SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’nin İnegöl tuzağına düşülmemeli!

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2021 19:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 19:43

Öncelikle Türkiye’de il sayısının süratle 50’ye indirilmesi gerektiği görüşümüzü yenileyerek başlayalım. Yine ilçe sayısının da düşürülmesi gerektiğini ekleyelim. 
Türkiye’de dönem dönem siyasi popülizm adına birçok ilçenin il yapılması yönünde teklifler ve gündem oluşturulur. 
Temelsiz, bilimsel bir yanı olmayan, dahası milletin kaynaklarını çarçur etmekten öteye bir anlam taşımayan bu popülizm, o ilçelerde halkında bir heyecan oluştursa da neyi değiştireceğini aslında çok da kimsenin baktığını düşünmüyoruz. 
Son olarak MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman iki hafta kadar önce İnegöl ziyaretinde durduk yere 2023 yılında yani Cumhuriyetin 100 yılında İnegöl’ün il olması için gayret göstereceklerini söyleyerek konuyu gündeme getirdi. 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın durduk yere bu açıklamayı neden yaptığı izaha muhtaç. Çünkü gerek idari yapılanma açısından gerekse siyasi açıdan çok da anlamlı bir adım değil. Cumhur İttifakı’nın Bursa’yı kazanmasında İnegöl kilit rol oynadı. 
Zaten CHP’lilerin sürekli İnegöl il olsun tekliflerinin altında dertlerinin İnegöl’ün il olması değil, Bursa’yı kazanmak olduğunu beşikteki bebek bilir. Peki, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP neden böyle bir açıklama gereği duydu. 
Geleceğiz oraya…
Durduk yere Cumhur İttifakının MHP kanadı tarafından ortaya atılan bu teklif CHP’nin arayıp da bulamayacağı bir fırsattı ve harekete geçmekte de hiç zaman kaybetmediklerini Olay’dan Mustafa Özdal’ın dünkü yazısından öğrendik. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl’e gelecekmiş Kasım ya da Aralık'ta ve İnegöl’ün il olması çağrısında bulunacakmış. Düz halkı provake etmek için gerçekten ellerine önemli bir koz geçmiş oldu. 
Bunun üzerine yürüyerek Bursa’yı bir sonraki seçimlerde kazanmak isteyeceklerdir. Zaten sık sık gündeme taşıyarak halkı bu yönde etkilemek için ellerinden geleni yapıyorlar.  Hatta CHP İnegöl’ün il olması için 2 defa kanun teklifi bile yaptı. 
İnegöl il yapılırsa ciddi anlamda kamu yatırımı tabi bunlar üretim için değil bina ve benzeri yatırımlar yapılması gerekecek. Yani milletin sırtına yeni yükler binecek. Dahası merkeze 30 dakika uzakta olan bir ilçeyi il yapmaya kalkarsanız Türkiye’de 100 tane daha il yapmanız gerekir ki ortaya çıkacak tabloyu görmek bile istemeyiz. 
Bu siyaset gerçekten siyaset değil. Millete memlekete katkı koymak yerine ufak siyasi hesaplarla atılan adımlar nedeniyle bu bereketli topraklarda bir millet fakirlik fukaralık çekti biraz daha çekmemeli. 
CHP, İnegöl’ün il olmasını istiyor ancak İskenderun için, Bandırma için, Gebze için böyle bir talepleri yok. Çünkü İnegöl’ün il olup olmaması ya da kamu kaynaklarının boşa akıtılacak olmasının onlar için bir anlamı yok. Bursa’yı kazanacaklarını sanıyorlar İnegöl ayrılırsa. 
Gelelim tekrar başa. Büyükataman’ın anlayamadığımız çıkışı, en çok da CHP’nin karşısında çok sert duran ve onun oyunlarını bozan MHP’den gelmiş olması itibariyle çok ilginç. 
Dahası her konuda fikri i açıklayan Bursa için her alanda sözü olan Büyükataman’la dostluğu da bilinen Faruk Çelik bu topa hiç girmiyor. Topa girmeyen birisi daha var. CHP’nin büyükşehir adayı Mustafa Bozbey. Bunlar topa girse bir anlaşma mı var fikri akıllara gelecek. Ama sessizlikleri de akla benzer sorular getiriyor. 
İnegöl dahil hiçbir ilçe il yapılmamalı. Dahası il sayısı 50’ye düşürülmeli. İlçe sayısı da olabildiğince düşürülmeli. Devletin sırtına yeni yeni yükler eklemenin anlamı olmadığı gibi milletin sırtına da yeni yükler bindirilmemeli. 
İnegöl ve benzeri ilçeler için kaynak anlamında ve karar verme anlamında yeni bir düzenleme getirilebilir ve özellikle belediye bütçeleriyle ilgili adımlar atılabilir. Ancak idari yapısının değiştirilmesinin millete de o şehre de katkısı olmaz. 
Bunu CHP isteyebilir küçük siyasi çıkarları için ama büyük dünya devleti ideali olan Cumhur ittifakının bu küçük hesaplara girmesini kimse izah edemez. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.