SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuğunun ikbalini ABD'de arayanlar Türkiye'de Suriyelileri istemiyor iyi mi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 21:30
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu… 2 dönemdir mezhep siyaseti yapan Orhan Sarıbal’ın da desteği ile Bursa’dan milletvekili olarak TBMM’ye gidiyor. Nurhayat Altaca Kayışoğlu sol sosyalist söylem ve eylemleri ile sık sık gündeme geliyor. Nurhayat hanımın eşi Yusuf Kayışoğlu da aynı ideolojiye sahip ve köşe yazarlığı da yapıyor. 2011 genel seçimleri döneminde tanışan ve daha sonra evlenen bu ikilinin bir kız evlatları var Allah bağışlasın. Sol yumruklu Nurhayat Hanım kızının ikbalini vatanında yani Türkiye Cumhuriyeti’nde göremediğinden çocuğunu ABD vatandaşı olsun ABD vatandaşı olsun diye ta gidip bu ülkede doğurdu.



Zaten sosyalizm de öyle der biliyorsunuz gidip kapitalizmin merkezinde vatandaşlık alın çocuklarınızın ikbalini kurtarın (!) Malum son günlerde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Suriyeli sığınmacılara karşı sahillere sokmama gibi bir ırkçı eylem içerisinde. Nurhayat hanım Hayri beyin manevi kızı gibidir. Türkyılmaz başkan seçildiğinde bütün hukuk işlerini kendisine verdi. O dönem 650 bin lira tutan avukatlık masrafları da kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı. Sonrasında Türkyılmaz Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun milletvekili seçilmesinde de oldukça destek oldu. Kamuoyunun yakından bildiği bu özete yaptıktan sonra gelelim asıl konumuza. Yeni Dönem’de köşe yazan Nurhayat’ın kocası Yusuf Kayıloğlu da dün kaleme aldığı yazısında Suriyeli sığınmacılara yönelik Türkyılmaz’ın uygulamasını savundu. Suriyeli sığınmacıları sahili işgal eden çadırcılar diye tanımlayan Kayışoğlu, Mudanyalıların da onlar kadar yaşama hakkı yok mu diye soruyor. Yazı oldukça uzun ve giriş kısmından bitişine kadar Hayri Türkyılmaz güzellemesi içeriyor.



İlk iki gün ırkçı söylemlerle Suriyelileri hedef alan Hayri Türkyılmaz’ın pabucun pahalı olduğu görerek düzenlediği basın toplantısında çevir kazı yanmasın dönüşünü yazıda net olarak görüyoruz. Sanki o ırkçı söylemler ve uygulamalar hiç yapılmamış, hepsi iyi niyetle ve kanunlar çerçevesinde yapılmış ve Hayri Türkyılmaz kanun kural uyguluyor diye hedef alınmış gibi bir algı operasyonu çekiyor Kayışoğlu. Oysa Allah bağışlasın her ne kadar vatandaşlık alsa da kendi kızı da ABD’de kimliğini sonuç olarak benzer şekilde aldı. Bugün Türkiye’de doğum yapıyorlar ürüyorlar denilen Suriyelilerden ABD’ye gidip doğuran Türklerin bir farkı yok. Ha bunu yapıp bir de üstüne Suriyelilerden rahatsız olmaya da kimsenin hakkı yok. Bir süredir ortalarda görünmeyen Mudanya ile ilgili ota ağaca ne bulursa meclise taşıyan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun bu konuyla ilgili tek satır söz etmemesi ise başka bir durum. Nurhayat hanım sol yumruğu ile sosyalist ideolojisiyle Suriyelilere yapılan bu ırkçı faşist müdahalelere ne diyor acaba? Gidip insan hakları temelinde Hayri Türkyılmaz’a tepki koyar mı acaba? Yoksa tıpkı solculuk da bir yere kadar mı? O yer de işine gelen yer mi?

Bursaspor’u felaket mi bekliyor?

Süper Lig’den bir alt lige düşen Bursaspor’da, 23 Haziran’da yapılacak kongre öncesi sadece Mesut Mestan başkanlığa aday oldu. Mestan eğer o güne kadar çekilmezse yeni Bursaspor başkanı o olacak. Ancak Mestan ve yönetimi çok acil şekilde ciddi paralar bulmak zorunda. Transfer tahtasının açılması için 12 milyon TL gibi bir rakam çok acil bulunmak zorunda. Haziran ayında ödenmesi gereken borçların miktarı ise iddiaya göre 140 milyonu aşıyor. Mestan ve yönetiminin bu paraları vermesi mümkün değil. Eğer destek alamazlarsa bu paralar ödenemez. Mestan ve arkadaşları İşadamı Cavit Çağlar’ın desteği ile aday oldular. Divan Kurulu’nda da Çağlar’ın etkili olduğunu biliyoruz. Yani Bursaspor’da şu an tüm irade Cavit Çağlar’da. Ancak paralar bulunup Bursaspor nefes alamazsa bu yönetimin çok uzun görev yapmasına da imkân yok.

Aslında daha yola çıkarken 4 yara birden aldı Mesut Mestan ve ekibi. Yönetim listesinde yer alan 4 isim Sezer Sezgin, Görkem Akbaş,  Ömer Faruk Şahin ve Selçuk Eren bir iki gün içinde listelerden çekildiler. Durumun vahametini gören bu 4 isim kestirmeden işlerinin yoğunluğunu ileri sürerek ayrıldılar.  Bursaspor’un düzlüğe çıkabilmesi için kentte ciddi bir güç birliği yapılması şart. Bu olmadığı takdirde Bursaspor’u çok karanlık günler bekliyor. Konuya hâkim dostlarımızla yaptığımız sohbette Mestan ve ekibinin para bulunamazsa en fazla bir iki ay dayanabileceğini sonrasında Bursaspor’un yeniden kongreye gidebileceği uyarısında bulunuyor. Mesut Mestan’ın Bursaspor başkanı olarak tarihe geçecek. Yöneticileri de öyle. Sonrasında ekonomik güçlerinin Bursaspor’u düze çıkarmaya yetmeyeceği için geri çekilmeleri çok doğal bir durum olacak. Ben elimi değil gövdemi taşın altına koydum ama gereken desteği görmedim diyebilir ve görmediği takdirde de bırakabilir. Olan yine Bursaspor’a olacak. Umarız bu kara senaryolar gerçekleşmez ve Bursaspor güç birliği ile düze çıkar. Ancak Bursaspor için yakın gelecekte kongre kaoslarının olabileceği tehlikesi göz ardı edilmemeli…



 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.