SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar verdiği sözü tutmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2020 19:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 19:56

Belediye başkanları başta olmak üzere yerel yöneticilerin birinci görevi hiç şüphesiz vatandaşların sıkıntılarını çözmektir. Mega projelerden önce halkın günlük yaşamını olumsuz etkileyen konuların çözümü oldukça önemli.

Bugün sokakları çamurdan geçilmeyen, kaldırımlarında yürünmeyen, yağmur çamurda Pazar eziyeti yaşayan bir mahallede insanlara bilmem ne müzesi yaptık, bilmem ne sosyal tesisi yaptık sözleri bir şey ifade etmez.

Zaman zaman Bursa’nın farklı ilçelerinden özellikle muhtarların ve vatandaşların serzenişlerine şahit oluyoruz. Elzem sorunlarının tüm başvurularına rağmen çözülmediğine yönelik.

İşte onlardan biri de Osmangazi Belediyesi’ne Bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nden yükseldi.  Bağlarbaşı Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy, iki dönemdir söz verilmesine rağmen mahallenin Pazar yerinin üstünün kapatılmadığını ifade ediyor.

Haftada iki gün Perşembe ve cumartesi günleri Pazar kurulan alanın çevresinde ciddi de bir trafik sorunu olduğunu ifade ediyor Muhtar Gümüşsoy.

Yol kontrolü sağlanmadığı için trafiğin kilitlenmesi nedeniyle vatandaşlar da büyük sıkıntı yaşıyor. Hatta servislerin o iki günde güzergah değiştirmek zorunda kaldığının altını çiziyor.

Biz tekrar Pazar alanına gelelim. İki dönemdir verilen özlerin yerine getirilmemesi gerçekten üzüntü verici. Özellikle belediyelerin vatandaşlara söz verirken, bu sözlerin arkasında durması ve sözünü yerine getirmesi önemli.

Yerel yönetimler direkt vatandaşla iç içe olduğu için siyaseten söz vermeleri çok doğru olmaz. Bir dönem söz verilip yapılamadı mali durum vs yüzünden diyelim.

Aynı söz ikinci dönemde de verilip tutulmuyorsa, burada bir yanlış var demektir.

Muhtar Gümüşsoy, son yerel seçimler öncesi yine kendilerine Osmangazi Belediye Başkanı tarafından Pazar yerinin üstünün kapanacağına dair söz verdiğini söyledi.

 Dahası; Bağlarbaşı Mahallesi Fatih Camii önünde yapılan nokta mitinginde bunun vatandaşlara vaat olarak bildirildiğini ifade eden Gümüşsoy, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Milletvekili Refik Özen ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez’in de olduğu mitingde, 1 Nisan’da kapatma çalışmasının başlayacağının ilan edildiğini kaydediyor.

Mitingde tekrar verilen söze rağmen Nisan geçti sonraki aylar geçti ama çalma bir türlü başlamadı. Bu da Muhtar Gümüşsoy’u oldukça üzmüş görünüyor. Tabi sadece o değil yıllardır bu çileyi çeken vatandaşın da beklentileri boşa çıkmış oluyor.

Dahası belediye başkanının verdiği sözün yerine getirilmemesi hem partisini hem de o gün orada mitinge katılan Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Ufuk Çömez gibi isimlerin de dahilleri olmamasına rağmen gündeme gelmesine neden oluyor.

Oysa Osmangazi Belediyesi, bugün kendi sınırları dışında bir çok noktada çuvalla para harcayarak reklam panolarında Mustafa Dündar’ın fotoğraflarını asıyor.

Eve lazım olan camiye haramdır sözünden yola çıkarak, kaynakların maksimum seviyede halkın ihtiyaçlarına yönelik kullanılması gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

Tabi Mustafa Dündar tek başına yapacak değil bu işleri. Anlaşılıyor ki kadrosunda ve yardımcılarında bir gevşeme var.

Mustafa başkan kısa sürede umarız verdiği sözün arkasında durarak binlerce kişinin yaşadığı mahallenin Pazar sorununu çözer.

Yakıştı mı şimdi Osmangazi’ye!

Hakkını yemeyelim. Sadece pandemi nedeniyle özel bir sürecin yaşandığı bu dönem değil her dönem öğrencilere destek veren bir kurum Osmangazi Belediyesi.

Doğru yapılan işlerden biri imkânları yeterli olmayan evlatlarımıza belediyeler ve kamu aracılığı ile destek olunması.

Osmangazi Belediyesi bu yıl da öğrencilere içinde kırtasiye setleri olan okul çantası hazırlamış. Pandemi süreci nedeniyle çanta setleri muhtarlıklara bırakılmış.

Ancak Osmangazi Belediyesi’nde bu işle ilgilenen ekipler bir işgüzarlığın altına imza atmışlar. Çantaların sırta gelen bölümlerine kocaman bir Osmangazi Belediyesi Logosu ve büyük puntolarla Mustafa Dündar ismi yazılmış.

Oysa bu tür yardımların popülizmden uzak, gerçekten evlatların eğitimlerini en iyi şekilde yürütmeleri için yapılır.

Yani oraya yazılan isim ve logo ile çocukları rencide etmeye kalkmanın alemi nedir çözemedik. Yani ne Mustafa Dündar’ın ne de Osmangazi Belediyesi’nin böylesine ucuz ve sığ bir anlayışla böyle saçma sapan bir reklama ihtiyacı yok.

Mustafa Dündar’ın böyle bir talimatının olduğunu düşünmüyoruz. Kraldan çok kralcı olan birilerinin şark kurnazlığı ile bu saçmalığa imza atma olasılığı çok yüksek.

Sadece bu işi yapan insanların empati yapması bile nasıl vicdan sızlatan rezilce bir iş olduğunu görmesi için yeter de artar bile.

Devletin parasıyla milletin çocuklarına 30-40 lira değerinde bir çanta veriyorsun ve o çocuk çantayı sırtından çıkardığı anda bunun bir belediyenin yardım malzemesi olduğu ortaya çıkıyor.

Değer mi bu kadar basit bir düşünceye o küçük yürekleri boynu bükük koymaya.

Böyle yapacaksan verme daha iyi. Yok olması rencide olmasından iyidir bu çocukların.

Milletin tüm çocuklarını kendi çocuğu gibi görmeden millete hizmet etmek mümkün değil. Zorlamayla ancak bu kadar olabiliyor. Gerçekten çok yazık.

Umarız Mustafa Dündar başkan bunun hesabını ilgililerine sorar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.