SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet versin (!)

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 21:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 21:21

Dünya koronavirüsle mücadele ediyor. Türkiye’de öyle. Her ülke gücü nispetinde önlemler alıyor, halkına destek oluyor. Bunu en sağlıklı yapanlardan biri de hiç şüphesiz Türkiye. 
Ancak son yıllardaki toplumsal yozlaşma maalesef bu tür kriz anlarını da çakal çukal tayfasının fırsata çevirmeye yöneldiğini üzüntüyle izliyoruz.
 Kriz başladığında piyasadaki fırsatçı itler ihtiyaç duyulan malzemeleri fahiş fiyatlarla satmaya başladı. 
Sonrasında bir anda dev holdingler gözlerini devlete çevirerek destek taleplerini ilettiler.


 Krizle çok ilgisi olmayan inşaat sektörü dahi krizi fırsat bilerek buradan nemalanmanın yollarını aramaya başladı. 
Oysa konu insan sağlığı ve artık paranın da pulunda bir önemi olmamalıydı. Yetmez daha ilerisi olmalı. Bu ülkenin nimetlerinden en fazla faydalanan holdingler, dev şirketler için gün bunun zekatını verme günüydü aslında. 
Bu ülkenin insanına sahip çıkma, destek olma günüydü. Ama nerede? Sanko Holding dışında rastlayamadım. Sanko Holding tam da yapılması gerekeni yaptı. 
Çalışanlarına ücret ödemeye devam edeceğini, daha ilerisi maddi manevi destek sağlayacağını kamuoyuna duyurdu. Ve bu kuruluş dışında devasa firmalardan bu duyuruları maalesef duyamadık.


Yazık çok yazık… Oysa bu ülkede insanlara yardım edecek binlerce büyük şirket var. Hep almakla olmaz o işler birazda vereceksiniz. Bu milletin sırtından yağlandınız, büyüdünüz semirdiniz. Şimdi millete destek zamanı ortada yoksunuz. 
Hadi bakalım buyurun. Kampanya halka destek kampanyasına dönüşsün. Yıllarca aldığınızın zekatını verin arkadaş. Madem felaket hepimize geldi bölüşeceğiz, yardımlaşacağız ve öyle birlik beraberlik içinde olacağız. 
Öyle hep devlet bize versin diyerek olmuyor o işler. Sende millete destek vereceksin. Tebrikler SANKO Holding iyiliği güzelliği ve insanlığı yaşattığınız için.
 

