SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP kongresi ve Erol Gülmez

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2020 21:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 21:59

CHP Bursa’da il başkanlığını ilk açıklayan isimdi Erol Gülmez… Daha kongre süreci bile açıklanmadan o aday olacağını kamuoyuna deklare etmişti. 
CHP’de kurumsal bir yapı oluşturup kavgadan çekişmeden uzak kent ve ülke için siyaset yapan bir yapı kurmak hedefiyle ekibiyle birlikte uzun zamandır önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek kongreye hazırlanıyor. 
Erol Gülmez ekibindeki arkadaşlarıyla birlikte dün basınla buluştu. Ardından geçerken Bursa Şehir Gazetesi’nde bizi ziyaret etti. Erol Bey ve ekibi zaman zaman yazılarımıza ve paylaşımlarımıza konu olsa da ilk kez yüz yüze geldik. 
Kendinden emin, oldukça rahat, pozitif bir enerji yaydığını düşünüyorum. 
Hafta sonu kongre tek gündem maddemizdi ama Erol Bey şöyle kısa bir geçmişini anlatarak söze başladı. DSP’nin iktidar olmadan önceki dönemde 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış ve iktidara geldiklerinde de bir süre İl Başkan vekilliği yaptığını aktardı.
 Sonrasındaki süreci iş yaşamını vs anlattıktan sonra, aslında kamuoyunun en merak ettiği bölüme geldi sıra. 
Hüseyin Akkuş’un daveti ile geçen dönem aktif siyasete geri döndüğünü ve bu kent için ülke için siyaset yapacak bilgi birikim ve tecrübeye sahip olduğunu aktardı. 
Yönetime gelirken aday olmayacağız sözü verdiklerini ancak Hüseyin Akkuş’un Nilüfer Belediye Başkanlığı için hem tüzüğü hem kanunu arkadan dolanma çabaları ortaya çıkınca yönetimden saygısından istifa ettiğini anlattı. 
Dahası yönetimi düşürmemek için özen göstererek istifalar hazır olmasına rağmen bir anda vermediklerini ve peyderpey yönetimden ayrıldıklarını anlattı. 
Seçimin kaybedilmesinin sorumlusunun Hüseyin Akkuş olduğunu ve bir kez daha aday olmasının doğru olmadığını vurguladı Erol bey. 
Ve üzerine basa basa “AK Parti kazanmadı. Göz göre göre seçimi CHP kaybetti” dedi. 
“Ben CHP’yi daha iyi yöneteceğime inanıyorum. O nedenle de adayım” sözleri kararlılığını, “Kazanacağımdan şüphem yok” sözleri ise iddiasını net olarak ortaya koyuyor. 
Önemli vurgularından birisi de “il yönetimi olarak 17 ilçeyle birlik ve beraberlik içinde onları koordine ederek geleceğe yürüyeceğiz” oldu. 
Konuşmanın genelinde CHP’nin tamamında var olan mevcut durumdan rahatsızlığın teşhisini koymuş olması. CHP’deki siyasi davranışların kökten değiştirilmesinin gündeminde olduğunu net gösteriyor. 
Hedefin iktidar olduğunu ve bunun sadece CHP tabanına oynayarak elde edilemeyeceğini, karşı mahalleyle de iletişimin güçlü olması gerektiğini ifade eden Erol Gülmez, Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca’nın söylemlerinin dışında başka söylemler üreten bir aday. 
Yönetimini sorduk…
Yönetiminin üçte ikisinin mühendislerden oluştuğunu söyledi. Kongreden önce bu hafta içinde yönetim kurulunu yapacakları görevlerle birlikte açıklayacağını aktardı. 
Bu da CHP için yeni bir durum. CHP kongrelerinde ve ekseriyetle diğer parti kongrelerinde de yönetim kurulları salonda son anda pusulada görülüyor. Oysa Erol Gülmez, kendine güveninin bir göstergesi olarak önceden açıklıyor.
 Tek bir delegesi olmadığını zaten yola çıkarken delege ağalarıyla pazarlık etmeyeceklerini ve tamamen CHP’nin tabanına güvenerek onlara ulaşarak yol yürüdüklerini aktardı. 
Siyaseti sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdiğini ve bugüne kadar oluşan tecrübe ve birikimini bu kent için bu ülke için kullanmak istediğini, buna da artık hazır olduğunu vurgulayan Gülmez, bunun dışında bir hesabının olmadığını ve olmayacağının altını çizdi. 
CHP yönetiminden bir rahatsızlık olduğu için 4 aday çıktığını söylediğimizde, bunu doğrulayarak, bir kez daha tekrar etti ve Akkuş’tan çok daha iyi il başkanı olacağını söyledi. 
Sohbetimizin sonuna doğru o müthiş siyasi videosu da gündeme geldi. Hüseyin Akkuş’un Başka Bir Bursa Başka Bir Türkiye mümkün sloganına atıfta bulunarak, Başka Bursa yok ama başka bir il başkanı mümkün söylemi gerçekten son zamanlardaki en iyi siyasi göndermeler arasına girecek türden. 
