SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’ya sistematik ihanet!

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2021 20:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 20:00

Bursa’da muhalefet başta olmak üzere, belli kesimler kente adeta suikast girişiminde bulunuyor, bir nevi Bursa’ya sistematik bir ihanet projesini hep birlikte yürütüyorlar.

Özellikle son iki yıldır sistematik bir şekilde Bursa’yı kötü göstermeye, kötü anılmasına imkan tanıyacak her adım fütursuzca atılıyor.

Son seçim yenilgisini bir türlü hazmedemeyen Millet İttifakı’nın partileri, kente faydalı siyaset yerine kenti karalamaya, ulusal düzeyde sanki Bursa kuralsızlıkların, rezilliklerin merkeziymiş gibi gösterme noktasında azam bir gayret gösteriyorlar.

Bir tek tane şehir içim millet için olumlu adım olmadığı gibi yıkıcı, iftira yalanlarla süslenen sözde muhalefet, her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef alıyorsa da onun şahsında Bursa’yı ağır şekilde hırpalamak için de bir gayret var.

Yani Bursa’ya Bursalılara sen seçimin hesabını soruyor sözüm ona muhalefet ile onların sosyal medya başta olmak üzere medyada yer alan tetikçileri.

Aynı dil aynı hareketler aynı konular ve aynı yöntem. Aynı kalıptan çıktığı o kadar belli ki. Alıyorlar bir konuyu, çarpıttıkları kadar çarpıtıyorlar.

Ardından Karanlık Oda başta olmak üzere ulusal basındaki fitnecilere servis ediyorlar. Oradan dönüşte konuyu bir kez daha gündeme taşıyorlar.

Bildiğiniz orta sahada paslaşarak Bursa’yı yormak, Bursalıları etki altına almak için top çeviriyorlar. Ancak bu arada Bursa’yı da ülke genelinde hatta uluslararası alanda kuralsızlıkların, aksaklıkların, geri kalmış bir kent olarak, utanmadan sıkılmadan lanse ediyorlar.

Bunca operasyonel hareketlerinin ardından örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı ulusal kanallarda programa çıkıp gerçekleri anlatınca rahatsız oluyorlar.

Neymiş Bursa’nın milletin kaynaklarını ulusal yayın yapan medyalara aktarıyormuş Büyükşehir Belediyesi.

Utanmaları arlanmaları yok. Bursalıların yüzüne pişkin pişkin bakarak bu oyunun tutmasını bekliyorlar. Bursa’da tutmuyor ama Bursa’nın zarar verdikleri imajını yeniden toparlamak da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kalıyor.

Sistematik bir şekilde ilmek ilmek yalanı iftirayı her gün dokuyorlar. Bir an bile tereddüt etmiyorlar. Bir tek olumlu yapılanı bunların ağzından duymak mümkün değil.

Öyle ki yapılan eylemler, yazılan metinler, servis edilen haberlerin hepsi ağız birliği ile Bursa’yı hedef alıyor.

Bursa, ne kadar itibarsızlaşırsa bunlar için o kadar iyi. Umurlarında bile değil Bursa’nın imajı, Bursalının imajı varsa yoksa Bursa’yı ve AK Parti’nin en büyük belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ne kadar karalarsak, ne kadar hırpalarsak, ne kadar aşağıya çekersek o kadar iyi. Bursa, ne kadar algıda kötü görünürse o kadar kötü.

Daha birkaç gün önce, sanki İstanbul’da Ankara’da, İzmir’de tek bir kişi sokakta yatmıyor gibi bir tane sokakta yatan (ki Büyükşehir ve emniyet bu konuda o kadar hassasiyetle dururken) bulunup haber yaptırılıyor.

Oysa İstanbul’un İzmir’in sokakları evsiz yurtsuzlarla dolu. Bir tek örnek üzerinden kıyamet koparılmaya çalışılıyor. Bursa’da insanlar sokakta yatıyor algısı oluşturulmak isteniyor.

