SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Mars’a gidebilir!

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2020 19:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 19:23

SpaceX ile Tesla'yı yöneten Elon Musk planlarıyla ilgili Twitter'dan bir dizi açıklama yaparak 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Mars'a yollamak istediğini söylenmiş. Bu benim aklıma muazzam bir fikir getirdi. Proje kısırı CHP’ye büyük bir iyilik yapmak istedim. Bu iyiliğimi şimdi açıklıyorum: Bunlar, malumunuz bırakın teknolojiyi daha memlekette yönettikleri belediyelerde alt yapı işlerini bile beceremediklerinden akıllarına öyle uzay falan gelemeyeceği belli olduğu için tavsiyem şu;

Siz gidip bu Elon Musk ile bir konuşun. Bakın hazır adam Mars’a bir milyon kişi göndermekten bahsediyor, siz bu işe gönüllü olun. Mars’a gider orada iktidar olursunuz. Bol bol da heykel diker, gönlünüzce anıtlar kondurursunuz 26 bin 400 metre rakımlı Olympus Mons (Mars’taki dağlara ‘mountain’ değil de ‘mons” diyor bu kefere takımı) üzerine.

Şimdi benim gayrı ciddi bir teklifte bulunup kafa bulduğumu söyleyeceksiniz ama bakın size bir gerçeği açıklayayım;

Şu Igor Ashurbeyli tarafından 12 Ekim 2016'da Paris uzay konferansında bildirilen uzay ulusu “ASGARDİA” var ya, işte ona Türkiye’den yapılan başvuru bugün itibarıyla 49 bini bulmuş. Durun, dahası var. Dünyada en fazla başvuruyu yapan memleket Türkiye. Igor Ashurbeyli katılımda Amerikalıları geçtiğimizi söylemiş. Çin birinci sıradaki yerini koruyor. Üstelik Asgardiyalıların yüzde 9’u Türkçe konuşuyor. Mesele ciddi vatandaş olabilmek için 100 Euro ödüyorsunuz. Bugünkü kurdan 655 lira eder. Boru değil.

Yakında yani vatandaşlarının sayısı yüz bini geçtiğinde Birleşmiş Milletlere tanınma başvurusu da yapacaklarını söylemişler. Ne var ki sayı 500 bini geçtiği halde başvuru falan yapılmadı bildiğim kadarıyla ya neyse. Belli ki adam malı götürüyor yani.

Bunların uzayda minik bir uyduları bile var. Nihayetinde Ay’a yerleşmek istiyorlarmış. Eh böyle bir üçkâğıda bu kadar başvuru yapılıyorsa daha gerçekçi olan Mars’a gitme meselesi daha ciddidir bence.

Unutmadan bir şey daha ekleyeyim, Asgardiya vatandaşı olmak için zekâ testi de yapılacakmış. Yani orası zor bir hayal…

Bunlar Mars’a gidip orada bol bol heykel dikerler ve burada kalıp saçmalamazlar biz de onları dinlemek zorunda kalmayız. Gerçi bol bol gülüyoruz ama neyse. Baksanıza Sözcü gazetesi yine birilerini konuşturmuş:

“Eski Genelkurmay İç Güvenlik Müdürü Ünal Atabay “Çok ince hesaplar var. Moskova, Doğu Akdeniz’de enerji alanında iş birliği yapılması karşılığında, KKTC’yi tanımayı planlıyor” dedi.”

Aynı haberin devamında da şu var;

“CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Rusya'nın Türkiye'deki yatırımlarının güvenliği için “Üs talep edebileceğini'' ifade etti. Toprak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Rusya, güneyde Mersin-Akkuyu'da Nükleer santral, Kuzey'de ise Karadeniz kıyısında doğalgaz boru hatları ve 10 milyar metreküplük doğal gaz depolama tesislerinin güvenliği gerekçesiyle Türkiye'den üs talep edebilir'' dedi.”

Demek istedikleri belli “ABD’den, Avrupa’dan uzaklaşıyoruz. Mahvolacağız…”

Haydi, size bol neşeli günler…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.