SON DAKİKA
Hava Durumu

Taze kanlar geleceğe yeşil ışık yaktı

-Sercan GÜLER Transfer sezonunu 12 yeni oyuncu ile kapatan yeşil-beyazlılarda yeni  oyuncuların forma şansı buldukları maçlarda g

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Taze kanlar geleceğe yeşil ışık yaktı
-Sercan GÜLER
Transfer sezonunu 12 yeni oyuncu ile kapatan yeşil-beyazlılarda yeni  oyuncuların forma şansı buldukları maçlarda gösterdikleri performans dikkat çekti. Ligin 4 haftasında Bursaspor’un takım olarak ortaya koyduğu performans son 2 sezonun kara bulutlarını takım üzerinde dağıtırken burada nokta transferler ve Samet Aybaba’nın katkısı da büyük oldu. Yeşil-beyazlılar son olarak Beşiktaş maçında oynadığı futbolla ligin ilerleyen haftaları için yeşil ışık yaktı.
Oldukça hareketli bir transfer sezonunu geride bırakan yeşil beyazlılar transfer sezonunu 12 yeni isimle kapattı. Eksik mevkiilere nokta transferler kadrosuna güç katan Bursaspor, transfer son gününü de iyi değerlendirerek en çok merak edilen mevkilerden biri olan forvet transferini de kaza  yapmadan tamamladı. Süper Lig’de 4 hafta geride kalırken takıma yeni katılan oyuncuların gösterdiği performans dikkat çekti. İlk 4 hafta itibariyle yeni transferlerden sadece Aytaç Kara ve Allano Lima 4 müsabakada forma giydi. Aytaç Kara aynı zamanda 1 gol atarak takımına katkı sağladı.
ORTAYA ‘BADJİ’ VE ‘SAİVET’ YAKIŞTI
Staphane Badji oynadığı futbolla göz doldururken hatalı pasları ile eleştirilerin odağında olsa da orta sahada verdiği güven ve rakip oyuncuların pozisyonlarını bozma, adam markajı ve ikili mücadelelerdeki başarısı ile dikkat çeken bir diğer isim oldu. Öte yandan yeşil-beyazlıların Senegalli orta sahası Henri Saivet ise 2 maçta forma giydi. Yüksek pas yüzdesi ve oyunu açmak adına orta sahada üstüne aldığı sorumluluk taraftarın ve teknik camianın büyük beğenisini kazandı.
CHEDJOU’YA PİQUE BENZETMESİ
Transferin son düzlüğünde takıma katılan  Chedjou ise özellikle Beşiktaş maçında ortaya koyduğu performansla dikkatli üzerine çekti. Chedjou’nun oyunun zaman zaman daraldığı anlarda ise defanstan orta sahaya kadar top sürerek çıkması ve rakip defansın arkasına attığı toplarla Barcelona forması giyen Gerard Piqué’yı andıran oyun stiliyle Timsahın uzun zamandır aradığı bir stoper olarak göz doldurdu.  Chedjou aynı zamanda defansta yaptığı kritik müdahalelerle göz doldurdu.
LOTOVLEVİCİ TUTUK BAŞLADI
Süper Ligin en kaliteli sol beklerinin başında gelen ve transfer sezonu boyunca bir çok kulübün transfer etmek istediği oyuncu olan Aziz Behich’in takımdan ayrılmasıyla sol bek pozisyonunda sezon boyunca normal şartlarda ilk 11’de başlaması gerek lasmin Latovlevici ilk maçında bekleneni veremedi. Beşiktaş maçının zorluğu ve stresi de eklenince hücum da istediği performansı ortaya koyamayan Latovlevici daha garanti bir oyun ortaya koyarak oyunun büyük bir kısmını orta sahanın gerisinde tamamladı.  Latovlevici’nin takıma adapte olmasıyla birlikte performansının artması bekleniyor.
FORMA BEKLEYEN İSİMLER
Yeşil-beyazlıların Başakşehir’den transferi Tunay Torun ise 4 maça sonrada dahil olarak toplamda 112 dakika boyunca sahada kaldı. Samet Aybaba’nın özelikle oyunun daralan zamanlarında oyuna sürdüğü, taze kan olarak nitelendirdiği Torun, skor anlamında katkı sağlayamasa da istek ve azmi ile tüm takıma örnek oldu.  Teknik Direktör Samet Aybaba, Jani Atanasov’a fazla şans vermedi. Umut Meraş, Santiago Vergini ve Umut Nayir de Beşiktaş müsabakasında forma şansı bulamadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.