SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemil Ağabey!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2021 19:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2021 19:44

İki dönem Osmangazi Belediye Meclisi’nde görev yaptı. Siyasette aktif olduğu zaman da meclis üyeliği sonrasında da kent gönüllüsü olarak Bursa için düşünen bir isim Cemil Aydın


Siyasi kaygılardan uzak, memleket iyi olsun kaygısında olan biri olarak tüm kamuoyunda kabul görüyor. 
Yaptığı eleştirileri de önermeleri de tamamen siyaset dışında Bursa için yapıyor. Bu nedenle de farklı siyasi görüşlerdeki insanların da kabulünü görüyor. 
Cemil Ağabey’in bir özelliği de ısrarla konuları gündemde tutmak için mücadele veriyor, takip ediyor. Hizmet edenleri alkışlamaktan, takdir etmekten ve kent adına teşekkür etmekten de imtina etmiyor. 
Bugün Bursa’daki muhalefet siyasetçileri ve il yönetimlerini sadece yıpratıcı muhalefet yaptığını göz önünde bulundurduğunuzda Cemil Ağabey’in Bursa’ya katkı hepsinin toplamından fersah fersah önündedir. Öyle öne çıkayım söylediğim ne olursa olsun adım yürüsün yapısında olmadığını her attığı adımla da gösteriyor. 
Cemil Ağabey dün trafikle ilgili yine bir paylaşımda bulundu. Bütün naifliği ve zarafetiyle kent yöneticilerine ve bürokratlara önerilerini dile getirdi. 
Önce o paylaşımı bir okuyalım;


Son yıllarda Bursa gündeminin vazgeçilmez konusu olan trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı ve dolayısıyla birçok bölgeyi de etkileyen Acemler’deki yoğunluğun azaltılması için geçmişte gerek Osmangazi Belediye Meclisinde gerekse diğer platformlarda defalarca ifade ettiğimiz önerilerimizi yineliyorum.  Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın Çelebi Mehmet Bulvarı ile birleştirilerek Ata Bulvarı’na bağlanması gerekmektedir. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın Ata Bulvarı’na bağlanması çalışmalarına başlandığı duyumları yerinde ve umut vericidir. 
Bütünlük sağlaması ve Acemler’in yükünü gerçek anlamda hafifletmek için; Çelebi Mehmet ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarları’nı birleştirip, önce Hamitler’den Mudanya Yolu’na, oradan da Ata Bulvarı ile İzmir Yolu’na bağlanmaları gerekmektedir.


Bakın bir sorunu dile getirirken bile ne kadar yapıcı ve en azından çözüm öneren de bir yöntem izliyor. Gündeme getirdiği her konuda bu naifliği gösteren Cemil Ağabey’in Bursa sevdalısı ve Bursa için kafa yoran bir isim olduğuna sanırım tüm kamuoyu da iknadır. 
Burada bir önerme de biz yapalım. Bursa için bu kadar kafa yorun bu kadar mücadele veren bir ismin hizmet etmesine de imkan tanımak yerinde olur. 
İktidar partisi ve Büyükşehir Belediyesi danışman olarak Cemil Ağabey’le daha yakın bir ilişki içine girebilir. Sadece Cemil Ağabey değil. Benzer isimler var. Kent için bu isimlerden oluşan bir ekip de oluşturulabilir. Bir istişare kurulu örneğin nasıl güzel olur. 
Bu şehre hizmet edecek insanların fikirleri görüşleri belirli aralıklarla toplanarak masaya yatırılır. Bu kent yöneticilerine de yeni ufuklar açabilir, işlerini kolaylaştırabilir. 
Bugünkü kent yöneticilerimiz ve siyasetçilerimizin bu noktada bir çekincelerinin olacağın da sanmıyorum. Fikirler ve öneriler ne kadar çeşitlenir ve ne kadar tartışılırsa kente o kadar fazla katkı sağlayacağı da ortada. 
Hem bu sadece yapılanı kötüleme ya da bozgunculuktan öteye geçemeyen sığ yerel siyasetin de saçmalamasını engellemiş olur. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.