SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğümü Ayhan Bey çözüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 20:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 20:07

Mudanya’da belediye anlamında yaşanan hizmet fukaralığı ne yazık ki kamuda da benzer şekilde devam ediyor. Şöyle baktığınızda millete hizmet eden kamu kurumlarının arasında hizmeti yürütecek standartta bir bina ne yazık ki yok. 
Şehir merkezinde kamu kurumlarının hizmet verebileceği bina bulmak neredeyse imkansızken, bina yapabilecek arsa boş alan bulmak da en an o kadar imkansız. Oysa iddialı bir kentin kamu kurum kuruluşları, belediyesi, sosyal donatı alanları ile de iddialı olması gerekir. Bugün Mudanya’da verilen hizmetlerin neredeyse tamamı adeta konteynır çadır tadındaki binalarda veriliyor. 
Son örnek Hükümet Konağı...


Yıllar öncesi çözülmesi gereken sorun yazık ki son dakikaya kaldı ve yine kamu kurumları seyyar hizmet verecek bir yapıya büründü. Bu durumun iki tane sorumlusu var.

Siyaset ve bürokrasi.

Kimse kusura bakmasın. Yıllardır bu sorunu görmeyen ve çözüm aramayan siyasetçilerin derdinin millete hizmet olduğunu söylemek ahmaklık olur. Demek ki siyasiler millete değil kendilerine hizmet için o makamlarda duruyor. Kim üstüne ne alıyorsa alabilir buradan.


İkincisi de bürokratlar. Bürokratlar derken mülki idare amiri olan kaymakamlardan bahsediyoruz. Ne yazık ki Mudanya kaymakamlar açısından Bursa’nın en şanssız ilçesi. Şöyle dönüp geriye baktığınızda zihinlerde iz bırakan bir hizmetine rastlayamıyoruz. 
Hükümet konağı son üç kaymakam döneminde aslında aciliyet kazandı. Mudanya’da kaymakamlık yaptıktan sonra Kırklareli Valisiyken görevden alınan Orhan Çiftçi döneminde durumun aciliyeti netleşmişti. Bina çürüktü ayrıca o bölgenin yeniden tasarlanması gerekiyordu. Dönemin kaymakamı Güzelyalı Siteler bölgesinde bir bina buldu ve tefrişatını bile yaptı. Ancak binanın yapı kullanım izni olmadığı için kamu kurumlarının yasal olmayan bir binada bu hizmeti vermesinin absürt bir durum oluşturacak olması nedeniyle  ve gelen baskılar üzerine bu projeden vazgeçildi. Zaten hükümet konağı şehir merkezinde olmalıydı. Ve de hükümet konağı devletin mülkiyeti olan ve hükümet konağı olarak inşa edilecek bir binada hizmet vermeli. 
Ciftçi’nin ardından Mudanya Kaymakamı olan Faik Oktay Sözer ise hükümet konağı yapılmasıyla ilk etapta ilgilendi. Hatta hükümet konağının projesi çizilerek tanıtıldı bile. Ancak o noktada siyasiler devreye girerek her nedense eski tekel depolarının olduğu ve bugün Burbak tarafından otopark olarak işletilen alanda bu binanın yapılmasının önü kesildi. 
Kaymakam bey de ısrarcı olmadı. Zaten valilik beklerken siyasilerle ters düşmek olmazdı. O da öyle yaptı. Ödeneği çıkmış, projesi hazırlanmış bina öylece bırakıldı. Yapılmadı. Ödenek geriye gitti, devlet ise deprem riski altında ekonomik ömrünü çoktan yitirmiş binada hizmet vermeye devam etti. Kaymakam bey, hayal ettiği valilik yerine İstanbul’a vali yardımcısı atandı. Geride bir iz bırakacaktı onu da yapamadan ayrıldı Mudanya’dan. 


Mudanya’ya gelişi daha bir aydan biraz fazla süre olan yeni kaymakam Ayhan Terzi,göreve başlar başlamaz kucağında nur topu gibi kallavi bir sorun buldu. İçişleri Bakanlığı, hükümet konağının yıkılması için yazı göndermişti Mudanya’ya. Kaymakam bey kolları sıvadı ve Mudanya’da tüm alternatifleri masaya yatırıp çözüm aradı. 
Dahası geçen hafta Bursa Valisi Yakup Canbolat da Mudanya’ya gelerek soruna çözüm için toplantı yaptı. Sonunda bir çözüm bulundu ama bu gerçekten çok kısa süreli bir çözüm. Yani biran önce hükümet konağının yapımıyla ilgili gereken adımların atılması lazım. 
Mudanya için bulunan çözüm şöyle; Milli Eğitim Müdürlüğü birimleriyle birlikte Çağrışan'daki İHL kompleksine taşınırken, nüfus Müdürlüğü SGK'nın olduğu binaya, diğer birimler ise Güzelyalı Halk Eğitimi Merkezi binasına aktarıldı. 
Boşaltılan bina kısa sürede yıkılacak. 
Yeni Kaymakam Ayhan Terzi, yeni hükümet konağı için de kolları sıvarken, Burbak'ın kullandığı hükümet konağı arsasının hemen boşaltılarak hazır olan Hükümet Konağı projesinin hemen başlaması için harekete geçti. Vali Canbolat’ın da bu yönde desteğini alan Kaymakam Terzi, diğerlerinin aksine Mudanya’ya iz bırakma noktasında oldukça azimli.  Yapı olarak da mücadeleci ve kararlı bir isim olan Kaymakam Terzi’nin yıllardır Mudanya’nın önemli bir eksiği olan Hükümet Konağı’nı ilçeye kazandıracağına inanıyoruz. 
Millete hizmet için biraz yürek yetiyor. Kaymakam beyde de azim ve yürek var.

Teşekkürler Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi bey!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.