SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor için dev kampanya! “Hatıran Yeter”

Maddi anlamda zor günler yaşayan Bursaspor Kulübü, destek amaçlı bir organizasyona imza attı. Yeşil-beyazlı kulüp, ‘Hatıran Yeter Kombine Kartı’ projesinin lansmanını, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor için dev kampanya! “Hatıran Yeter”

Süper Lig’den düştükten sonra maddi anlamda da büyük sıkıntılar yaşayan ve bu sezon transfer tahtasını bile açtıramayan Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırmak için şehrin tüm dinamiklerinin katılımıyla yeni bir kampanya başlatıldı. “Hatıran yeter” sloganıyla Belediye Stadı’nda gerçekleşen tanıtım törenine kent yöneticilerinin yanı sıra yeşil beyazlı yönetim, teknik heyet ve futbolcular katıldı.
Maddi anlamda zor günler yaşayan Bursaspor Kulübü, destek amaçlı bir organizasyona imza attı. Yeşil-beyazlı kulüp, ‘Hatıran Yeter Kombine Kartı’ projesinin lansmanını, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda gerçekleştirdi. Gerçekleşen organizasyona Vali Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, yöneticiler, futbolcular ve Teknik Direktör Mustafa Er ile birlikte antrenörler katıldı. Bursastore mağazaları ve www.hatiranyeter.org sitesinden kombineler 100 TL’den satılacak


“BU DÖNEMLERİ ATLATACAK DİRAYETE SAHİP BİR CAMİAMIZ”
Törende konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, “Böylesine anlamlı ve önemli bir günde şehrimizin tüm dinamikleriyle burada olması çok değerli. Ben şahsım ve oyuncularım adına çok teşekkür ediyorum. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ancak bu dönemleri atlatacak dirayete sahip bir camiamız. Tüm Türkiye ve Avrupa’nın dikkatini çeken bir oyun ortaya koyduk. Çok ciddi sorumluluk aldılar. Emek var, özveri var. Takımımıza maddi ve manevi destek anlamında burada birlikteyiz. Bu şehrin oyuncu grubuna destek çıkılması adına her zaman söyledim. Bu destek de buradan çıkacağını düşünüyorum.” dedi. 


 “DURUMU BURSA’DA HERKES BİLİYOR”
Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat da, “Arkamızda gördüğümüz futbolcu kadromuzu tüm Türkiye konuşuyor. Heyecanla maçları bekleniyor. Süper maçları dahil reyting rekorları kıran 4. Takım konumundayız. Belli başlı sıkıntılar yaşıyor. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Çok önemli destelerin Bursa tarafından bilinmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay her zaman yanımda oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Açıklamalar yapmadığım için çok eleştirildim. Bursaspor büyük bir değerdir. Biz bazı şeyleri ailemiz dışında paylaşmamak için konuşmadık. Konuşmaya da devam edeceğim. Bursaspor’un ne durumda olduğunu Bursa’da herkes biliyor. Bursaspor’un temliklerinin, ipoteklerinin olduğunu sayın valime söyledim. Bağış hesabı açılması için önderlik yaptı. Bankalarla ilgili tüm görüşmelerimizi yaptık. Asla böyle bir şey olmayacağını söylediler. Tüm bağışlar da bankanın faizlerine gideceğini belirttiler. Bursaspor’un borçlarını 2,5 seneye böldük. Hatıra kombine kartlarını artık satışa sunup, Bursaspor’da görev yapan futbolcu, teknik kadro, personel kim varsa hak ettiğini alacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Açılan hesaplar kanun gereği her hangi bir bankada açılmayacağını söyleyebilirim. Sadece Ziraat Bankası’nda açılabiliyordu. Ancak bloke ve ipotek olduğu için açılamıyordu. Bursaspor’da yapılacak olan bir şey var, bana ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın samimiyetine inanın. Taktik maktik yok savaşarak bir şeyler yapacağız. İnşallah bu çocuklar da bizi mahçup etmeyecek.”


 “BİN 963 HATIRA KOMBİNESİYLE BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ"
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa iş dünyası Bursaspor’un her zaman yanında oldu. Futbol sadece ülkemizde değil dünyada spor branşları içinde en büyük kitleye hitap eden bir güce sahip. Bu anlamda da Bursaspor’un Bursa kenti için çok büyük değeri var. Bursaspor nasıl 2010 yılında şampiyonluk yaşattıysa kente, yine aynı başarıları sağlamak için tekrar Süper Lig’e çıkma mücadelesi veriyor. Ekonomik şartlar ne olursa olsun Bursaspor’un yanında olduk. Bu kampanyayı da önemsiyorum. Bursaspor’a gönül vermiş herkesin bu kampanyaya destek vereceğini düşünüyorum. Biz bu kampanyaya bin 963 hatıra kombinesiyle başlangıç yapalım istiyorum. Herkesi de Bursaspor’umuzun her zamanki gibi yanında olmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.


“BU ZOR VE SIKINTILI SÜREÇTE KONUŞMA ZAMANI DEĞİL İCRAAT ZAMANI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da törende  şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır pandamı süreci içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 Mart’ta açıkladığı rakamla sarı renkli bir şehir ilan edildik. Bursa adına bu kazınım çok değerlidir. Hedefimiz maviye dönmektir. Ama bugün konu Bursaspor. Bizim için de büyük bir mutluluk. Takımımızı takip ediyoruz. En son 2-0’dan 3-2’ye dönen maçta büyük mutluluk yaşadık. Kıymetli hocamız ve futbolcu kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Play-Off’a kalabiliriz. Kapanmayacak bir fark yok. Bu zor ve sıkıntılı süreçte konuşma zamanı değil icraat zamanı. Kulübümüz Süper Lig’de değil 1. Lig’de. Neden bu hale geldik? Bu başkan döneminde böyle oldu, şöyle oldu deme zamanı değil. Hedefe kitlenme zamanı. Bu organizasyon değerli bir organizasyon. Bir kart 100 TL. Herkesin çorbada tuzu olabilecek bir rakam. Bu stat kapasitesi 40 bin civarında. Yani 3 milyon 101 bin nüfuslu bir şehrin bu konuyu rahat karşılayacağı bir konu. Sayılar çok önemli değil herkesin destek vermesi gerekiyor.” Başkan Erkan Kamat’ın isteği doğrultusunda bu rakam önce 5 bine daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, rakamı 5 bin 16’ya çıkarttığını söyledi.


 “BU ZOR ZAMANDA BİR SEFERBERLİK ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİR”
Bursa Valisi Yakup Canbolat, şu ifadeleri kullandı: “Hepimizin malumu Bursaspor son 2 senedir zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ama bunları konuşmanın yeri ve zamanı değil. Artık Bursaspor’umuza destek olma zamanı geldi. Gençlerimizi gerçekten bir kahramanlık ortaya koyuyor. Bursaspor’umuzu yeniden Süper Lig’e çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor. Bu kampanyanın düzenlenme sebebi herkesin destek çıkacağını bilmemizdir. Bütün vatandaşlarımızın katkı ve desteğini bekliyor. İşi bütün arkadaşlarımız izah etti. Bu zor zamanda bir seferberlik ortaya koymamıza gerekir. Şimdi de tam zamanı. Bu kampanyanın Bursa’mıza ve Bursaspor’umuza hayırlı olsun.” Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Bursaspor yönetim kurulunun da kampanyaya 5 bin 16 adet kombine kart alarak destek verdiği belirtildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.