SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor kendini ateşe attı : 0 - 0

Süper Lig'de kümede kalma savaşı Bursaspor, ağırladığı Göztepe'ye diş geçiremedi ve kümede kalma umutlarını son haftaya taş

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor kendini ateşe attı : 0 - 0


Süper Lig'de kümede kalma savaşı Bursaspor, ağırladığı Göztepe'ye diş geçiremedi ve kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı.


Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor, sezonun kader maçına çıktı. 33'üncü hafta mücadelesinde yeşil beyazlı ekip , Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda kendisi gibi kümede kalma savaşı veren Göztepe'yi ağırladı. Timsah haftaya 33 puanla 16'ncı sırada girerken, hemen üzerindeki basamakta yer alan İzmir ekibinin 1 puan gerisinde bulunuyordu. Maç boyunca rakibi önünde vasatı aşamayan Yeşil Beyazlılar, puanını 34'e yükseltirken, küme düşme hattından çıkamadı. Rakip Göztepe'nin iki golü VAR'a takıldı, Göz Göz'ün penaltısını ayrıca Okan Kocuk kurtardı.
CANLI ANLATIM

90'

Karşılaşma  0 - 0 sona eriyor

90'
Gerçekleşen faul sonrasında tartışan Andre Poko ve Allano Lima için Mete Kalkavan sarı kartını gösteriyor.
87'
Göztepe takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Gürler oyundan çıkarken, Celso Borges oyunda dahil oluyor.
86'
Andre Castro'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Serdar Gürler'in ortasında kaleci Okan Koçuk rahatlıkla topa sahip oluyor.

82'
Göztepe takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Halil Akbunar oyundan çıkarken, Axel N'gando oyunda dahil oluyor.
81'
Karşılaşmanın bu dakikalarında iki takımda tehlikeli gelmeye çalışıyor.
77'
Allano Lima'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top üstten auta çıkıyor.
72'
Orta sahadan gönderilen derinlemesine pasta topla buluşan Serdar Gürler, topla ilerledikten sonra pasını ceza sahası içindeki Halil Akbunar'a gönderiyor. Halil'in vuruşunda top ağlara gidiyor fakat yapılan VAR incelemesi sonrasında Serdar Gürler'in ofsaytta olduğu belirleniyor ve atılan bu gol geçersiz sayılıyor.
71'
Yusuf Erdoğan'ın kullandığı köşe vuruşunda Cameron Jerome topu taça kadar gönderiyor.
69'
Konuk ekip Göztepe tarafında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Kadah oyundan çıkarken, oyuna Yoan Gouffran dahil oluyor.
67'
Kazanılan köşe vuruşunda topun başına Yusuf Erdoğan geçiyor. Yusuf'un ortasında savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

66'
Ev sahibi ekip tarafında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Nayir oyundan çıkarken, Diafra Sakho oyuna dahil oluyor.
65'
Umut Nayır'ın presi sonrasında topla buluşan Yusuf Erdoğan için ofsayt bayrağı kalkıyor.
63'
Aytaç'ın pası ile topla buluşan Tunay Torun kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor. Tunay'ın şutunda top kaleci Beto'nun üzerine gidiyor ve Beto rahatlıkla topa sahip oluyor.
60'
Bursaspor için maçtaki ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henri Saivet oyundan çıkarken, Tunay Torun oyuna dahil oluyor.
59'
Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Alpaslan Öztürk topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.
56'
Allano Lima'nın sol kanattan yaptığı ortada Titi topu ceza sahası dışına gönderiyor.
53'
Henri Saivet'in ortasına yükselen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yapmak isterken Beto'ya müdahalede bulunuyor ve Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.
51'
Penaltı vuruşunda Deniz Kadah topun başına geçiyor. Deniz'in kullandığı penlatıda kaleci Okan sağına çok iyi uzanıyor ve penaltıyı kurtarıyor.
50'
Aurelien Chedjou yaptırdığı penaltı sonrasında sarı kart görüyor.
50'
Defansın gönderdiği uzun topta , defansın arkasına sarkan Cameron Jerome ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalmak üzere iken Aurelien Chedjou'unun müdahalesi ile yerde kalıyor. Bu müdahale sonrasında ise hakem Mete Kalkavan penaltı düdüğünü çalıyor.
47'
Jerome'un pası ile savunmanın arkasına sarkan Serdar Gürler için ofsayt bayrağı kalkıyor.
47'
İkinci yarının başında oyuna dahil olan Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yaptığı etkili ortada, kaleci Beto güçlükle topu uzaklaştırıyor ve muhtemel bir tehlikeyi önlüyor.

46'
Bursaspor karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oyundan Onur Atasayar çıkarken, yerine Yusuf Erdoğan dahil oluyor.
46'
Mete Kalkavan'ın düdüğü ile maçın ikinci yarısı başlıyor.

45'
İlk yarının  0 - 0 sona eriyor
45'
Aurelien Chedjou topla ilerledikten sonra uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat top kalenin üzerinden farklı şekilde auta çıkıyor.
45'
Iasmin Latovlevici'nin sol kanattan verdiği derinlemesine pas ile topla ceza sahası içinde buluşan Onur Atasayar şutunu çekiyor. Cristian Titi son anda araya girerek topu kornere gönderiyor ve olası bir gol girişimini engellemiş oluyor.
39'
Kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan geçiyor. Berkan'ın ortasında ise Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.
37'
Hızlı gelişen Göztepe atağında Poko'nun derinlemesine pasında topla buluşan Cameron Jerome ceza sahasına doğru ilerlemek isterken Ertuğrul Ersoy'un müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem Mete Kalkavan sarı kartını Ertuğrul'a gösteriyor.
32'
Elle oynama sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
28'
Aytaç Kara'nın kafa ile gönderdiği pasta Onur Atasayar için ofsayt bayrağı kalkıyor.
25'
Göztepe adına kazanılan köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında kaleci Okan Koçuk topu yumruklarıyla taça kadar uzaklaştırıyor.

