SON DAKİKA
Hava Durumu

DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZ!

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2020 20:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 20:24

         Devlet büyükleri ve sanatçıların yanı sıra patrona, amirlere de yağ çekmek nedendir bilinmez bir adet olagelmiştir. Bunu şöyle böyle yapanlar bir kenara profesyonelleri de vardır. Adamlar kime nasıl yağ çekileceğini çok iyi bilirler. Her yerlerinden vıcık vıcık yağ damlar adeta. İşi riya seviyesine de vardıranlar bulunur. Etrafınıza baktığınızda çok görürsünüz bu tiplerden.

Yağcılık sanatını çok iyi anlatan ve hicveden birini anmadan geçemeyeceğim işin bu kısmında. Eski Genel Yayın Yönetmenim rahmetli Aykan Uzoğuz’dan söz edeceğim. Aykan hoca ara sıra odasından çıkıp “yağcılık dersleri” verirdi. Bunlardan biri aynen şöyleydi;

“Mesela patronun cam kenarında duruyor ve cam da açık. Hemen sert ve uyarıcı bir tavırla bağıracaksın ‘Çekil oradan! Orada durma!’ diye. Hemen ardından da biraz daha yumuşak ama keskin bir tavırla ‘Hasta olacaksın orada durursan. Sen hastalanırsan biz ne yaparız sonra?’ deyip kenara çekileceksin.” derdi.

Aykan Hoca Olay Gazetesi’nde de çalıştı sonraları. Oraya geçiş nedenlerini ve nasılını bir kenara koyalım şimdilik. Demek istediğim şu ki, bizim rahmetli hoca orada da ileri yağcılık dersleri vermiş anlaşılan. İhsan da bu derslerden epey bir faydalanmış üstelik kendini de geliştirmiş. Ordinaryüs profesör seviyesine kadar çıkmış. Bu unvan kaldırıldığından kartvizitine ekleyemeyecek yazık ki…

Baksanıza, Aykan Hoca’dan yıllarca yağcılık dersi almama rağmen gazete patronuma “değerli büyüğümüz Sayın” diye hitap etmeyi hiç aklıma getirmemiştim. Nezir bey o yüzden mi maaşıma zam yapmıyor acaba diyecektim de son anda aklıma geldi. Nezir Asaroğlu yağcılıktan ve yağcılardan hiç hazzetmez ki…

Neyse Gelelim İhsan kardeşimize. Bir aralar gitmediği yerler hakkında yazı dizisi yapmıştı İhsan. Memleket memleket anlatmıştı nerenin ne güzel olduğunu. O zaman ona “Bir de gezip görseymişsin iyi olacakmış.” diye serzenişte bulunmuştum ama eleştiriyi hiç anlayamamıştı kendisi.

Ama çook eski kökten Bursalıdır bizim İhsan. Manavdır yani. (Bursa’nın eskisine yerlisine öyle denir) Benimle kıyaslayamayız. Babam ve ben Bursa’da doğduk ama dedem göçmendir. Osmanlı illerinden birinde doğup gelmiştir Bursa’ya. Bizim kökümüz öyle taa Bitinya dönemine gitmez yani.

Ama İhsan kökten Bursalıdır. Yanlış hatırlamıyorsam Kültür Park’ın Yağcılar kapısının doğmuştu kendisi. (Yoksa o başkası mıydı? Karıştırmış olabilirim ama öyleymiş gibi geldi bana) O yüzden gerçek Bursalıları tanır onlara önem verir. Yüce insan, muhteşem zat da Bursalıdır onun için. Göçmen falan değildir o yüzden ona ayar vermesi gerekmez.

Nezir bey ise “Komotini” (Gümülcine) doğumlu olmadığı için Bursalı değildir ve kata olamaz. O yüzden de gerçek Bursalı değildir. Gezip görmediği yerleri yazı dizisi yapan biri ayar verebilir rahatlıkla. Gümülcineli olaydın öz Bursalı sayılacaktın be Nezir Bey. Ne talihsizsin be arkadaş.

İhsan sana abi tavsiyesi, boyunu aşan işlerle uğraşma. Yağcılıkla bir yere gelinmez. Koltuğunu korumaya da yetmeyebilir yağcılık. Bak Bursa Hamiyet’te yetmedi. O yüzden dikkatli ol.

Neyse biraz da gülelim. Yok, fıkra anlatmayacağım. Daha komik bir şey buldum onu iktibas edeceğim. Virgülüne bile dokunmadan aşağıdadır. Okuyun okuyun gülün. Fıtık bile olursunuz.;

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili anket sonuçlarını da paylaşan Özkiraz şunları kaydetti:

* Geçen ay sormuştum, çatı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Tayyip Erdoğan yarışsa, kime oy verirsiniz” diye.

* İmamoğlu, Erdoğan'a 6.5 puan kadar fark attı.

* Bir de “Her parti kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarsa ve ikinci tura kalsa” diye sordum.

* Bu kez de İmamoğlu ve Erdoğan arasındaki fark 5.5 puan çıktı. Yani İmamoğlu, Erdoğan'ın 5.5 puan önünde.

YAVAŞ BAŞA BAŞ

Özkiraz, kendilerinin yaptırdığı son anket sonucunda Mansur Yavaş’ın ise Erdoğan’la başa baş gittiğini ifade ederek “Aslında Mansur Yavaş, Erdoğan ile başa baş gidiyor. Erdoğan yalnızca 0.2 önde. “İmamoğlu mu, Erdoğan mı” sorusunda kararsızlar yüzde 14 iken, “Yavaş mı, Erdoğan mı” sorusunda kararsızlar bu kez yüzde 21'e çıkıyor” ifadelerini kullandı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.