SON DAKİKA
Hava Durumu

DAĞ-DER size bol geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 22:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 22:37

Bir süredir DAĞ-DER’de önemli sıkıntılar yaşandığını buradan aktarıyorum. Dağlı kardeşlerimizin duydukları rahatsızlığı dillendiriyorum. DAĞ-DER’in kurumsal kimliğine, Ağlı dostlarımızın hassasiyetlerine büyük bir dikkat göstererek. 
DAĞ-DER bu kentin en önemli değerlerinden biridir. Herkesin de ona göre hareket etmesi gerekir. Başta da DAĞ-DER yönetiminin. 
Geçen hafta yazdığım yazıya DAĞ-DER yönetimi sözüm ona cevap vermiş. DAĞ-DER’e yakışmıyorsunuz ama yaptığınız açıklama tamda size yakışmış. 
Ortada iddialar var. Çıkıp bunlara doğru düzgün kamuoyunda cevap vermek yerine, hakaretamiz laflarla güya açıklama yapmış Yaşar Türk ve ekibi. 
Öncelikle ne o provokatör dilinizden ne da alttan tehditlerinize pabuç bırakmayacağımızı bilin. Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan DAĞ-DER’e yakışır şeffaf bir yönetim sergilemek sizin göreviniz, kamuoyunu bilgilendirmekte bizim. 


Kamuya mal olmuş bir dernekle ilgili sıkıntılar varsa bunu duyurmak pek tabi bizim görevimiz. Kimseyle şahsi bir sorunumuz asla yok. Sözüm ona açıklama metnindeki algı operasyonları da vız gelir. Bu şehirde herkes herkesi tanır. 
Pandora’nın kutusunun açılmasına daha bir süre var. Şimdilik şu yalan dediğiniz konuları baştan aşağıya bir kez daha alalım. 


Dernek yönetiminden biri ihraç toplam istifa 9. İsimleri de Yaşar Alan (ihraç) Mehmet Türkmen, Mehmet Yahşi, Ali Altınoğlu, Cevat Koç, Şevki Şahin, Halil Çetin, Taner Ay ve İbrahim Oral. Yazılmış ancak henüz verilmemiş iki dilekçe daha var. 
Orhaneli’den tam 5 üye istifa etti. Orhaneli ve Keles köy derneklerinin toplantılarına yönetim kabul edilmediği için o toplantılarda yer almadı. Dernekler orada. İsteyen arar sorar. 
Gelelim burs meleşesine. Ne kadar dağınık olduğunuz oradan zaten ortaya çıkıyor. 2018-2019 burs verilen öğrencilerin isim ve ilçeleri sitede yer alıyor. 
Baktım 2019-2020 bur alan öğrencilerin sadece vatandaşlık numaralarının bir kısmı var. İlçeleri yok. Ne diyordunuz azıcık araştırma yapıp sitemize baksan göreceksin. Siz bakın bakalım görebilecek misiniz?
Türkiye’de ilk 200’e giren evladımızın ismi yöresi bilgileri bende var. Burs vermediğiniz. Yani pozitif bir yaklaşım yok. Hele o bursunu geri istediğiniz kardeşimizle ilgili yaptığınız açıklama gerçekten utanç verici. Aile başkanı arayıp bu durumu iletiyor. 


Yanlışlık olmuştur deniyor. Telefonu tüm ailenin duyduğunu biliyor başkan ve o telefon görüşmesini de biliyor. Sonrasını takip bile etmiyorlar. 
Yardım gecesi ile ilgili izin almadınız, izinsiz diyen oldu mu hayır. Ne kadar para toplandı, aileye ne kadar gönderildi onu merak ediyor insanlar. Sormasınlar mı?
Ve en önemlisi kişi kendinden bilir işi. Biz kimseyi baskılamak gibi bir derdimiz yok. Öyle bir mücadelemiz de yok ve olamaz. 
Şimdi yazılarımızla ilgili yargıya gitmenizi büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. 
Doğrusu çıkıp tüm iddialarla ilgili DAĞ-DER yönetimine yakışacak bir üslupla açıklama yapın. Öyle provakatif açıklamalarla, algı yönetimiyle falan olmaz. 
Yazarken elimizde belge de var kayıt da var bilgi de var. 
DAĞ-DER bu kentin kıymetli bir kuruluşudur. O kıymeti ve değeri hak eder. Yöneticilerinin de o bilinçte hareket etmesi gerekir. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.