Ah be Sami abi ne işin vardı Dominik’te!
Bir iki gündür sizde rastlamışsınızdır. İrlanda’da 500 civarı evladımız mahsur kalmış durumda.
 Zor şartlarda yurtlarına evlerine dönmeyi bekliyor.
 Devletimiz zorunlu olarak yurtdışında kalan insanlarımız için seferber durumda. Onları getirmek için çareler arıyor, yöntemler uyguluyor. 
Dahası devletimiz koronavirüs ülkemizde etkili olduğu günden itibaren yurtdışına çıkmayın diye sürekli uyarılarda bulunuyor. 
Ama birileri buna asla kulak asmıyor. Geçen hafta Nilüfer Kadın Korosu ile ilgili skandalı yazmıştık. 
Ve bir başka skandal Dominik Cumhuriyeti’nden patlak verdi. Bursa’da yıllardır siyaset yapan, sanayici ve kent için sözü olan isimlerden birisi Sami Bilge namı diğer Demokrat Sami. 
Yanında Orhan Serbest ve bir de kameraman düşmüşler yola dikkat edin 15 Martta. Tamda bu uyarıların zirve yaptığı günlerde. 
Nedir bu geziyi zorunla hala getiren konu. Yok. Oradan paylaşılan görüntülere göre tamamen turistik bir gezi. Eee be Sami abi, dün milletvekili adayıydın. 
Seçilsen bu mevzular üzerinde ahkâm kesecektin. Milleti duyarlı olmaya çağıracaktın. Şimdi en duyarlı olması gereken kişilerden biriyken bu nasıl bir sorumsuzluk Allah aşkına. 
Şimdi hava sahası açık olsa kalkıp Türkiye’ye gelecektiniz. 
Oralarda dolanırken yanınızda belki virüsleri de kolunuza takıp alıp ülkenize getirecektiniz. Buna hakkınız var mı? Bu kadar sorumsuzca bir durum yakışıyor mu Bursa’nın Sami abisine. 
Kızmak yok. Ben olsan devletin yerinde bu salgın bitene kadar sizin ülkeye girişinize müsaade etmezdim. Sorumsuzluğunuzun diyetini ödemeniz için.
 Yarın yine siyasette olacaksın. Bu kadar önemli bir meselede bile bu kadar sorumsuzca davranabilen birine memleket idaresinde nasıl görev verilebilir ki?
Heyette enteresan bir isim daha var. Ne işle meşgul olduğunu pek anlamadığımız. Bazen program çekiyor bazen gazeteciyim diye dolanıyor. Bazen ağaç satıyor bazen turizmcilik yapıyor. Her numara var. Gri pasaport pazarlarken sobelenen Ömer Aydoğdu. 
Dominik’ten feryat ediyor burada kaldık diye. Şahıs ASGD Genel Başkan Yardımcısı. Bursa’da solak gazetecilerin nirvanası durumundaki Yüksel Baysal’ın sağ kolu. 
ASGB Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’ın yardımcısı. Malum yaz aylarında ASGD’yi de alet ettikleri bir gri pasaport skandalı var ki yıllarca bu utanç gitmez. 
Şimdi sevgili Sami ağabey. Bursa kamuoyuna bir açıklama yapmanız gerçekten şart olmuş durumda. Dominik ziyaretinizin aciliyetini ve olmazsa olmaz durumunu Bursa da Türkiye’de merak ediyor. 
Buru kuru cahillikten ortaya çıkmayacağını düşünüyoruz. Param var istediğim yere giderim şımarıklığı olacağı aklımızın köşesinden bile geçmiyor. 
Şimdi senden bu gezinin ehemmiyetini kamuoyuna açıklaman bekleniyor. Umarım öyle yaparsın…

İznik ve Yenişehir’e de alkış!
Koronavirüse karşı devlet önemli bir mücadele yürütürken, yerelde de belediyeler gerçekten ciddi bir sınavdan başarıyla geçiyorlar. Daha ilk günden itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başta hijyen olmak üzere bir çok tedbir alıyorlar. Hepsini alkışlıyoruz. Haklarını vermek lazım. 
Ancak iki belediye için dün yaptıkları paylaşımlar için teşekkür edelim.  Kaan Mehmet Usta yönetimindeki İznik Belediyesi ve Davut Aydın’ın başkanlığını yaptığı Yenişehir Belediyesi öyle kuru kuruya evde kal çağrısında sınırlı kalmayarak vatandaşlara lojistik destek sağlamak için harekete geçti. 
İznik Belediyesi, 60 yaşın üstündeki büyüklerimizin dışarıya çıkarak risk almamaları ve virüs tehditline maruz kalmamaları için ihtiyaçlarını evine kadar götürme hizmetine start verdi. İşte İznik Belediyesi’nin o güzel açıklaması:  “Değerli hemşerilerimiz, İznikli 60 yaş üzeri ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın Korona Virüsü tedbirleri kapsamında evde kalmalarını sağlamak için; market, pazar ve eczane ihtiyaçlarını İznik Belediyesi olarak yerine getiriyoruz. Tek yapmanız gereken 0224 757 1908 nolu Zabıta Noktamızı aramanız. Sağlıklı günler dileriz.”
İznik’in hemen ardından Yenişehir Belediyesi’nden de benzer bir hizmet açıklaması geldi. “İlçemizde 60 yaş üstü ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmaları için market, pazar ve eczane vb ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. 0224 7730017-18 nuraları arayarak kayıt yaptırmanız yeterlidir” mesajı paylaşan Yenişehir Belediyesi, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını kapılarına kadar götürmeye başladı. 
Sadece sözle değil icraatla da bunu gösteren ve vatandaşa yardımcı olan başkanlarımıza ve belediyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.