SON DAKİKA
Hava Durumu

Taraftar kızgın Mestan suskun!

Geçen sene TFF 1. Lig’e düşmesinin ardından yeniden Süper Lig hedefiyle yola çıkan Bursaspor, Mesut Mestan yönetiminin üst üste yanlış adımları nedeniyle sezonu hüsranla tamamladı. İddiayla başlayan lig kabusla bitti. Play-Off’ta Adana Demirspor’a 4-1 yenilerek Süper Lig hayalini başka bahara erteleyen Bursaspor’da taraftar Mesut Mestan ve yönetimini topa tuttu. Bursa adeta yasa bürünürken, Mestan ve yönetimi ise adeta ölüm sessizliğine büründü.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Taraftar kızgın  Mestan suskun!

TFF 1. Lig’de normal sezonu 56 puanla 6. sırada tamamlayan Bursaspor, Play-Off turu yarı finalinde Lig’i 3. sırada bitiren Adana Demirspor ile karşılaştı. Bursa’da oynanan ilk maç 0-0 ile sonuçlanırken, Yeşil-Beyazlılar deplasmanda oynadığı maçtan hezimetle ayrıldı. Rakibine 4-1 gibi farklı skorla mağlup olan Yeşil-Beyazlılar, Süper Lig hayallerine de veda etti. Alınan sonuç taraftarı ise çileden çıkardı. Sosyal medya üzerinden yönetim ve futbolcuları topa tutan Bursaspor sevdalıları, Başkan Mesut Mestan’ı da istifaya davet etti.

TEK ADAY MESTAN

Geçen sezon takımın Süper Lig’den düşmesi üzerine Ali Ay görevinden istifa etti. Büyük bir borç yükü ile Süper Lig’den düşen Bursaspor’da ortaya çıkan ağır tablo nedeniyle kimse yönetime talip olmadı. Mesut Mestan’ın düşük profilli bir yönetim kurulu ile tek aday olarak girdiği kongrede, delegeler mecburen Mestan ve ekibini yönetime getirdi. Bursaspor başkanlığı için o dönem ismi geçen Hayri Yazıcı ise, Mestan’ın adaylıktan çekilmemesi üzerine aday olmamıştı.

FUTBOLCULAR GİTMEK İSTEDİ

Süper Lig’den düşen Bursaspor’da alacakları biriken bazı oyuncular, bunları bonservislerine karşılık olarak sayarak, kulüpten ayrıldı. Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş ve Muhammed Şengezer gibi genç ve yetenekli oyuncular ise düşük bonservis bedelleriyle satıldı. Bu oyunculardan gelecek parayla transfer yasağını kaldıracağını düşünen Başkan Mestan, bunu ancak transfer döneminin son haftasında aldığı desteklerle becerebildi.  Ekonomik güçleri olmadığı halde sadece etiket için yönetime talip olan Mestan ve yönetiminin bekledikleri destek gelmeyince bir çuval inciri berbat oldu.

TRANSFER YASAĞI VE PUAN SİLME CEZASI

Yeşil-Beyazlılarda transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı birçok isimle anlaşılmasına rağmen hiçbiriyle sözleşme imzalanamadı. Bursaspor Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) gelen puan silme cezasıyla ise yıkıldı. TFF, ulusal lisans şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle Yeşil-Beyazlı ekibe 3 puan silme cezası verdi. Bursaspor karara itiraz etse de sonuç değişmedi.

BİR SEZONDA 3 TEKNİK DİREKTÖR

Sezon boyunca bir türlü dikiş tutturamayan Bursaspor, bir sezonda tam 3 teknik direktör değiştirdi. Sırasıyla Yalçın Koşukavak, İbrahim Üzülmez ve İrfan Buz ile çalışan Yeşil-Beyazlılarda başarısızlığın önüne hiçbir teknik adam geçemedi.

FUTBOLCULAR VE ÇALIŞANLARA PARA ÖDENMEDİ

Maddi zorlukların apaçık ortada olduğu Bursaspor’a herhangi bir kaynağı olmadan başkan olan Mesut Mestan, personel maaşlarını ve futbolcuların alacaklarını da veremedi. Personel sayısında büyük bir düşüş yaşanmasına rağmen maaşların uzun süre yatmadığı Yeşil-Beyazlı ekipte, futbolcular ise Adana Demirspor maçının ardından yaptıkları açıklamalarda 9 aydır maaş alamadıklarını söyledi.

TARAFTAR SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİ

Adana Demirspor maçına kadar sabır çeken taraftar ise Bursaspor’un Play-Off’a veda etmesinin arından çileden çıktı. Sosyal medyadan üzerinden Mesut Mestan’ı eleştiri yağmuruna tutan taraftarlar, ‘Koskoca şehri ne hale getirdiniz, yazıklar olsun, taraftarını hak etmeyen tek kulüp, yönetim istifa’ gibi sitem dolu sözler kullandılar.

MESTAN SINIFTA KALDI

Bursaspor’un başına geçtikten sonra camiaya sadece boş umutlar aşılayan Başkan Mesut Mestan icraatlarıyla sınıfta kaldı. Yeşil-Beyazlı ekibin başında kayda değer tek bir icraatı görülmeyen ve güven veremeyen Mestan, yapılan maddi kampanyalarda da başarıya ulaşamadı. Bu sezon SMS ve ‘Yeniden Büyük Bursaspor’ kampanyaları düzenleyen Yeşil-Beyazlılar hayal kırıklığına uğradı. Bursaspor’un başına tarih yazma umuduyla gelen Mesut Mestan tarihi tersten yazdı.

KORKU DOLU GELECEK

Öte yandan Bursaspor’un geleceği hiç parlak görünmüyor. Maddi anlamda çıkmazda olan kulübün 500 milyon liradan fazla borcu olduğu biliniyor. Kulüp personeline ve futbolculara bile maaş ödeyemeyen Yeşil-Beyazlıların gelecek sezon TFF’den yeni bir puan silme cezası alması da muhtemel. Bunun yanında gelecek transfer yasağı ile birlikte kulüp hiç olmadığı kadar bir çıkmazın içine girebilir. Yeşil-Beyazlıların tek kurtuluş yolunun kulübe sahip çıkacak bir sponsor olduğu düşünülüyor. Mestan ve yönetiminin baskılara rağmen devam edip etmeyeceği belli değil. Tünelin ucunda ışık görünmeyen ve karanlık bir tabloyla karşı karşıya olan Bursaspor’da Mestan ve ekibinin istifa etmesi durumunda, kulüp yönetimine talip olacak ciddi bir isim ve yönetim bulunabilecek mi o da meçhul.

ASAROĞLU’NDAN SÜRPRİZ TEKLİF

Süper lig hayal ederken hüsranla sonuçlanan sezonun ardından önündeki tablo daha da kararan Bursaspor için herkes kurtuluş reçetesini merak ediyor. Acaba Bursaspor’u düştüğü bu karanlıktan çıkaracak bir formül bulunabilir mi? Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu tam bu noktada sürpriz bir öneri getirdi. Sosyal medya üzerinden Karesi Tekstil’in işe el atması önerisini getiren Asaroğlu,“ Bursaspor’u buradan ancak güçlü bir sponsor çıkarabilir. Süper lige çıkmanın tek yolu bu. Bursa’da bu yükün altına girecek dev firmaları var. Benim önerim: Karesi tekstil.” İfadelerini kullandı. (Ömer KARAKAYA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.