SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP fokur fokur kaynıyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 21:30
CHP Bursa’da sular durulacak gibi görünmüyor. Yerel seçim sürecinde parti içi güç savaşları, seçimin ardından daha da şiddetlenerek devam ediyor.

Nilüfer Beleye Başkanı olarak yola devam etmek isterken, CHP Genel Merkezi’nin dayatmasıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve nazlanarak bu görevi kabul eden Mustafa Bozbey, bu süreçte İl yönetimini hiç karıştırmadan kampanya yürüttü. Mümkün olduğunca yan yana gelmedi.

Bozbey kendi ekibiyle çalıştı il yönetimi ise ayrı çalıştı. Bursa’da iki farklı seçim merkezi olarak bağımsız davrandılar. Seçim sürecinde alttan alta yapılan suçlamalar, ekonomik kavga seçimin kaybedilmesiyle meydan muharebesine döndü.  Seçimin hemen ardından iki grupta birbirinin üstüne çullandı adeta. Karşılıklı suçlamalar, hırlaşmalar, operasyonlar baş döndüren bir hızla sürüyor.

Bozbey, ekibiyle birlikte seçimin kaybedilmesini il yönetimi ve ona destek veren vekillere bağlayan bir rapor hazırlayarak genel merkeze sundu ya da sunmak üzere. Aynı şekilde il yönetiminin de böyle bir hazırlığı olduğu yönünde duyumlar var. Bursa’daki iktidar savaşı Genel Merkez hamleleriyle sürecek gibi görünüyor.

Bozbey, seçimi kaybetmesine rağmen Bursa’daki gücünü kaybetmek istemiyor. Bunun için de il başkanlığına asılıyor. Bunu da en iyi bildiği yöntemle yani algı operasyonuyla yapıyor. Kendisi söylemese de taraftarları birçok iddiayı gündeme getiriyor, kamuoyuna duyuruyor. Örneğin seçimde 800 sandığın boş kaldığı iddiası. Dağ ilçelerinden birinde tüm sandıkların boş kaldığı iddiası, İl başkanı ve yönetiminin çalışmadığı iddiası, kendisine oy istenmediği iddiası, ekonomik iddialar. Bozbey’in Bursa iktidarı için arkasında Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Zafer Yıldız ve Şadi Özdemir gibi isimlerin desteği var.

Karşı grup ise Orhan Sarıbal, Hayri Türkyılmaz, Uğur Sertaslan, Erkan Aydın, İsmet Karaca’nın desteğini arkasına alan İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ekibi. Bu ekip ise Mustafa Bozbey’in kendi ekibiyle çalışıp örgütleri yok saydığını ileri sürüyor. Birçok ilçe örgütünün de bu ekibe destek verdiği ifade ediliyor. Yaşanan durumdan rahatsız olan vekillerin de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alarak kendisine Bozbey’in aktardıklarının doğru olmadığı yönünde bilgi verdikleri ifade ediliyor.

Seçim için Bursa’ya bir duyuma göre 14 milyon bir diğerine göre 22 milyon lira para gönderdi CHP Genel Merkezi. Müteahhit tayfasının oluşturduğu havuz da cabası. Ancak Bozbey’in kampanyasından kaynaklanan piyasaya ciddi bir borç olduğu da iddia ediliyor. Kulaktan kulağa yayılan bu iddiaların ne kadar gerçek ne kadar yalan olduğunu önümüzdeki günler gösterecek.

Son cümle olarak algıcı Bozbey mi yoksa göreve geldiği günden beri şimşeklerin odağında olmasına rağmen koltuğunu bugüne kadar koruyan Hüseyin Akkuş mu bu savaştan galip çıkacak tüm CHP örgütünün bugünlerdeki en büyük gündem maddesi.

Bu arada Nilüfer’de de ilginç gelişmeler oluyor onu da önümüzdeki günlerde buradan aktaracağız…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.