Kozahan yalanı ile Bursa’da tarih tahrif ediliyor provokasyonu, su faturaları ile Bursa’da halk kazıklanıyor algısı vs vs.

Ders hizmet edilmesi olmadığı gibi tekrar edelim tek hedef de Alinur Aktaş değil. Öyle olsa yapıcı siyaset örnekleri ya da yapıcı eleştiri örnekleri de görmemiz gerekirdi.

Bursa, kol kola vermiş yıkım cephesine rağmen geleceğe emin adımlarla yürüyor. Eksikler yanlışlar pek tabi ki var. Bunları dillendirmenin de bir sakıncası hatta bunlar üzerinden siyaset yapmanın da bir mahsuru yok.

Ancak muhalefeti yıkım kurgusu, Bursa’ya ihanet kurgusu üzerinden yapmaya kimsenin hakkı yok.

Çok yazık.

Bursa’ya yazık.

İsmet Karaca’ya mektup Two (2)

Mektubuma başlarken selam ederim. Bu size ikinci mektubum. Daha önceki mektubumda partide olanlarla ilgili yazmıştım.

Hatta görevini artık bırakman gerektiğini söylemiştim. O günden bugüne partideki gündem değişmedi. Yeni benzer şeyler üzerinden yürüyor gündem.

Bu arada yine muhalefet adı altında gündem değiştirmek için gereksiz ne kadar konu varsa gündeme taşıyorsun ya da taşımaya çalışıyorsun.

Oysa herkes anlıyor senin muhalefet yapmak istemediğini. Ya da muhalefet yapıyor gibi görünüp yapmamak.

Daha da nete gelerek söyleyeyim…

Örneğin bu kentle ilgili bir kaygınız olsaydı eğer yapıldığı günden beri tartışmaların odağında olan Korupark’la ilgili iki satır söz ederdiniz.

 Sizin de ikamet ettiğiniz Korupark’taki kanun tanımazlığı gündeme getirir ciddiyetle üzerine giderdiniz.

Bakın hemen karşısında örneğin Organize Sanayi Bölgesi’nde Cavit Çağlar’a ait fabrikalar yıkıldı. Orada AVM ve rezidance kuleler projesi var tek bir satır bile açıklamanız yok. Ne düşünüyor CHP bu konuda bilen yok.

Buraya sessiz kalmanızın nedenlerinden biri de örneğin Cavit Çağlar’ın kiracısı olmanız mı? Sol parti olduğu ileri sürülen CHP’nin bir işadamının binasında durduğu için o işadamının yaptıklarıyla ilgili sessiz kalması ne kadar tutarlı?

Korupark’tan bir kilometre daha ileride Nilüfer Belediyesi’nin başrolünü oynadığı iki kule ve bir AVM var örneğin. Bugün meclis üyeleri yargılanıyor o konuyla ilgili CHP’nin bu konuyla ilgili bir görüşü var mı?

Örneğin İstanbul yolunda havayı kirleten fabrika bacaları, yine Gürsu Kestel bölgesindeki hava kirliliği ile ilgili tek bir açıklamanız var mı sizin yaptığınız bizim kaçırdığımız?

Mesela Mudanya Yolu Çağrışan Mevkii’nde verilen 11 katlı otelle ilgili, yine Mudanya Yıldıztepe Mevkii’nde hem de CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla traşlanmasına karar verilen otelle ilgili yıllar geçmesine rağmen neden bir adım atılmadığı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Örneğin Gemlik Belediye Başkanınızla ilgili son iki ayda yaşanan önce intihar girişimi iddiası ardından kısıt günü gençleri kanunsuz bir şekilde toplayıp denize balık tutmaya açılmasıyla ilgili söyleyecek bir sözünüz yok mu?

Sahi Sıcaksu bölgesindeki otopark ihalesiyle ilgili bir yükselmiştiniz ne oldu o iş?

Bu mektubumuzda da bu kadar konu yeter. Yeni mektubuma kadar selam eder, Bursa için ve partiniz için önemli bir hizmet edip görevi yapabilecek birine devretmenizi tavsiye ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.