SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuk dostu belediye Yenişehir!

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2019 19:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 19:12

Bursa’da çocuk ve öğrenci dostu bir belediye söyleyin diye sorsanız hiç tereddüt etmeden Yenişehir Belediyesi derim size.

 Göreve geldiği Nisan ayından beri özellikle çocuklar ve gençlere yönelik projeleri ile öne çıkıyor Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın…

Çocukları çok sevdiğini biliyoruz ve zaten işe başlarken “Güzel ve güvenlik bir gelecek için mutlu çocuklar” diyerek besmeleyi çekip işe koyuldu.

Hedef belli olunca ve azim de olunca gerçekten Yenişehir’deki çocuklar kıskanılacak bir çok etkinlikle buluştu, buluşmaya da devam ediyor.

Öyle yalandan işler de değil. Mesela yaz boyunca öğrencilere ücretsiz sinema imkânı sağladı. Yenişehir Belediyesi. Yine oyun alanlarını ücretsiz şekilde çocukların hizmetine sundu. Hatta bu ilçede çocuklara her şey ücretsiz haberleri yansıdı sık sık haberlere.

Davut Aydın göreve geldikten sonra Yenişehir Belediyesi Sosyal Tesisi ve ücretsiz kapalı çocuk oyun alanının hizmete açtı. 

Bakın o gün neler demiş başkan Aydın, "Seçim Beyannamemizde de belirttiğim gibi üzerinde hassasiyetle durduğum bir konu vardı. Çocukların eğlenerek hoşça vakit geçirebileceği, içerisinde ücretsiz kapalı çocuk oyun alanlarını hizmete alıyoruz” dedi.

Başkan Aydın yaz aylarında toplu sünnet töreni ile erkekliğe ilk adımı atan minikleri de unutmadı. Üstü açık otobüsle şehir turu attırarak gönüllerini aldı.

Her fırsatta bir okula ya da anaokuluna dalıp miniklerle sohbet edip zaman geçiren Başkan Aydın, gençlere de gerek üniversiteye hazırlık kurslarında kitap ve kaynak desteği, gerekse kültürel etkinliklerle yanlarında olduğunu sık sık gösteriyor.

Daha kısa bir süre önce başarılı öğrencileri İstanbul gezisiyle ödüllendirdi örneğin Davut Başkan.

Eh burada saymadığımız onlarca çocuk ve gençlere yönelik hizmeti yapıyor Aydın. Çocuklarda bu sevgiyi karşılıksız bırakmıyor tabi.

Önceki gün Akçeşme Anaokulu öğrencileri ziyarete gitti Belediye Başkanı Davut Aydın’ı.  Burada bir konuma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Bugünkü misafirlerimiz anaokulunda eğitim gören minik yavrularımız. Minik yavrularımızı belediye meclisimizde ağırladık, sohbet ettik, güldük, eğlendik ve çocuklarımızın sorularını cevapladı. Çocuklarımızın o yaşama sevinci bizim bu millete hizmet etme duygumuzu daha çok perçinliyor. Çocuklarımızın mutluluğunu gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yüzü hep gülsün istiyoruz ve bunun için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mevzuya buradan bakınca da gerçekten Yenişehir Belediyesi çocuk dostu belediye ünvanını hak ediyor. Umuyoruz çocuklara yönelik projeler daha da artar ve diğer beledilere de örnek olur.

Ruh hastaları dolaşıyor aramızda!

Dün İhlas Haber Ajansı iki farklı ilçeden iki farklı çocuk parkı görüntüsü geçti. İlki İnegöl Belediyesi tarafından iki yıl önce yaptırılan Cenon Parkı’ndan geldi.

Belediyenin çocuklar oynasın diye yaptığı parkı Vandallar adeta harabeye çevirmiş. Muhtemelen bir grup ayyaşın işi.

Çöp kutusunun üzerindeki tahtalar sökülerek kaydırağın altında yakılmış. Park viraneye çevrilmiş durumda. 180 bin lira harcanarak yapılan park, kullanılamaz hale gelmiş.

İkinci haber Mudanya’dan. Buradaki daha da saçma bir durum. Güzelyalı Meydanı’ndaki çocuk parkındaki aletlere beton dökülmüş. Bu nasıl bir ruh hastalığıysa artık.

Her iki parkta da bu durumu ortaya çıkaran canlıların normal insanlar olduğunu düşünemeyiz. Gerçekten ciddi ruh hastalığı durumu. İnsan çocukların oynadığı parkı neden yakıp yıkar ve neden oyuncaklara beton dökerek kullanılamaz duruma getirir ki?

İnsan kendi milletinin çocuklarına, kendi milletinin kaynaklarına neden böyle düşman olur ki?

Bir insan hangi ruh haliyle çocuk parkına saldırır ya da parkın oyuncaklarının altında ateş yakar ki?

Bu saldırganların bir an önce tespit edilerek öncelikle psikiyatri servisine götürülüp uzunca bir süre tedavi altına alınması gerekiyor.

Büyük sorun var ve bu insanlar toplumun arasında yaşıyorlar şu anda. Olacak şey değil. Çocuk parkına saldıracak ve tahrip edecek kadar raydan çıkmış canlıların neler yapabileceğini tahmin bile edemeyiz!

Yazık çok yazık!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.