SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa’da İsmet’i aklama oyunları!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2021 20:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 20:30

Görevinden istifa etmek zorunda kalan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular’la ilgili Türkiye gündemini sallayan taciz iddialarının üzerinden tam bir ay geçti.

Bir aydır CHP Bursa İl Başkanlığı bir sonuç alıp kamuoyuna açıklayamadı. Unutturma çabaları, konuyu başkalarına ihale etme oyunları vs vs…

Peki, önce aradan geçen bir ayda yaşananları özetleyelim ve ardından da ulaştığımız yeni bilgileri aktaralım.

Sabah Gazetesi, Tuna Çam imzasıyla CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular’ın yaşı küçük partinin gençlik kollarındaki bir kızı taciz ettiği iddiasını Türkiye kamuoyu gündemine taşıdı.

Ortalık karışınca hedefteki isimlerden biri olan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, iddialarla ilgili açıklama yapmak yerine sosyal medyasından “Covit pozitif çıktım” mesajını yayımladı.

Ancak kamuoyu gündeminde tartışmalar artınca Mete Akyolcular görevinden istifa etmek zorunda kaldı ve hemen ardından bu kez akıllara zarar bir hamle yaptı CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca. Apar topar bir basın açıklaması yapıldı. İl Başkanlığı adına başkanın basın danışmanı Tayfun Çavuşoğlu’nun imzasıyla.

Olayı doğrulayıp, geçmişte olduğuna yer verilen açıklamada kızın yaşının da reşit olduğu falan yer verildi açıklamada. Başından sonuna kadar skandal bir açıklama olarak arşivlerdeki yerini aldı.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın da daha önce benzer bir tacize maruz kalan başka bir CHP’li kadının ta CHP Genel Merkezine gidip durumu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattığı ve Kocabıyık’ın bu konuyu bilmesine rağmen adım atmadığı iddiaları ile gündeme geldi. Lale hanım yaptığı açıklamalarla iddiaları reddetse de olayın tanıklarının doğrulamışı üzerine sessiz kalmayı tercih etti.

Ve bir sonraki aşamada bu kez İsmet Karaca’nın siyasi danışmanıyım diye sosyal medyadan paylaşan 70’lik bir partilinin internet üzerinden bir kadınla görüşürken çekilen çıplak fotoğrafları gündeme düştü. Karaca danışmanlık iddiasını yalanladı.

Oysa o paylaşım uzun süre orada kaldı, iddiaların odağındaki isim de sık sık Karaca ile fotoğraf vermeye devam etti.

Hatta daha olay patlamadan bir iki gün önce Kozahan’da yapılan açıklamada da Karaca’nın yanında görüntü o isim. Ve o görüntülerin de eski olduğu açıklanırken, yine her şeyden herkesin haberi olduğu ortaya çıktı.

Neyse konuyu unutturmak için Karaca ve ekibi her gün yeni bir gündem oluşturmaya çalışsa da unutulmadı.

Ve devreye iddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu girdi. Kime kadar giderse gitsin bu konunun çözülmesini ve muhataplarıyla ilgili gereğinin yapılması talimatını verdi.

CHP Bursa İl Başkanlığı bunun üzerine 3 kişilik bir komisyon kurdu olayı araştırmak için. Turgut Özkan, Seven Karan Erman ve Dursun Öztopaloğlu’ndan oluşan heyet Yıldırım üyesi olduğu bilinen taciz mağduru genç kız ile olaylara şahit olan arkadaşını çağırdı ifadeye.

Her iki genç kız da yaşadıklarını tane tane anlattı bu komisyona. Dahası süreci de anlattılar. Konuyu daha önce İsmet Karaca’ya aktardıklarını onun da kendilerine “Sizin rızanız var mıydı?” dediğine kadar tüm ayrıntıları aktarıyorlar. Bu rıza meselesi de açıkçası zihniyeti göstermesi açısından önemli bir ayrıntı.

