SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğün değil bayram değil  Altepe niye ortaya çıktı?

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2022 19:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 19:51

AK Parti döneminde tüm kentin sevgisini ve takdirini kazanan ve hala hizmetleri ile saygıyla yad edilen rahmetli Hikmet Şahin’in arkasından Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu Recep Altepe. 


Dönemin haşmetli devlet büyüğünün de desteği ile geldiği o koltukta hep çok tartışılan ve bugün dahi AK Parti’ye yönelik muhalefetin üretebildiği bir iki tane eleştirinin mimarı olarak tarihte yerini aldı. 


Sonrasında metal yorgunluğu gerekçesiyle istifa etmek zorunda kaldı. O gün bugündür cami fotoğrafı filan paylaşıyordu sosyal medyasından. Son bir iki aydır elinde Balkanlar’a yönelik Osmangazi ve Büyükşehir’de belediye başkanıyken yaptığı hizmetlere yer verdiği bir kitapla dolaşmaya başladı. 


Geçen gün Gazeteci Selahattin Adıgüzeller’le yaptığı söyleşiyi okudum. Recep Altepe bizimle eğleniyor hissi doğdu bir anda içime. 
Ya Allah aşkına Recep Başkan, Doğanbey’in bu hale gelmesinin bir tek sorumlusu var o da sen ve ekibin. İşi TOKİ’ye atmanın seni bu sorumluluktan sıyırdığına inanıyorsan cidden hala çevrendekiler seni kekliyor demektir. 


İkincisi daha da komik bir açıklama gerçekten. Atatürk Stadyumu’nun yıkılması ve şimdiki stadyumun yapılması! Çok zaman geçmedi üzerinden. Hikmet Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkanıyken Buttim’in arkasına bu stadın yapılmasını gündeme taşımış en büyük muhalefeti de Recep Altepe yapmıştı; stadyum yerinde yapılsın diye. Sonra kendisi Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Hadi diyelim Cumhurbaşkanı stadı yıkın Kültürpark’a dahil edin dedi. Sırf gelen giden sürekli görsün diye hiç olmayacak bir yere Acemler’e o stadyumu Cumhurbaşkanı mı yap dedi, bu bir. 


Atatürk Stadyumu’nun yeri neredeyse AVM olacaktı, Cumhurbaşkanı iki defa yıktırdı böyle bir şey olmaz diye. Bugünkü halini alana kadar iki kere inşaat gördü orası. İstanbul Yolu ise hala herkesin içinde acı. Hem milletin imkânları çarçur oldu hem de öğle bir kördüğüm oldu ki yıllardır bir türlü çözülemiyor, bu da iki. 


Neyse geçelim, bunları hatırlatmak için kaleme alınmıyor bu yazı. 


Balkanlar’a yönelik yazılan bir kitapla son dönemde sürekli boy gösterme gayretini çözemedik. Recep Başkan, “Seçimler geliyor milletvekilliği listesinde beni unutmayın, o kadar hizmetim var” mı demek istiyor, yoksa “Balkanlar’a konsolos büyükelçi atanır mıyım?” diye mi düşünüyor?


Recep Başkanın öncelikle Bursa kamuoyunu ikna etmesi gerekiyor ama bu Balkanlar’a yapılan hizmetlerin toplandığı bir kitapla olmaz. Öncelikle Bursa’ya yapılanların savunmasının ve açıklamasının yapıldığı bir eser daha etkili olur. 


Evet, Balkan camiasının ağırlığını arkasına alarak belli ki milletvekilliği istiyor başkan ama, bunun için önce Bursa’nın beklediği açıklamaları yapmalı. Kendisine haksızlık edildiyse bunu da açık gönüllülükle ortaya koymalı. Belki Bursalı ikna olur. 


Ve aklımızdan çıkmayan soru. Düğün değil bayram değil Recep Başkan durduk yere bu PR çalışmasını neden yapıyor?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.