdu ve bunlardan 510’u hayatını kaybetmiş. Aklınız yok mu sizin? Sahte içkinin öldürdüğünü bile bile neden hâlâ içiyorsunuz? 
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'i konuşturup onun laflarıyla veriyorlar. Klasik tatlı su kurnazlığı. Söylemek istediğin şeyi birine söyletip haber yaparsın. Böylece paçayı sıyırmış olursun. Ne demiş bu Antmen?
“Alkol değil zam öldürüyor. Yapılan zamlar yüzünden vatandaş sahte alkol üreticilerinin kucağına itiliyor.” Demiş. Bre aymazlar! Alkolün külliyen zarar olduğunu bilmez misiniz? Bilirsiniz de işinize gelmez.
Bakın o sizin yere göğe sığdıramadığınız demokrasi timsali diye pazarlamaya çalıştığınız ama monarşiyle yönetilen Birleşik Krallık, yani sizin anlayacağınız İngiltere var ya, işte o İngiltere alkol fiyatlarının çok ucuz olmasının halkı alkolizme ittiği gerekçesiyle vergileri arttırmak için çalışma başlattı. Alkol reklamları da kısıtlanacak. Akılları başlarına yeni geldi…
Şimdi anladınız değil mi? Mesele ağaç pardon alkol değil…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.