SON DAKİKA
Hava Durumu

Corona duası!

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2020 21:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 21:47

Papaz büyüsü dâhil tomarla büyü yaptırmışlar, nüshalar yazdırmışlar Mezarlıklara kaşıklar gömüp, iğneli sabun kalıplarını kuyulara sallamışlar. Bunlar kifayetsiz kalınca Aydın Karacasu’daki Aphrodisias antik şehrine gidip Artemis heykeline adaklar adamaya kalkmışlar da müze bekçisi bunları hırsız zannedip odunla kovalamış. Çanakkale’de şu vaat ettikleri adalet tanrıçası Themis heykelini dikmeyi becerebilmiş olsalardı ona da tütsüler yakıp meyveler ve koyunlar sunacak, amphoralar dolusu zeytinyağı da dökeceklermiş ama Kemal projeyi bir türlü başlatamadığı için bu eksik kalmış. 
Bütün bu adakların ve büyülerin tek hedefi var, coronanın memleketimize de gelmesini niyaz ediyorlar. Corona görülse ağızları kulaklarına varacak lokma da dağıtacaklar. Hatta bir de (maazallah) virüsten ölüm de olursa değme keyiflerine. Çok mutlu olacaklar. Belki Yılmaz da her paragrafı kısa bir satırdan muhteva, muhteşem bir makale döşenir (Böyle yazıyor çünkü ne onda iki buçuk satırdan uzun bir paragraf yazacak kabiliyet ve imla bilgisi, ne de okurlarında onu anlayabilecek izan mevcut.) ibreti âlem için yayınlar.
Paganların günlük yayınlanan incilinde sık sık corona virüsünün bizde de ortaya çıktığı mealinde haberler yer alıyor ve çok şükür bunların aslı astarı olmadığı anlaşılıyor. Bizde çıkmaz gibi bir iddiam yok. Ne var ki, çıkmaması da temennimiz. Ama bunların coronayı böyle pompalamalarının ardında yatan başka bir hinlik var. Dün İskoçya’da gazetecilik yapan bir dostumla görüştüm. Britanya memleketimizi tatil için güvenli yerlerden ilan etmiş. Yaz tatili için Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda artış varmış. Bizimki bunları anlattıktan sonra “Anlayamadığım bir şey var.” dedi. Ne olduğunu soramadan bu anlatmaya başladı;
“Dostum, burada bazı Türkler sürekli Türkiye’de de corona vakalarının olduğunu hatta arttığını söylüyor ve Türkiye’ye gitmenin ne kadar güvensiz olduğunu anlatarak, ‘Türkiye’de turizm bu sene bitecek. Bu ekonomiye son darbe olacak.’ gibi saçma laflar ediyorlar.” 
Şaşırmaması gerektiğini söyledim. Bunların ya Fetöcü ya da malum partinin militanı olduklarını anlatmaya çalıştım. Bunların sürekli “Türkiye battı, batıyor. Yaşanmaz bu memlekette.” diyen tipler olduğunu söyledim. İlk sorusu “Bunlar Türk değil mi?” oldu. Bunun kendi ülkesini kötülemek olduğunu vurgulayarak, “Bu nasıl bir ihanet?” diye sordu. Biraz güçlük çekerek bizde bunların bol miktarda bulunduğunu söyledim. Hatta bazı kişilerin Ak Parti iktidarındansa Amerikan mandasını, Yunan işgalini bile tercih edeceğini anlattım. Çocukcağız şoka girdi. Telefonu kapatmadan önce son söylediği şu oldu; “Bu hastalıklı bir durum.”
Sözcü gazetesi bir türlü corona çıkmayınca şimdi de başka bir haber bulmuş ve yeni gelinin damadın kravatına sarıldığı gibi sarılmış. Haberi “İstanbul’dan kalkan uçakta corona virüsü çıktı.” Başlığıyla veriyorlar. Alt başlık olarak da “Yolcular karantinaya alındı! Dönüş seferi iptal” demişler. Haber ise şöyle başlıyor;
“Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul'dan Singapur'a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda Corona virüsünün tespit edildiğini açıkladı.”
Sonraki paragrafta ise bunun doğru olmadığı haberin çarpıtıldığı hemen anlaşılıyor: “Singapur merkezli yayın yapan ChannelNewsAsia’da yer alan habere göre, 3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan Corona virüsü testi pozitif çıktı.”
Meğer Singapur Sağlık, THY uçağındaki yolcuların da karantina altına alındığını, geri dönüş için planlanan TK55 sefer sayılı uçuşun da iptal edildiğini açıklamış. Yani yolcu mola verilmiş olan Tayland’dan binmiş. Bunlar da uçağın THY uçağı olmasını ve İstanbul’dan havalanmasını fırsat bilip basmışlar algı yönetimini…
Adamlar artık virüslerden medet umuyor. Anladınız mı çaresizliklerini?
Bu arada CHP ise iyice gemi azıya aldı. Artık açıkça küfür ve hakaret etmeye de başladılar. CHP’li Engin Özkoç adice laflar kullanarak Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti. Kınıyorum, kınamakla kalmayıp ömür boyu TBMM’nin yanına bile yaklaştırılmaması ve gerekli cezanın verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu partiyi de bağlayan bir şeydir. Gereğinin yapılması elzemdir. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.