SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa’dan bir ilk: Açılacak hastane açılsın diye kampanya!

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2020 21:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 21:42

Çiçeği burnunda CHP İl Başkanı İsmet Karaca, henüz koltuğuna yeni oturmasına rağmen atraksiyon üstüne atraksiyon yapıyor.  
Aslında ana muhalefet partisinin yerel örgütlerinin aktif olması oldukça sevindirici. Hele ki kente katkı koymaya yönelik hareketlilik varsa gerçekten bu iyi bir şey. Ancak CHP’deki hareketlilik daha çok şova yönelik bir yapıda devam ediyor. 
Karaca’da heyecan var ancak bence planlama ve koordinasyonda sıkıntı var. Gündeme gelmek için şov yapmak yerine akılcı adımlarla kente ve siyasete katkı koysa çok daha etkili olur. 
Bazen yanlış yönlendirildiğini de düşünüyorum. Ki CHP’de bu işler gerçekten zor işler ve her kafadan bir ses çıktığı ve sonrasında da kavgaya dönüştüğü için orayı idare etmek gerçekten ustalık gerektirir. 
Neyse gelelim asıl konumuza. CHP İl Başkanlığı bugün saat 11.00’da Tophane’deki Memleket Hastanesi önünde bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.
Bursa’nın en eski kamu hastanesi olan Muradiye Devlet Hastanesi binasını sağlıkta ticarileşme ve rahta kurban gitmesine müsaade etmeyeceklerini ve hastaneyi geri istediklerini açıklayacaklar. 
Üstelik 24 saat sürecek bir de imza kampanyası başlatacak CHP Bursa İl Başkanlığı iyi mi? Ve oldukça hazırlıklılar.
 Tam üç noktada Orhangazi Parkı, Kent Meydanı ve Setbaşı Mahfel Yanında stant açılacak imza kampanyası için. 


Programa alınmış, projesi ihale aşamasına gelmiş ve artık uygulama sürecine girecek olan ve yakın bir gelecekte tekrar sağlık hizmeti sunacak hastanenin yani açılacak hastanenin açılması için kampanya. 
İlahi CHP’li yoldaşlar. 
Bu mevzu daha önce resmi ağızlardan ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin tarafından defaten dillendirildi, basın yayın organlarından aktarıldı. Haberler yayımlandı. Ama siz hiçbirini okumadınız anlaşılan. 
Eh sadece Halk TV ve FOX izleyip Sözcü ve Cumhuriyet okumanın sonu bu tabi. Memleket Hastanesi’nin butik olarak hizmet vermeye devam edeceği zaten açıklanmıştı. Yani kamu hastanesi olarak yeniden düzenlenerek hizmete açılacak burası. 
CHP Bursa İl Başkanlığı’nın basın toplantısı ve imza kampanyası düzenleyeceğini açıklamasının ardından konuyu yakından takip edip bizzat ilgilenen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak “Esgin, "CHP Bursa İl Başkanlığı, "Bursa Devlet Hastanesi'ni geri istiyoruz" diye kampanya başlatıyormuş. Hiç şaşırmadım. Programa alınmış ve proje ihale aşamasındaki bir sağlık yatırımını, "geri istiyoruz" diye meydana çıkmak ya zekavet sorunudur veya algıdan yağ çıkarmaya çalışmaktır..." dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen Mustafa Esgin, hemen bu buluşmanın ardından Bursa’ya beklenen müjdeyi yani Memleket Hastanesi’nin yeniden açılacağını duyurmuştu. Bursa Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesinin ardından buraya taşınan devlet hastanesinin tophanedeki binayı boşaltılmıştı. 
Esgin tam kasım ayında yaptığı açıklamada, "Bursa Devlet Hastanesi, deprem güçlendirmesi yapılarak, modern haliyle yeniden hizmete girecek. Sağlık Bakanlığımız tarafından yatırım programına alındı ve proje ihale aşamasına başladı. Hastane 400 yataklı olarak Bursa'mıza hizmet verecek " demişti. 
İşte süreç devam ederken CHP Bursa il Zeytung paylaşımı gibi bir adımla hastaneyi geri istiyoruz kampanyası düzenliyor. Allah kolaylık versin. 
Hımm yine de CHP’liler için komediye ortak olma şansı var. Bugün saat 11.00’da Memleket Hastanesi önünde olursanız İl Başkanı İsmet Karaca ile fotoğraf çektirip, Atatürk büstünün önünde görüntü verme imkanı bulabilirsiniz. 
İki de slogan attınız mı gerçekten tadından yenmez. 
Tabi basın toplantısının ardından Mahfel Yanı Kent Meydanı ve Orhangazi Parkı’nda kurulacak stantlara da 6 oklu bayrağınızı4 sallaya sallaya gidip imza vermeyi unutmayın (!)
 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.