SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ve cehalet siyaseti!

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2019 19:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 19:39

Malum bir iki haftadır rantı kesilen bir grup müptezel AK Parti ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef almaya ve yıpratmaya yönelik bir karalama kampanyası sürdürüyor.

Baştan aşağıya yalanlarla iftiralarla kamuoyunda rezil bir algı oluşturmaya yönelik gayretler çok da önemli değil zaten bu kampanyayı düzenleyenlerle ilgili kamuoyunun net bir kanaati var.

Ama Türkiye’de iktidar alternatifi olarak milyonlarca kişinin oyunu alan ve o kesimin umudu olan CHP’li siyasetçilerin bilmeden bilgi edinmeden sadece ellerine tutuşturulan yalan paçavralarına sarılmaları gerçekten utanç verici bir durum.

Şimdi belediyelerden kallavi faturalarla rant sağlamaya çalışan, belediyelerin taleplerini yerine getirmesini isteyen bir avuç rantiyeci Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yönetime gelmesinin ardından kurdukları oyunun bozulması ile tatlı hayatları hızlı bir şekilde sona erdi.

Ne yüklü faturalar kesiliyor ne ali kıran baş kesen misali belediyeye isteklerini kabul ettiremiyorlardı.

İşte tam bu noktada gerçek isimlerin yanında takma isimlerle Aktaş’ı ve yakın çalışma arkadaşlarını hedef alan bu rant cephesi, gözlerine kestirdikleri karşı taraftaki herkese güçleri yettiğinde salvo yapmaya çalışıyor son bir iki yıldır.

Çalışıyorlar çalışmalarına ancak yok sayılmanın da büyük psikolojik baskısını yaşıyorlar. İşte son günlerde bu koronun ağzına sakız ettiği konu Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nun İznik Derbent köyünde oluşturduğu Doğal Tarım Eğitim Merkezi…

İmar kanununda böyle bir statü olmaması nedeniyle tarım yapılmayan Derbent’teki marjinal tarım arazisi, tarım eğitim merkezi olabilmesi için kırsal turizm alanı olarak Nazım İmar ve Uygulama imar planlarına işlendi.

Benzer durumda Kestel ve Orhangazi’de de bu tür projeler meclisten geçerek yatırımların önü açıldı.

İşte bu Türk tarımına hizmet edecek ve 16 dönümlük arazinin yüzde 90’ında tarım eğitimi yapılacak arazinin imar değişikliğini bayrak yaparak sanki burada tarım arazileri yok ediliyormuş algısı oluşturup AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kurumsal olarak AK Parti’ye yürüyen 3-5 kişiden oluşan rant müptezellerinin yalan iftira kampanyasına CHP’nin genel başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal atladı.

 Tek satır araştırmadan, sormadan bilgi edinmeden TBMM gündemine taşıdı konuyu. Dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Alinur Aktaş’ın açıklamalarından anlıyoruz ki Sarıbal zahmet edip belediyeye de sormamış konuyu. Partisi de sormamış.

Hadi Sarıbal’ın ben ortaya atayım da ne olursa olsun siyasetini biliyoruz ancak partinin meclis üyelerinin hem de İznikli meclis üyelerinin bile araştırma yapıp, kurumlardan bilgi almak yerine vatandaşlardan böyle duyum aldık diyerek belediye meclis gündeminde iddia gündeme getirmeleri gerçekten ayıptan da öte…

CHP İznik ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Asiye Çalışkan dünkü mecliste Derbent konusu gündeme geldiğinde söz alarak Nezir Asaroğlu’nun arazisine özel olarak Büyükşehir Belediyesi’nin mıcır dökerek yol yaptığını vatandaşlardan gelen duyumları referans vererek gündeme taşıdı.

 Başkan Aktaş’ın siz gördünüz mü tanık mısınız? Bu yönde bir bilginiz var mı sorularına vatandaşlardan duyum aldık diyerek yanıt verdi.

