SON DAKİKA
Hava Durumu

Davut Gürkan algoritmayı değiştiriyor!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2021 20:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 20:03

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa siyasetine adeta reset atıyor. Genel olarak idare siyasetinin dışına çıkarak, söylenen ama asla yapılmayan konulara nüfuz ediyor. 


Söylemden çok eyleme yönelik adımları ile ciddi bir yenilenmenin ve tazelenmenin sinyallerini veriyor. 
Kentin tüm sorunlarına öyle eldivenle değil çıplak elle sarılan Davut Gürkan, sıra dışı bir siyasetçi görüntüsünü her adımda hissettiriyor.  
Göreve geldiğinden beri kangren olan sorunlara el attığı gibi, kamu kurumlarında da yaptığı müdahalelerle yavaş yavaş düzelmeleri görmek mümkün. Bir süredir dağınık bir görüntü sergileyen kamu kurumları yavaş yavaş titreyip kendine gelme eğiliminde. 
Gerçekten tarzı ve tavrı ile sahada farkını göstermeye başlayan Davut Gürkan, AK Parti’nin tabanının duygularına tercüman oluyor. Bunu da sahada görüyoruz. 
İşte önceki gün yine çok önemli bir adım attı Davut Gürkan. Mudanya’da mahalle başkanları ile bir araya gelip onları dinledi. 
Konuyla ilgili AK Parti bir basın bülteni geçti ancak direkt sahadaki yansımasını aktaralım.
Önceki akşam ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını ve oldukça mutlu olduklarını ifade eden birkaç mahalle temsilcisi arkadaşım aradı. 
Bunca yıldır partide görev yapmalarına karşın ilk kez bir İl Başkanının mahalle başkanlarını toplayarak sonuna kadar görüşlerini, beklentilerini ve sorunlarını dinlediğini anlatan arkadaşlar, Başkan Davut Gürkan’ın sadece dikkatle kendilerini dinlemediğini her konuşmacıdan not aldığını ifade ettiler. 
Belli ki çok mutlu olmuşlar ve ciddi şekilde motive olmuşlar. Bu da sahada daha etkin bir faaliyetin yapılması için önemli bir adım. 
Uzun bir zamandır muhalefetin şov ve algı siyaseti nedeniyle biraz moral bozukluğu yaşayan Ak Parti tabanı bu adımlarla yeniden motive oluyor. 
Davut Gürkan’ın önümüzdeki süreçte tüm ilçelerde benzer buluşmaları gerçekleştirmesi ile  sahadaki AK Parti’nin daha hareketli ve daha etkili olacağın bekleyebiliriz. 
Yani bu saatten sonra muhalefetin şov ve algı siyasetinden çok bir fayda sağlayamayacağı ortada… AK Parti’de Davut Gürkan’ın başlattığı bu süreç muhalefeti oldukça sıkıştırıp zorlayacak. Bu da sahada AK Parti tabanının moral üstünlüğünü yeniden ele almasını sağlayabilir. 

CHP’nin iflah olmaz İnegöl hayali!
Bursa Büyükşehir Belediyesi
’ni iki dönemdir çok uğraşmalarına rağmen kazanamayan CHP, bu kazanamamanın nedenini İnegöl’e bağlıyordu. 
Son seçimlerde de İnegöl’den gelen oylar gerçekten İstanbul ve Ankara gibi metropolleri kaybeden AK Parti’nin Bursa’da kazanmasına yol açtı. 
İşte CHP birkaç yıldır bu kaderini değiştirmek için İnegöl’ün il yapılması üzerine bir propaganda geliştirdi. Aslında İnegöl’ün il olup olmamasının ya da bunun oradaki vatandaşlara ne sağlayıp sağlamayacağının bir hesabı değil. Tamamen İnegöl il olursa Bursa’yı kazanabiliriz taktiği. 


CHP’nin şovlarıyla ünlü Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yine bu konuyu TBMM gündemine taşımış. Üstelik üste çıkmak için de İnegöl’ün iktidar tarafından Bursa’yı kaybetmemek için il yapılmadığını ileri sürmüş. 
Oysa kamu idaresi bakımından Türkiye’nin yeni il yapmaya değil hatta il sayısının düşürülmesine ihtiyacı var. Sonsuz ve sınırsız kaynakları olmayan Türkiye’nin mevcuttu 81 ille yönetilmesi bile aslında lüksken yeni illerin oluşturulması kaynakların israf edilmesinden başka bir anlam taşımaz. 
İnegöl ve onun ayarındaki ilçeler için kaynakların artırılması ve bir kısım yetkilerin verilmesi, yaşanan bir kısım sorunları giderecekken, yeni yeni iller oluşturmanın hem maddi hem de bütünselliği bozacak olması nedeniyle çok doğru bir adım olmayacağı ortada. 
Zaten CHP de bunu siyaseten bir manevra olarak ortaya koyuyor. İnegöl’de vatandaşlara yönelik popülist sistemle rol çalmaya çalışıyor ancak bundan bir sonuç alma ihtimali pek de mümkün değil. 
Bir kez daha altını çizelim. CHP mevcut siyasi bakışını değiştirmeli ve yeni bir siyasi metod bulmalı. Bu popülizm 10 yıllardır bir puan bile ileriye götürmüyor nitekim partiyi.  


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.