SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu’nun kalemi kırıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2019 19:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 19:01

Öyle bir yerden darbe aldı ki Davutoğlu, belini doğrultması güç olacak. Bu üniversite meselesi onun ve destekçilerinin başını çok ağrıtacak. Tabii işin bir ucu da Babacan’a gittiği için orada da rahatsızlık fazlasıyla mevcut. Gül, ricacı olmanın dayanılmaz ağırlığını yaşıyordur elbet ama ağzını bıçak açmayacağı için tepkisini dolaylı yollardan duyacağız gibi görünüyor. Bu yollardan duyulanlardan ise hiçbir zaman emin olamayacağız. İyi bir İngiliz taktiğidir bu aslında. Sessiz kalırsın, düşüncelerin ve yaptıkların dolaylı yollardan duyulunca da kimse bunu ne ispat edebilir ne de tam manasıyla emin olabilir.

Ne var ki, tam da Davutoğlu’nun partiyi resmen kuracağı şu günlerde CHP cephesinden gelen bir açıklama işleri değiştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı.” Şeklinde bir çıkış yaptı. Ardından söyledikleri de hayli ilginç;

“Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye'nin bir ‘Temiz eller operasyonuna' ihtiyacı var.”

Bu Davutoğlu’na yönelik eleştiri ve zamanlaması çok manidardır. Anlaşılan o ki CHP Davutoğlu’ndan pek hayır gelmeyeceğini düşünüp Gül destekli Babacan ile bir ittifak kurma arayışına girdi. Sözün özü Davutoğlu’nun kalemini kırdılar bile. O şimdi sadece Saadet Partisi’nin oy oranına yaklaşabilmek için mücadele edecek. Esas destek Babacan’ın kuracağı parti için saklanıyor. Tabii Demirel’in ünlü sözü doğru. Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir. Neler değişir, Paganlar neye karar verip de uygulatmak için servis eder? Bunu göreceğiz.

Babacan tarafının bu tartışmaya katılmama kararı aslında Gül’ün kararı gibi görünüyor. Bilindiği gibi o böyle durumlarda sessiz kalıp olayla ilgisi hiç yokmuş gibi davranma taraftarı. Babacan’ın parti kurma çalışmalarının sonuna geldiği söyleniyorsa da bunun yılsonuna yetişmeyebileceği gibi bir duyum da mevcut. Biraz daha beklemeyi düşünüyor olabilirler. Belki ortalık yatışsın diye belki de umdukları başka bir şeyler vardır. Yakında sızar zaten.

Peki, Kılıçdaroğlu ne diyor?

Kemal başka telden çalıyor. Kendi milletvekilinin pek güzel telefon faturasını unutmuş bütçe harcamalarına dil uzatıyor. Bilindiği gibi 2016 yılında cep telefonuyla konuşma ve seçmen mektupları ile TBMM'ye 1,2 milyon liralık fatura çıkaran CHP'li vekil Elif Doğan Türkmen'in yanı sıra en yüksek faturalarda ilk 5 sırayı CHP'lilerin aldığı biliniyor. Sıralama şöyle; Elif Doğan Türkmen (CHP): 2016 yılı-1.108.842 TL (2017 Ocak ayı-794 bin), Emre Köprülü (CHP): 2016 yılı-373.457 TL, Özcan Purcu (CHP): 2016 yılı 181.905 TL.

Sonra da kendinden beklenebilecek bir şey yumurtluyor;

“Ben buradan Adalet Bakanlığı’na buradan açık ve net bir çağrı yapıyorum. Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın.”

Güler misin, ağlar mısın?

Adam mizahçılar için bulunmaz bir nimet. İşi gücü bırakıp mizah yazarı olasım geliyor. Nasıl olsa malzeme bizim Kemal’den bedava. Yaz yaz dur. Hatta durma hep yaz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.