SON DAKİKA
Hava Durumu

Çelik, Bozbey, Erdem ve Dağdeviren…

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2020 20:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 20:58

Oldukça enteresan bir isim bu arkadaş. Haziran 2019 tarihine kadar Bursa 17. Asliye Ceza Hâkimi olarak görev yapıyordu. Sonra tayini Mersin’e çıktı. Kısa bir süre sonra bu görevinden istifa etti ya da etmek zorunda kaldı desek belki daha doğru olacak. 
Levent Dağdeviren, daha önce de Gemlik Hakimliği yapmıştı. İlginç yanı ise Dağdeviren bir operasyon döneminde orada görev yapıyordu. 
Mehmet Fatih Güler’e FETÖ tarafından kurulan kumpasla görevden alınması ve yerine bu gruba yakınlığı ile bilinen Refik Yılmaz’ın getirilmesi operasyonunda başrollerden biri Levent Dağdeviren’indi.
Nitekim Fatih Mehmet Güler, tüm davalardan beraat ettiği gibi göreve iadesini de aldı bir süre sonra. 
Ama bugün anlatacağımız mesele Gemlik değil rantın merkezi Nilüfer’le ilgili. Levent Dağdeviren’in istifa etmek zorunda kalmasına neden olay olayla ilgili. 
Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Gazeteci Nezir Asaroğlu, herkesin bildiği, duyduğu gördüğü ama ses çıkaramadığı bir konuda çomağı kovana soktu. 
Bugüne kadar tartışılamaz, eleştirilemez, asla tek kelam edilemez olarak görülen ve adeta bir korku imparatorluğuna dönüşen Faruk Çelik ismini tartışmaya açtı. Üstelik kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde, mert ve açıkça. 
Öyle kahve köşelerinde, sahte hesaplarının arkasında değil kendi hesabında kendi yayınında. 
Artık yeter! Kuklalar kenara geçsin kuklacıyı görelim diyerek tavrını koyan Asaroğlu’nun çıkışı, suskun çoğunluğun da bir anlamda sesi oldu. 
Birkaç gündür önemli bilgiler paylaşan Gazeteci Nezir Asaroğlu, dün gerçekten Bursa’daki karanlık ilişkilerin hangi boyutta olduğunu belgeleriyle ortaya koydu. 
“Faruk Çelik’in kirli ilişkileri ve kirli serveti hakkında / 1”
Başlığını taşıyan paylaşımda HSK’nın soruşturmaya hazırlandığını öğrenince apar topar istifa eden Levent Dağdeviren ile eski Bakan Faruk Çelik, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem arasındaki ilişki ağını yazdı. 
İşte o paylaşım ve Bursa’yı sarsan o ilişkiler ağı:
“Aşağıdaki 1. fotoğraf Temmuz 2019 tarihli Sayın Bakanın Ankara’daki ofisinde çekilmiş, yanında görülen şahıs Levent Dağdeviren bu şahıs 2019 Haziran ayına kadar Bursa 17 Asliye ceza hakimi olarak görev yapmış.


En son imza attığı karar çok ilginç:
CHP Nilüfer Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Bozbey ve yeni başkanı Turgay Erdem’in ceza almasına kesin gözüyle bakılan Nilüfer belediyesine ait gayrimenkullerin rayiç bedelin altında satılmasına ilişkin ( aşağıya bilirkişi raporunu koyuyorum) 2015/ 136 esas dosyasında beraat kararı.


Diyebilirsiniz hakimler bilirkişi raporuna uymak zorunda değil. Doğru fakat bu dava da şöyle bir gariplik var. Hakim Mayıs ayında tayini Mersin’e çıktığı halde ileri tarihe atılmış davayı öne alarak Bilirkişi ve Sayıştay raporu hilafına beraat kararı veriyor.

HSK, Dağdeviren hakkında bu olayla ilgili kendisine ulaşan ihbarları araştırmaya başlamak üzere iken Dağdeviren ani bir kararla geçtiğimiz son baharda
Mersin hakimliğinden istifa ederek Bursa’ya dönüyor...Dağdeviren Mayıs’ta HSK kararı ile tayini çıktığı halde teamüllere aykırı bu tutumu ile davayı öne alarak beraat verdiği Bozbey ve Turgay Erdem’in ise siyasi hayatlarını kurtarıyor.


Peki, ne karşılığı...
İddia odur ki Faruk Çelik’in Cafe işleten yeğeni İlyas Çelik (2.fotoğraf) bu beraat kararının arkasındaki isimdir.


Söz konusu beraat kararı sonrası Nilüferli yöneticilerden bir siyah çanta ulaşır Cafe kupa kızına...
Cafeye ulaşan bu siyah çanta daha sonra Kestel’de yeni kurulan bir iplik fabrikasına gider.
Çantadaki rakam konusunda rivayet muhtelif fakat iki siyasinin üstelik Nilüfer gibi rantı bol bir ilçenin yöneticilerini ipten alacak denli büyük olduğunu söyleyebiliriz...”
İddialar ciddi belgeler ortada. 
Asaroğlu da bir çok kişi gibi Faruk Çelik ve yancılarının servetlerinin açıklamasını yapmasını bekliyor. Çelik’in yanında yöresinde olanların son yıllarda birden nasıl büyük işadamları, büyük müteahhitler, büyük tüccarlar olduğunu izah etmesini bekliyor. 
Buna tüm Bursa’nın hatta tüm milletimizin hakkı var sanırım.
 Faruk Bey’e düşen, herkesçe malum kuklaları sahaya sürmek yerine, kamuoyuna çıkıp asmadan kesmeden ama doğruları eksiltmeden söyleyerek kamuoyunu ikna etmektir. 
Çünkü kuklalar deşifre olmuş, kamuoyunda itibarı olmayan kişilerdir. Onları durduğu taraf kamuoyunun karşı durduğu taraftır. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.