SON DAKİKA
Hava Durumu

Düğün değil, bayram değil

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2019 21:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 21:25
Büyükşehir Belediye Başkanıyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebiyle istifa etmek zorunda kalan, istifa sürecinde bir ara sözüm ona direnen Recep Altepe başköşede. Tamamı başarılı olamadıkları için AK Parti’nin yeniden aday göstermediği eski dönem başkanları…Aralarında aktif olarak belediye başkanlığını sürdüren yegane isim Mustafa Dündar… Bir de Dündar’ın aile dostu kankası ve şimdilerde yardımcılarından biri olan Bülent Hamdi Cingil var aktif olarak görev yapan. Yemeğe katılan isimlerin çoğuyla ilgili seçim döneminde AK Parti adaylarının aleyhine çalıştıkları iddiaları ayyuka çıkmıştı. Zaten zatı alilerini pek sahada gören de olmamıştı. 

Siyasetin ateşinin arttığı günlerde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde Tophane’deki Sümbüllü Bahçe Konağı’nda bir araya gelip, yemek yemişler… Zamanlama da manidar, katılanlar da manidar… Daha iki hafta önce bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yalan ve iftiralarla ateş edilirken, yemeğe katılan eski başkanların hiçbiri ortada yoktu. Daha enteresan tarafı Mustafa Dündar’ın da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananlar ve sonrasındaki linç kampanyası ile ilgili tek satır açıklamasını okumadık, duymadık…

Oysa başkanlar o dönemde bir araya gelerek Alinur Aktaş üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti iktidarına karşı başlatılan bu iftira yalan ve linç kampanyasına karşı bir deklarasyon açıklasalar ne kadar şık olurdu öyle değil mi? Ama bunu yapmadılar… Ortalarda görünmediler…

Siyaset ısınırken Bursa’ya tepeden bakan bir noktadan fotoğraf verdiler… Mustafa Dündar, Recep Altepe’nin istifa etmek zorunda kalmasının hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ankara’ya çağrılan 3 isimden biriydi. Yıldırım eski Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, o dönem İnegöl Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mustafa Dündar… Genel Merkez Aktaş’ın isminde karar kıldı. Sonrasında da seçimlerde de Alinur Aktaş aday yapıldı.

Mustafa Dündar’ın büyükşehir belediye başkanlığını ne kadar istediğini AK Parti camiasında herkes bilir.  Bu hayalinden vazgeçmeyeceğini de bilir. Son seçimlerde son anda tekrar Osmangazi’ye aday yapılmıştı. Büyükşehir’e yürürken bir anda Osmangazi’den de olma riskiyle yüzyüze gelmiş, son anda aday olmuştu. Gelelim şimdi en başa bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü…

Yeni parti oluşumlarının konuşulduğu, adımlar atıldığı bir dönemde AK Parti’nin eski belediye başkanlarının fotoğraf vermesi Dündar tarafından ağırlanması nasıl okunmalı?



Bu fotoğraf önümüzdeki günlerde çok daha fazla tartışılacak gibi…

Bursaspor’un sms’den daha fazlasına ihtiyacı var!

Liglerin başlamasına bir hafta zaman kaldı. Bu yıl TFF 1. Lig’de süper lige çıkma mücadelesi vermesini beklediğimiz Bursaspor, henüz transfer tahtasını açtırabilmiş değil. Bir aydan fazla bir süredir Bursaspor Başkanlığı’nı yürüten Mesut Mestan ve ekibi çalışıyor. Son olarak 4 gün önce bir SMS kampanyası başlatıldı. Cep telefonundan mesaj atarak taraftarlar her mesaj için 16 TL bağışta bulunuyorlar. 



3 günlük bilanço 18 bin SMS. Ancak Bursaspor’un SMS’den fazlasına ihtiyacı var. Eldeki takım değil Süper Lig’e çıkmayı mevcut liginde kalması bile mucize olur. Lig başlıyor ve daha tek bir isim katılmadığı gibi bir çok isimde takımdan ayrılmış durumda. Bayram tatili bitecek ve lig başlayacak. Bu tahta açılıp, kaynak bulunup transfer yapılamazsa, Bursaspor bir alt lige düşer. Mestan ve ekibi gereken kaynağı bulamayıp tahtayı açtıramazlarsa, onların ömrünün de haftalarla sınırlı olacağını tahmin etmek güç değil. Zaman daralıyor, tehlike çanları olabildiğince güçlü çalıyor. 



Maalesef Bursaspor düştüğü girdapta dönüp duruyor. 

Çok yazık…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.