SON DAKİKA
Hava Durumu

Dilek Durak: Mudanya benim tercihim

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2021 20:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 20:37



Dün DEVA nete gelebilecek mi? Başlıklı yazımızda Mudanya İlçe Başkanlığı’na atanan Dilek Durak hanımdan bahsetmiştim. 
İsim doğru ancak ilçe yanlış yorumu yapmıştım. 
Dilek hanımın Bursa ve Nilüfer’de çok tanınan bir isim olduğunu ancak bu durumun Mudanya için geçerli olmadığını vurgulamıştık. 
Dilek hanımdan bir mesaj aldım. 
Kendisine Nilüfer’in teklif edildiğini ancak uzun yıllar Mudanya’da yaşama kararı aldığı için Mudanya’da siyaset yapmayı tercih ettiğini bildirdi. 
Mudanya’nın kendi özel tercihi olduğunun altını özellikle çizen Dilek Hanımın görüşlerin yer verdiği iletisi şöyle; 
“Nilüfer ilçenin tarafıma teklif edilmesine rağmen Mudanya ilçemiz uzun yıllar oturmayı düşündüğüm ilce olması itibari ile kendi özel tercihim oldu.
Bildiğiniz üzere 10 yıla yakın iktidar partisinde aktif siyaset yaptım. Bursa’nın tüm ilçelerini muhtarlarımızı sorunlarını aslında hem siyaseten hem de "6360 sayılı yasadan vatandaşların memnuniyetine yönelik bir ampirik çalışma" konulu doktora tez çalışmamın temelini teşkil eden anketlerimi tüm Bursa köylerine giderek uygulamış olmamdan ötürü güzel şehrimi büyük kareden bir Bursa’yı tanıma fırsatını oluşturdu. Dolayısı ile siyasette önemli olan ve kabul gören 3 şey yani "ehil insan, iyi sevilen insan ve bireyler yapa bilineceğine inanılan adaletli güvenilir insan niteliklerini taşıyor iseniz, kısa zamanda her yerde kabul görebilirsiniz diye düşünüyorum.  Yurdumun her yerinde siyaset baslığı altında hizmet yapabilirim diye düşünmem, partimizin Sn. İl Başkanı Serkan Bey tarafından da uygun görülerek Mudanya tercihim desteklenmiş oldu. Umarım faydalı hizmetlerde bulunulmasına Deva Partimizin misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde; ilce halkımız, devletimiz, milletimiz ve özellikle Tüm Türkiye’miz adına vesile oluruz..”
Dilek hanımın söyledikleri böyle.
Ancak dünkü yazımda da söylediğim gibi Bursa siyaset için oldukça zorlu bir coğrafya.  Yani Nilüfer’de gereken eforun 4-5 misli gerekiyor. Bu da oldukça zorlu ve güç bir görevi Dilek hanımın üstlendiği anlamına geliyor. 
Bunu önümüzdeki dönemde oldukça yakında yaşayacağını söyleyebiliriz. Ancak azim ve inançla aşılamayacak güçlük olmadığı da ortada. 
Dikkatle ve merakla Dilek hanımın Mudanya’da DEVA adına ortaya koyacağı siyaseti izleyeceğiz. 


  

 


Mudanya siyasetinde kadın hakimiyeti…


Mudanya’da DEVA Partisi’nin ilçe başkanı olarak Dilek Durak’ı atamasıyla birlikte tam 4 partide ilçe başkanı kadın oldu. 
Bursa’da başka bir örneği yok bu durumun. Avukat İnci Söğütlü, AK Parti Bursa’daki tek kadın ilçe başkanı olarak görevini sürdürüyor. 
Kısa bir süre önce de Gelecek Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı’na yine eski AK Partili bir ismi Doktor Neşe Türeyengil’i atamıştı. 
İlçede kadın ilçe başkanı tercih eden partilerden birisi de Demokrat Parti. Sibel Koşan uzun süredir partinin ilçe başkanı olarak görev yapıyor. 
Sonuç olarak Mudanya siyaseti kadın ilçe başkanları ile de farklı bir renge sahip. 
Kadın hakimiyetinin hızla arttığı Mudanya, bu özelliğiyle de Bursa’da kendine has bir yer ediniyor. 


 


Gemlik Belediyesi hep susuyor!


CHP Gemlik Belediyesi’nde gerçekten ilginç bir durum var. İlçe gündeminde hatta Bursa gündeminde yer bulan önemli iddialar konusunda sessiz kalarak durumu idare etme yoluna gidiyor. 


Oysa Gemlik’te yaşayan insanların yetki verdikleri seçilmişlerden ilçenin her konusuyla igili bilgi verme görevleri var. 
Son olarak  CHP’li Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, katıldığı bir programda gerçekten sarsıcı açıklamalar yaptı. 
Gerek Gemlik gerek Bursa gündemine geldi bu açıklamalar. Halkın kendi yönetimlerinden memnun olmadıkları özeleştirisi günlerce konuşulacak bir konu. 
En yetkili ağızlardan birinden gelen bu özeleştiri gerçekten çok etkileyiciydi. Ancak nedense ne bu durumun birinci muhatabı olan CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ne ilçe başkanı tek satır konuşmadı. 


Normal şartlarda üst üste açıklamalar gelir böyle bir durumda. 


En azından bu sözleri söyleyen belediye başkan yardımcısı ile birlikte açıklama yapılır. Belli ki Uğur Sertaslan ve CHP’de durumun böyle olduğunu kabul ediyor. 
Muhalefete gelince önlerine atılan bu pası onlar almadı. Onlardan da yorum gelmedi. 
Bu sessizliğin nedenini merak etmemek gerçekten mümkün değil. 
Zeytin TV’nin haberinin altında onlarca yorum var. 
İlçenin pislik içinde olduğundan tutun, verilen sözlerin yerine getirilmediğine, mevcut hizmetlerin bile çalıştırılmadığına yönelik onlarca şikayet var.
Belli ki işler Gemlik’te pek de iyi gitmiyor. Dahası başkan yardımcısının bu açıklamalarla neyi hedeflediği kafalarda soru işareti. 
Öyle görünüyor ki Zeynep Hanım bir mesaj verdi ve sessizliğe bakılırsa mesaj yerini buldu. 
Geçen hafta AK Partili Yıldırım Belediyesi’nde 3 başkan yardımcısı görevden alındı. 
Bu basında da oldukça fazla yer aldı. 
Birçok makale yayınlandı. Aynı ilgi Gemlik için gösterilmedi. Bu durum da oldukça ilginç. 
 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.