Bu arada komisyon bu konuların kim tarafından yayıldığını yani yine yapanın değil ortaya çıkaranın peşinde olduğunu da CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Yıldırım Gençlik Kolları Başkanı Aycan Yılmaz’ı da çağırıyor. Her ikisine de bu konuların nasıl yayıldığı soruluyor. Yıldırım’dan bu konuların yayıldığı söyleniyor.

Yani taciz skandalında kabak Nihat Yeşiltaş’ın kafasına patlamak üzere. Yeşiltaş’ın da çevresine “Beni yakacaklar bu konu nedeniyle” dediği ileri sürülüyor. Oldukça sıkıntılı olduğu ve bilgi sızmasının sorumlusu olarak kendisinin gösterilmeye uğraşıldığını da dillendirdiği ifade ediliyor.

Tüm bunlar yaşanırken, Mete Akyolcular’ın partiden istifa ettiği bilgisi de sızıyor kulisleri. Bu Akyolcular’ın partiye kolayca geri dönüşünün önünü açıyor. İhraç edilseydi bunun yolu PM’den karar çıkmasıydı ama artık PM’ye ihtiyaç duymadan bir süre sonra her hangi bir ilçeden başvuru yapıp partiye dönebilecek Akyolcular.

Şimdi bir aydır bu konu gündemde. Eğer CHP Bursa işi yavaştan almak yerine konuyu hızla sonuca ulaştırmak istese 10 kere ihraç edilirdi Mete Akyolcular. Etmediler.

Ortalım sakinleşmesini beklediler. Unutulur diye umut ettiler ancak olmayınca ihraç olmasın diye istifa ettirildi Akyolcular. Genel merkezden birilerinin de ki ismi herkesçe malum olan birisi istifa etsin diye haber yolladı kulisi dolaşıyor CHP’de.

CHP Bursa milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı gereken hassasiyeti gösterseydi öyle kendisi de iddiaların odağında olan il başkanının listesinde yer alan isimlerden komisyon kurulmasını beklemez, hemen Ankara’dan bir heyeti görevlendirir hızla sonuca ulaşırdı.

Bunu da yapmadılar ya da yapamadılar. Adına ne derseniz deyin bugün gelinen nokta da ciddi bir skandaldır.

Geldiğimiz noktada İsmet Karaca, koltukta kalmak için ciddi çaba harcıyor. O koltuğu bırakacak gibi de görünmüyor. Örgütün tüm tepkisine rağmen işleri de kendine göre dizayn etmeyi sürdürüyor.

Bursa örgütünde yaşananların hesabının sorulması noktasında milletvekillerinin derin suskunluğu ve sessizliği de tepki görüyor. Oysa Bursa’da iddiası olan CHP’nin bu skandallarla nereye gideceği ortada. Bugün kendi örgütü bile il ve ilçe yönetimlerine güvenmiyor.

İl yönetimi türlü rezilliklerin üzerine örtme ve sızan bilgiler için kimin sızdırdığını bulmanın derdinde.

Ha bir de tabi İsmet karaca ve ekibinin Alpaslan Yıldız bu bilgilere nasıl ulaşıyor, kim bilgi veriyor diye partililer için de istihbarat ağı kurmaya çalışma gayreti var.

İsmet bey ve ekibine tavsiyem, birden fazla kişinin olduğu ekipler, gruplar ve partilerde bir şekilde yaşananlar ortaya çıkar.

Bu rezilliklerin önüne geçmek ve buna meyledenler hakkında gereğini yapmak varken kendi örgütü içinde sürek avına çıkmak attığı yanlış adımlara yenilerini eklemekten başka bir işe yaramaz.

CHP Genel merkezi Bursa’da olayları ve gerçekleri ortaya çıkarmak istiyorsa öncelikle İsmet Karaca ve ekibine el çektirmeli. Karaca’nın ekibine tahkikat yaptırmak, ancak bu konuyu kapatıyoruz demektir.

Bunu da başta CHP örgütü olmak üzere kimse yemez!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.