SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanetin Bütçesi Artırılsın!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2017 22:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 22:15
Diyanetin bütçesi bir kesim tarafından her zaman sorun edilmiştir. O kesim ödedikleri vergilerin ‘Diyanete/ imamlara maaş olarak ödenmesini her zaman başa kakmıştır. Zaten ne yapıyorlar ki? demişlerdir. Günde sadece toplam 2 saat çalışıyorlarmış… Ne gerek var bu kadar para vermeye… İmam ve müezzinlerin maaşları öğretmenlerden ve birçok kamu görevlilerinin maaşından fazlaymış ve bir sürü palavere (gülücük)

Geçenlerde çoğu yüksek tahsilli ve kamu görevlisi bir grup arkadaşımla konuşurken laf Diyanete geldi ve onlardan biri: ‘Diyanet bütçeden en büyük payı alıyor. Hatta Milli Eğitim, Sağlık ve Savunma bakanlıklarından bile fazla alıyor’ dedi. Diğer kamu görevlisi arkadaşlarım da tasdik etti.  Bizim çocukluğumuzda köyde birisi fazla sallayınca Rumca, ‘Ağuto emiyasen si Rafet’ (Bu Rafetinkine benzedi) denir. Rafet ne alemde bilmiyorum ama, bunun, Habersol, Birgün, Cumhuriyet’inkine benzediği çok açıktır. Bu tarz yalanlara ancak bu haber sitelerinin müdavimleri inanır da ondan…

Allah’tan akıllı telefon ve internet var. Yazdım internete ve birkaç rakamı orada söyledim. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçeden aldığı rakam 76 milyar lira. YÖK’ün aldığı ile eğitime ayrılan bütçe 87 milyar lirayı buluyor. Sağlık Bakanlığı toplam 40 milyar lira civarında. Savunma Bakanlığı 28 milyar lira. Zavallı Diyanet’in bütçeden aldığı pay 6 milyar 400 milyon lira. Devlet Su İşleri’nin bütçeden aldığı payın yarısı kadar… Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 4’te biri kadar... Orada bu konunun tartışılması bitti, ama eminim aynı ezber palavrayı başka sohbetlerde yeniden dillendirirler.

Sanırsın Diyanet İşleri Başkanlığı’nı Türkiye’deki Sünni Müslüman cemaat kurdu da devletten zorla haraç alıyor… Tam tersine Diyanet İşleri Başkanlığı Müslüman Sünni cemaati kontrol altında tutmak için kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu aklı. Hani hep söyledikleri gibi Diyanet İşleri Başkanlığı bir Cumhuriyet Kurumu’dur. Türkiye Cumhuriyeti kurucu aklı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ‘İslam Dini lehine’ ve İslam Dinini korumak ve geliştirmek için kurmamıştır. Aksine kurdukları seküler ve aklı dışarda sistemi İslami dinamiklerden korumak ve kollamak için kurmuştur.

 Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu aklı Osmanlı’dan tevarüs ettikleri İslam Dinini ‘Köhnemiş, Çağdışı kalmış, Avrupa’dan geri kalışımıza sebep olmuş’ kurallar bütünü olarak değerlendirmiştir. Bu ‘Köhnemiş’ halinin devamı ve yapmak istediklerine ayakbağı olmasını engellemek, İslam dininin kendini Güncelleme/yenileme dinamiklerini yok etmek/ engellemek için bir kontrol mekanizmasi gerekiyordu. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu. http://sehirmedya.com/yazarlar/cubbeli-tc/ Osmanlının son zamanlarında İslami Yenilikçilerden Musa Carullah Bigiyef’in yaşam öyküsünü okuyun. Mustafa kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün kapısını aşındırmasına rağmen adam gibi hiçbir yenilik yapılmasını sağlayamamıştır. Ezanın ve İbadet’in Türkçe yapılması bir yenilik değildir. Türkleri Ümmetin bütününden koparmak için yapılmış bir tahriftir. Çünki niyetleri üzüm yemek değildi. Bağcıyı uyutmaktı.

Ahaliye de, ‘Bakın biz sizin çocuklarınızı imam yapıyoruz. Dini hizmetlerinizi görüyoruz. O kadar da para harcıyoruz. Bari camilerinizi kendiniz yapın…vs’ şeklinde ara ara başa kakmışlardır. Böylece cami, kuran kursu, müftülük inşaatlarını ve hatta müftülerin makam arabalarını da halka yıkmışlardır. Diyanete bütçeden ayrılan para Dinin ebedi olarak uyuması ve bir daha uyanmaması için rüşvet kabilindendir. Ve gördüğü işlev düşünüldüğünde bu işi çok az bir paraya gördüğü bile söylenebilir.

Halkımız sabrı ve bilgeliği ile iktidara yerli insanlar getirdikçe tabii ki diğer kurumlar gibi Diyanet İşleri Başkanlığı da eksen ve işlev değiştirebiliyor. Hak yerini buluyor. Eksen değiştikçe de ‘haram olsun’ feryatları yükseliyor.

Diyanetin bütçesinin en az iki katına çıkarılmasını umut eder, Yeni Diyanet İşleri Başkanı’na başarılar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.