19'
Kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya Aurelien Chedjou yükseliyor ve yaptığı kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.
19'
Bursaspor bu dakikada gole çok yaklaştı. Abdullahi Shehu'nun sağ kanattan yaptığı ortaya Umut Nayir çok iyi yükseliyor ve altı pasa yakın bir noktadan etkili bir kafa vuruşu yapıyor. Kaleci Beto da aynı güzellikte topu kornere çeliyor.
11'
Berkan Emir'in kullandığı serbest vuruşta, Alpaslan Öztürk kafa vuruşu ile topu filelere gönderiyor fakat VAR incelemesinin ardından, atılan bu gol ofsayt gerekçesi ile iptal ediliyor.

8'
Latovlevici'nin sağ kanattan yaptığı ortada Onur Atasayar'ın kafa vuruşu Göztepeli defans oyuncusundan dönüyor. Dönen top Aytaç Kara'nın önünde kalıyor. Aytaç Kara'nın ceza sahası yayından çektiği şutta, top farklı şekilde auta çıkıyor.
6'
Karşılaşmada kazanılan ilk köşe vuruşunda topun başına Berkan Emir geçiyor. Berkan'ın ortasında Bursaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.
2'
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Bursaspor'dan geliyor. Allano Lima sağ kanatta aldığı top ile birlikte rakiplerinden sıyrılıp ceza sahası içine giriyor. Fakat yerden içeri çevirdiği top kaleci Beto'da kalıyor.
1'
Mete Kalkavan'ın düdüğü ile birlikte karşılaşma Bursasporlu oyuncuların santra vuruşuyla başlıyor.
-
Müsabaka berabere bittiği takdirde küme düşecek takımlar son hafta belli olacak.
-
Bursaspor, rakibine yenildiği takdirde Akhisaspor'un ardından ligden düşen ikinci takım olacak.
-
Göztepe ise rakibini yendiği takdirde kümede kalma yolunda önemli bir adım atacak. Pazartesi günü BŞB Erzurumspor'un Fenerbahçe'ye takılması halinde ise ligde kalmayı garantileyecek.
-
Bursaspor, zorlu mücadeleyi kazanarak hem rakibinin üzerine çıkmak hem de son haftaya kümede kalma yolunda avantajlı girmek istiyor.
-
Göztepe'de ise Beto, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk, Andre Castro, Tayfur Bingöl sarı kart sınırında bulunan isimler.
-
Bursaspor'da Aurelien Chedjou, Allano Lima, Aytaç Kara, Burak Kapacak, Tunay Torun, Umut Nayir sarı kart sınırında bulunan isimler.
-
32 hafta sonunda ligde 35 golü bulunan Göztepe'de ise sakatlığı sebebiyle oynayamayacak olan Yasin Öztekin'in 8 golü bulunurken, onu 6 golle Deniz Kadah ve 5 golle Cameron Jerome takip ediyor.
-
26 golle ligin en az gol atan takımı olan Bursaspor'da Aytaç Kara attığı 6 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunurken, onu 3'er golle Diafra Sakho ve Umut Nayir takip ediyor.
-
İki takım arasında ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermişti.
-
Göztepe'de ise kırmızı kart cezalısı Wallace Reis ile sakatlıkları bulunan Yasin Öztekin, Kadu, Nabil Ghilas, Adama Traore, Fausto Girillo, Hakan Çinemre ve Kerem Atakan Kesgin kritik maçta kadroda yer almıyor.
-
Bursaspor'da sarı kart cezalısı Umut Meraş ile sakatlığı bulunan Barış Yardımcı bu önemli müsabakada yer almıyor.
-
Bursaspor, ligde topladığı 33 puanla 16. sırada yer alırken, Göztepe ise topladığı 34 puanla rakibinin 1 basamak üzerinde 15. sırada bulunuyor.
-
Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 16:00'da başlayacak zorlu mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.
-
Spot Toto Süper Lig'in 33. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Bursaspor ile Göztepe karşı karşıya geliyor.

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Bursaspor, Göztepe'yi konuk edecek. Ligde 34 puanlı İzmir temsilcisinin 33 puanla bir basamak altında bulunan yeşil-beyazlılar, son haftaya girilirken bu maçtan galibiyetle ayrılıp düşme hattından bir basamak üste çıkmak istiyor. Bursa temsilcisi, Göztepe karşılaşmasını kaybetmesi halinde küme düşecek. Yeşil-beyazlılar kalan iki maçını kazanırsa kesinlikle ligde kalacak.

BURSASPOR - GÖZTEPE

SAAT: 16:00
HAKEM: Mete Kalkavan
STAT: Bursa BŞB
YAYIN: beIN SPORTS 2

BURSASPOR: Okan, Latovlevici, Chedjou, Ertuğrul, Shehu, Badji, Aytaç, Saivet, Onur, Lima, Umut Nayir

GÖZTEPE: Beto, Gassama, Alpaslan, Titi, Berkan, Poko, Castro, Serdar, Halil, Deniz, Jerome
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.