Belli ki kendisi de bilmiyor ilçesi İznik’i Asiye hanım. Bilgilendirelim. Bahsedilen yol ana kadastro yollarından biri o bölgenin.

Üstelik yüzlerce parselin faydalandığı bir yol. Sanki Asaroğlu’nun arazisine özel bir yol yapılmış algısı oluşturmaya yönelen CHP’li üyenin en büyük yanılgısı da bu. Gidip o bölgeyi incelemesi durumunda bölgede kadastro yollarının büyük bölümünün mıcırla düzeltildiğini görebilir.

 Mıcır bahsettiği gibi tarlaya değil kadastro yoluna serilmiş ve yüzlerce parsele sahiplerinin ulaşımını sağlıyor.

Başkan Aktaş’ı yıpratmak üzere aylardır alttan alta yürütülen fitnenin aleniyet kazanması bakımından ibret verici bir vaka bu. Aktaş, Meclis’te CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’a konuyla ilgili oldukça sert konuştu.

 Sarıbal’ın bu konuları takip etmesi gerektiğini vurguladı. Sarıbal’ın kentin belediye başkanından bilgi alabilme imkânı varken bunu yapmadığını ve hatta yaptığı basın toplantısında “Büyükşehir Belediye Başkanını tanımıyorum” dediğini hatırlatan Aktaş, “Ben kendisini hiç tanımıyorum” dedi. Bu olayla kendisinin ilişkilendirmek için yoğun bir çaba olduğuna işaret eden Aktaş’ın, meclise gelip konuşulmuş ve kararı almış bir konuda kendisinin hedef alınmaya çalışıldığının altını çizdi.

Başkan Aktaş, adeta siyaset dersi verdiği açıklamasında Derbent’te yapılan uygulamada herhangi bir hukuksuzluk ya da kanunsuzluk olmadığı gibi burada diğer verilen imarlardan farklı bir uygulama olmadığını da bir kez daha teyit etti.

Ne yazık ki CHP’de her geçen gün daha da düşen siyaset seviyesi, kendi tabanına yönelik popülarite kazanmak amacıyla her ne olursa olsun AK Parti ve yetkililerine karalama algı operasyonu çekme gayreti, hızla partisi bir girdabın içine çekiyor.

Bursa’ya hakim olan mezhep siyaseti, CHP’ye gönül vermiş on binlerce solcu vatandaşı isyan ettirirken, geleceğe dair tek projesi oturdukları koltukları sağlama almak olan CHP’li yöneticilerle seçilmişlerin ucuz siyasetleri sadece partilerine değil bu kente de büyük zarar veriyor.

Bugün Bursa adına bir tek proje ortaya koyamayan, bir tek fikir öne süremeyen, bir tek planı olmayan CHP’de Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir ismin eline tutuşturulan yalan ve iftiraları tutup ta TBMM’ye taşıması içine düşülen acı durumun bir göstergesi.

CHP Bursa bir an önce toparlanmalı ve mezhep odaklı, DHKP/c-HDP çizgisine kendisini çekmeye çalışan bu kadrolardan kurtulmalı. Eğer bunu başaramazsa bırakın Bursa’yı kazanmayı, partiyle oy veren on binlerce solcuyu da kaybedecek.

Ve önümüzdeki dönem ortaya çıkacak yeni bir sol parti CHP’yi Bursa’da silebilir. CHP’lilere naçizane tavsiyemiz, her ne şartta olursa olsun bilgiyi kaynağından ve sorumlu olan kurumlardan alarak bu adımları atarlarsa, kamuoyunda ayyuka çıkan kepazeliklere bir son vermiş olurlar. Söyledikleri sözlerin de kamuoyunda bir değeri olur.

Bunu yapmadıkları içindir ki bugün CHP yönetimi ve milletvekillerinin açıklamaları konuşmaları kendi partilileri tarafından bile ciddiye alınmıyor, itibar edilmiyor. Bizden söylemesi… Siyaset yapayım derken iki müptezelin tuzağına düşüp rezil olmak pek dökümlü durmadı ne dersiniz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.