SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah'ın hayal kırıklıkları

Ömer Karakaya Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Bursaspor’da birçok futbolcu

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Timsah'ın hayal kırıklıkları
Ömer Karakaya
Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Bursaspor’da birçok futbolcu gösterdiği performansla taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Diafro Sakho, lasmin Latovlevici, Umut Nayir ve Lima kötü oyunlarıyla Yeşil-beyazlıların kaybetti puanlarda başrol oynadılar.
Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanında 1 puana razı olan Bursaspor, tehlike hattının içinde kaldı. Sivasspor mücadelesinde ortaya koyduğu oyundan uzak bir görüntü çizen Yeşil-beyazlılar pozisyona girmekte zorlanırken, yakalanan ataklarda yapılan tercih hataları yüzünden gol bulmadı. Savunmada derli toplu bir görüntü çizen Timsah, rakibine de gol izni vermedi. Ankaragücü maçında bazı oyuncular gösterdikleri performansla hayal kırıklığı olmaya devam ettiler. Diafra Sahko ve Lima maça ilk 11’de başlamasına rağmen etkisiz oyunlarıyla, eleştirilere maruz kaldılar. Oyuna Lima’nın yerine giren lasmin Latovlevici’de, Lima’yı aratmadı. Rumen futbolcu, kötü oyunun yanı sıra isteksizliğiyle, Teknik Direktör Samet Aybaba’yı çileden çıkardı.
SAKHO GOLÜ UNUTTU
Bursaspor’un kadrosuna bakıldığında en deneyimli ve en kaliteli oyuncu olarak dikkati çeken Diafra Sakho, yaşadığı sakatlıkların ardından takıma bir türlü adapte olamadı. Teknik heyetin ve taraftarın büyük beklenti içinde olduğu deneyimli oyuncu kendinden isteneni bir türlü veremedi. Son golünü 176 gün önce Çaykur Rizespor’a atan Sakho, o tarihten sonra sadece 1 asist yapabildi. Cumartesi günü oynanan Ankaragücü maçında 85 dakika sahada kalan yıldız golcü, ne pozisyona girebildi ne de kaleye şut atabildi.


LİMA SAÇ-BAŞ YOLDURUYOR
Bursaspor’a sezon başında gelen Allano Lima, geride bırakılan 25. haftada dengesiz performansıyla taraftara saç-baş yoldurttu. Oyuna sonradan girdiği maçlarda daha etkili bir görüntü çizen Lima, ilk yarıda oynanan Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında gösterdiği performansla takdir toplasa da ligin geneline bakıldığında beklentilerin çok uzağında kaldı. Son vuruş konusunda oldukça yetersiz kalan Brezilyalı oyuncunun ligde 1 golü 2 asistti buluyor. Lima en son ligin 11 haftasında Trabzonpor’a karşı gol atma becerisi gösterebildi.


LATO İKİNCİ YARIDA TANINMAZ HALDE
Yeşil-beyazlıların ilk yarıdaki en flaş ismi olan lasmin Latovlevici, ikinci yarıda ortaya koyduğu oyunla, tanınmaz hale geldi. 17. haftaya kadar Umut Meraş’la yakaladığı uyumla, rakiplerin korkulu rüyası olan Rumen oyuncu, ikinci yarıda formayı Yusuf Erdoğan’a kaptırdı. Yedek kulübesini mesken tutan Latovlevici, oyuna sonrada girdiği maçlarda, kendinden bekleneni veremezken, sahada gösterdiği isteksizlikle de teknik heyeti çileden çıkardı. Ankaragücü maçında Lima’nın yerine oyuna giren Rumen yıldız, yavaş hareketleri yüzünden Samet Aybaba tarafından birçok kez uyarıldı. Ligde 3 golü 2 asisti bulunan Latovlevici, en son golünü ligin 14. haftasında Erzurumpsor’a karşı bulabildi.


UMUT NAYİR SINIFTA KALDI
Sezon başında Beşiktaş’tan kiralanan Umut Nayir, performansıyla sınıfta kaldı. Özellikle Diafra Sakho’nun yokluğunda fazlasıyla forma şansı bulan genç golcü, ortaya koyduğu oyunla, teknik heyeti hayal kırıklığına uğrattı. İkinci yarıdaki kötü gidişatta pay sahibi olan genç golcü, girdiği pozisyonları gole çeviremezken, Konyapsor mücadelesinde kaçırdığı penaltıyla Yeşil-beyazlıları 3 puandan etti. Ligde 3 golü bulunan Umut, en son golünü 17. haftada Yeni Malatyasppor’a karşı attı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.