SON DAKİKA
Hava Durumu

Çözümü Bursa’da aramayı öğrenseniz iyi olacak!

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2022 22:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 22:02

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, geçtiğimiz günlerde koluna Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile kendine yakın birkaç yöneticiyi alarak, İstanbul’un yolunu tuttu. 


İDO’nun Bursa feribot seferlerini durdurmasına karşı seferlerin devam etmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan randevu aldık, görüşüp çözeceğiz” diye bir de hava estirip yola çıktılar. 


Ziyaret gerçekleştikten sonra hepsi jilet gibi takım elbiseleri ile Ekrem İmamoğlu’nun yanından boy boy pozlar verdi. Mesele tabi bir yıldan az kalan seçimler. İsmet Karaca milletvekili olmak istiyor net. Yanında götürdüğü Turgay Erdem dışında kalan hepsi de vekilliğe balıklama atlar. 
Vekillik için de Genel Merkeze sözü geçecek isimlerin yanında durmak gerekiyor CHP’de. Ekrem İmamoğlu, partide güçlü bir yer edindi kendine, hem Canan Kaftancıoğlu da var. Bahane de hazır, İDO seferleri durdurmasın…


Birincisi İDO özel şirket. Ticari olarak bakar kar edemiyorsa o seferi yapmaz. Seferlerin sürmesi için adres İDO olmalıydı öncelikle. Bu konudaki hassasiyeti BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar’la değil Bursa Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüşmeliydi öncelikle. Siyasi manevrayı Çapar’ı davet ederek yapmak yerine gidip önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanıyla görüşmeliydi. Ama dert dediğimiz gibi hizmet değil siyasi manevra yapmak. 
Neyse bunu daha önce de yapmıştı İsmet Karaca. Konu İstanbul bağlantısı oldu mu dayanamıyor. Fırsat bu fırsat İBB’ye gidip bir bardak çay içip dönmeye bayılıyor. 


Gazeteci Gülay Pehlevan arkadaşımız konuyla ilgili bir köşe kaleme aldı. İsmet Karaca’dan aldığı bilgiler ışığında. Bakın neler anlatmış Karaca, “Feribotların gerçek sahibi İBB’nin iştirak şirketi olan Şehir Hatları A.Ş., İstanbul Liman Başkanlığı’na bağlı. Seferlerin yeniden başlaması için hükümetin de onay vermesi gerekiyor. Biz de Liman Başkanlığı nezdinde girişimler yapılarak, Bursa-İstanbul seferlerinin devam etmesini ve bunun da sübvanse edilmesini talep ettik. Sayın Başkan da sıcak baktı ve gerekli talimatları verdi. Sürdürülebilirliği varsa seferler devam edecek, aksi halde başka alternatif aranacak.


Ne güzel, hükümetin onayı lazımsa siz İBB’de neyin peşindesiniz o zaman? İBB hükümete başvurdu mu ya da izin almak için öncelikle planlama yapıp izin talebini iletmek gerek. Yapıştırsanıza izin dilekçesini. Mış mış yerine. 


Devamında, “Aslında Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin de bu işe ortak olması gerekirdi. BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Bey’i arayıp davet ettik ancak olumlu dönüş alamadık. İstanbul Büyükşehir’e siyasi amaçla değil, çözüm için gittik. Kürşat Bey de bizimle gelseydi daha şık olacaktı. Ayrıca daha hızlı yol alırdık. Çözümün iki belediyenin ortak adım atmasında olduğunu düşünüyorum.


En azından Bursa’nın patronunun Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu anlamışlar bu İstanbul seferinde. O zaman işe Bursa Büyükşehir’le başlamalılar. Bence bu kadar enerji harcamışken bir randevu alıp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına konuyu aktarsınlar. Araları iyi Ekrem İmamoğlu ile belki gemileri BUDO’ya tahsis eder seferler sürsün diye, BUDO’nun da hesabına uyarsa iş oluruna varır. Ha Büyükşehir’e giderken aynı kadro lütfen. Meclislere katılmayan belediye başkanının hangi belediyeye bağlı olduğunu göstermek açısından faydalı olur. 


Diyeceklerim bundan ibarettir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.