Bu söyleminin arkasında olduğunu anlatan Gülmez, başka bir Bursa olmadığını ancak CHP’nin Erol Gülmez gibi bir alternatifi olduğunu kaydetti. 
Daha başka şeyler de konuştuk tabi. Onları da sonraki yazıya bırakalım. 
Sonuç olarak, 9 Şubatta CHP delegesi sandığa giderek yeni il başkanı ve yönetimini seçecek. Delege eğer saplantılarına yenik düşmez, mezhepçilerin baskısına boyun eğmezse oldukça çekişmeli bir kongre bekliyor CHP’yi. 
CHP tabanı mevcut yapıdan oldukça rahatsız. Son dönemde Akkuş-Karaca arasına sıkışan rekabetten de aynı rahatsızlık var. 
40 katır mı 40 satır mı söylemi dilden dile dolanıyor. 
Ancak kongrede iki alternatifi daha olacak CHP delegesinin. Mevcut yapıdan ya da değişimden yana oy kullanacaklar. 
Zaman daralıyor ve önümüzdeki günlerde adayların son kozlarını ne şekilde oynayacaklarını açıkçası biz de merak ediyoruz. 
Bülent Erden, Hayri Başgan’a füze yolladı!
Mudanya’da kimsesizin kimsesi, Mudanya’nın ağabeyi olarak hemen hemen her alanda yumruğunu masaya koyan ve ciddi bir muhalefet kültürü oluşturmayla başlayan MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden, daha önce de belirttiğimiz gibi bu dönem Hayri Başgan’ın uykularını kaçıracak. 
Kamuoyunun hassasiyet gösterdiği her konuda elini taşın altına koyarak, Mudanya için canla başla mücadele veren Bülent Erden bey, bu muhalefeti ile sık sık Hayri Başgan’ı zora sokuyor, kontrada bırakıyor. 
İşte bu kez de Hayri Başgan’ın yüzyılın projesi diye Yıldıztepe’de 4 yılda üç defa temel atıp bir kuyu açtığı projeyi gündeme taşıdı Bülent Bey. 
Soru önergesini alışılmışın dışında önce kamuoyuyla paylaşan Bülent Erden, Türkyılmaz’ın cevap vermesini istediği soruları sıraladı. 
İşte Bülent Bey’in kamuoyuna sunduğu o soru önergesi; 
“Sayın Hayri Türkyılmaz
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI
Yıldıztepe projesi hakkında Mudanyalı hemşehrilerimizden Meclis Üyesi sıfatımız dan dolayı gelen sorulara cevap verebilecek bilgiye maalesef sahip değiliz.
Meclis toplantılarında bugüne kadar sorularımıza tatmin edici cevaplar alamamamız, hatta zorlandığınız sorularda saygı sınırlarını aşan davranışlarınız ve söylemlerde bulunmanızdan dolayı vereceğim soru önergesinde de aynı sonucu yaşamamak için aşağıdaki soruları medya ve sosyal medya üzerinden cevap vererek kamuoyunu bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Saygılar
Bülent Erden
Mudanya MHP Belediye Meclis Üyesi
Gurup Sözcüsü
NOT: Mudanya'nın sahibi değil emanetçisi olduğunuzu içinize sindirerek bu sorumluluk gereği aşağıda ki sorulara cevap vermeniz uygun olacaktır. Hatırlatmakta fayda görüyorum.
SORULAR:
1- Projenin kapsamı,
Taban alanı,
Kat sayısı,
Sosyal, ticari alanların tanımı ve dağılımı otopark alanı ve
kapasitesi
2- 12.600.000TL’ye ihale edilen 1. Etap kapsamı nedir?
Başka kaç etap var? Kapsamı ve maliyeti nedir?
3- 14.500.000TL kredi kullanmak üzere mecliste CHP Meclis
üyelerinin oyları ile yetki aldınız.
Söz konusu kredinin faizli maliyeti ve ödeme takvimi nedir?
4- Projenin tamamlanma zamanı nedir?
Faaliyet sonrası 5. ve 10. Yıllarda Mudanya’ya ne kadar
ekonomik katkı sağlayacak?

5- Halihazırda Mudanya’nın trafik sıkışıklığının üzerine proje devreye girdiğinde artacak trafiğini de dikkate alarak ulaşımı rahatlatmak adına projeniz var mı? Varsa nedir?
6- Yıldıztepe projesini proje çizim bedeli ödememek için belediye teknik personeline hazırlattığınızı ifade ettiniz. Uygulama esnasında telafisi daha yüksek maliyetler oluşturabilecek proje hatalarına meydan vermemek adına söz konusu projeyi profesyonel bir mühendislik firmasına kontrol ettirdiniz mi? Söz konusu inşaat alanının konumu itibarıyla heyelan riski de dikkate alındığında konu daha fazla hassasiyet arz etmektedir.”
Bakalım Hayri Başgan zor sorulara yine siyasetle mi yanıt verecek yoksa samimi olarak kamuoyunun merakını giderecek tatmin edici cevaplarla bu kez Mudanyalıya karşı sorumluluğunu yerine mi getirecek?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.