SON DAKİKA
Hava Durumu

Corona’ya çözüm heykel!

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2020 20:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 20:05

Saçma sapan bir isim arıyorlardır mutlaka, çıkarsa duyarız elbet ama daha Türkçesi yok. Bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara deniyor pandemik. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre pandemik ancak 3 şart bir araya geldiğinde başlamış sayılıyor. Nüfusun daha önce maruz kalmadığı bir hastalık ortaya çıkacak, insanlara bulaşacak ve tehlikeli bir hastalığa yol açacak, insanlar arasında kolayca ve devamlı olarak yayılacak. Corona'nın yani gerçek adıyla Covid-19'un pandemik olduğuna kuşku yok.

Maalesef bu illet Türkiye’de de var. O yüzden sıkı tedbirler alınarak halk korunmaya çalışılıyor. Şükür ki, İngiliz hükümeti gibi “Bırakın yaşlılar gebersin. Onlardan kurtulmuş oluruz, emekli maaşlarını ödemeyeceğimiz için ekonomiye de katkısı olur.” diye açık açık söyleyerek tedbir almayan bir hükümetimiz yok. Bu arada kimse çıkıp da “Sen önce İngiliz halkının kanını emen sabunluklardan kurtul.” diyen de yok Boris’e. Neyse, bu onların meselesi. Biz kendi işimize bakalım.

Kendi işimize bakınca da malum çevrenin çemkirdiğini görüyoruz. Normaldir, kış kışlığını yapar tabii. Corona ile hükumetten kurtulamayacaklarını anlayıp bir defa daha sükûtu hayale uğrayanlar, çekirgeden de umdukları çıkmayınca işi yine algı yönetimine vurup, “Umreden dönenler hastalığı arttırıyor.” kabilinden saçmalıklara başladı. Yetmedi haliyle, şimdi alınan tedbirler hakkında bağırıp çağırmaya başladılar. Yeni saldırıları; “Barlar, gece kulüpleri niye kapatılıyor. Onun yerine camileri kapatın.” Gidin ABD’ye orada da bağırın. New York ve Los Angeles’ta sadece barlar değil restoranlar da kapatıldı. Duydunuz mu? Tabii adamların derdi camilerle, maksat corona falan değil.

Bilim adamı olmaya gerek yok, insanların toplu halde olduğu yerler kapatılmalı. Salgının yayılmasını frenlemenin yollarından biri, hatta en önemlisi bu. Tabii herkes kendi değerlerini koruyor. Akşamcılar ile alkolikler meyhanelerle barların kapatılmasına karşı, sabahlara kadar gürültülü müzik eşliğinde attıkları iki hapla kendinden geçmeyi şiar zanneden “clubberlar” ise “clubların” kapatılmasını dert ediyor. Genelevleri kapatırsanız da fahişeler laga luga eder. Bunların en büyük eşlikçileri ise tahmin edin bakalım kim? Kim olacak? Malum kişiler tabii ki. Başladılar saçmalamaya. Ulan, o barlar kulüpler senin gibilerin sağlığını korumak için kapatılıyor. Haberin var mı?

Bakın, bunlar için coronaya tek çözüm var. Dikin üç eş heykel de memnun olsunlar. “Corona’dan koruyucu tanrı heykeli” yapın bir tane. Bir halta yaramaz ama bunlar gidip törenle çelenk koyarlar. Pek bir makbule geçer. Şimdi bunu yazdığımı gören üç beş beyinsiz bu işe soyunursa şaşırmam. Baksanıza geçen gün kına tarifi verdim, bazı moronlar hicvi yanlış anlayıp kına almak için aktarlara saldırmış bile…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.