SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar’a dostane uyarı : Oyuna geliyorsun !

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2020 20:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 20:06

Aslında Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren tıpkı Recep Altepe gibi kendine hemen yeni bir hedef belirlemiş ve Büyükşehir Belediyesi koltuğunu ister olmuştu. 
Bunu her yerde belli ediyor ve söylüyordu. Altepe döneminde alttan altan yürütülen çalışmalar, Alinur Aktaş’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturmasıyla alenen yapılmaya başlandı. 
Dündar, çevresini saran bir ekip tarafından ciddi şekilde kandırılıyor
Bu ekip Dündar’ı adeta hayal aleminde yaşatıyor. Dündar hayale dalıyor onun hayalleri üzerinden belediyenin reklam bütçeleri de birileri işkembeye indiriyor. 
Tabi Dündar’a hem siyasiler hem de rant peşinde koyan uyanıklar gaz veriyor. Hatta hatta birçok işadamı da aynı gazı fısıldıyor kulağına, “Bir sonraki Büyükşehir Belediye Başkanı neden sen olmayasın!”
Oldukça çekici, benim diyen kişinin rengini değiştirecek bir söz dizisi neden sen olmayasın!
Ancak bu operasyonların hepsinin ve fazlasının belediyenin reklam bütçesini kaldırmak ya da farklı alanlarda imtiyaz sahibi olmayı hedefleyenlerin işkembelerini doldurmaktan başka bir işe yaramadığı ortada. 
Mustafa Dündar aslında iki önemli noktada bunun olamayacağını net bir şekilde gördü. Recep Altepe’nin istifa etmesinin ardından Ankara’ya en büyük ilçe belediye başkanı olarak çağrıldı. 
Onunla birlikte dönemin Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve o dönem İnegöl Belediye Başkanı olan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. 
Bursa’da tüm beklenti Mustafa Dündar’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na karar verileceği yönündeydi. Ankara’ya giderken Büyükşehir Belediye başkanıydı ama dönerken Osmangazi Belediye Başkanı olarak devam etmek durumunda kaldı. 
Ve yerel seçimler öncesi aday belirleme süreci geliniyor. Tüm uğraşlara rağmen Alinur Aktaş, görevden alınan 7 kent belediye başkanlarının yerine gelen isimler arasında yoluna devam eden tek isim olma başarısını gösteriyor. 
Osmangazi Belediye Başkanlığı için de önemli isimler boy gösteriyor. Bir isim belirleniyor ve Ankara’da o isim onaylanıyor. Ancak belirlenen isim yetersiz ve sıkıntılı. Bunun önüne geçmek için Bursa milletvekilleri bir çözüm arıyor. 
O günlerde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki’ye ulaşmaya çalışıyorlar ama ne mümkün. Sonunda Efkan Ala devreye giriyor ve Özhaseki’ye belirlenen adayla ilgili çekinceler iletiliyor. 
Özhaseki, vekilleri dinledikten sonra bunu Reise söyleyip söyleyemeyeceklerini sorar. Olumlu yanıtı alınacak telekonferansla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlanılır. Meseleyi dinleyen Erdoğan peki başka adayınız var mı diye sorar. Orada vekilleri bir ara birbirlerine bakarak net aday ismi söylememeleri ve tereddütte kalmaları üzere Erdoğan, Mustafa Bey devam etsin o halde diyerek konuyu kapatır. 
Hasılı Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği için Mustafa Dündar’ı düşünmemişti genel merkez. Osmangazi Belediye Başkanlığının devamı ise belirlenen adayın yetersizliği ve sıkıntılı oluşundan son anda oldu. 
Tüm bunlar ortadayken Mustafa Dündar’a gaz vermeye devam edenler onu kandırmaya devam edenler, belediyenin kaynaklarını işkembelerine indirmeye devam edenler hala oyunlarını sürdürüyor. 
Dündar’a gaz veriyorlar. Üstelik o derece ileri gidiyorlar ki zaman zaman parti kararlarının bile önüne geçen adımlar atmasına neden oluyorlar. 
Son aylarda Osmangazi Belediyesi üst üste skandallarla maalesef gündeme geldi gelmeye de devam ediyor. Önce Mustafa Dündar’ı da kandırarak UNESCO ödülü aldık diye kanal kanal gezdirdiler. 
Dündar elinde bir plaket gerçekten UNESCO ödülü almış gibi şen gezerken sadece o elindeki plaket için belediyenin 106 bin lira ödediği ortaya çıktı iyi mi?
Yetmedi koca UNESCO açıklama yapıp biz bunlara ödül vermedik ismimizi kullanmasınlar dedi iyi mi?
Ama işkembeyi doldurmak için Osmangazi(‘ye çökenler daha önce de durmamış onlarda çıkıyor ortaya ardı ardına. 
Örneğin bir diziye bir kalemde 472 bin lira ödenmiş 32 saniyelik reklam için. Oysa o kaynak Osmangazi’ye kullanılsa millete faydası olacaktı. Seçim öncesi mesela Dündar’ın İstanbul’a bir kanalın yayınına katılması için 100 bin lira ödenmiş. 
Oysa Dündar’ın seçimi Osmangazi’de. Bu ödenen paralar birilerinin cebini doldurmaktan başka bir işe yaramazken, siyasetin bedeli de Mustafa Dündar ve Ak Parti’ye kesiliyor maalesef. 
Geçen hafta bir çok yayında yer alan televizyon ödemeleriyle ilgili haberden bir kesit alalım,
“Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dündar’ın 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde katıldığı ‘Yerel Seçim 2019’ isimli canlı yayın programı için iki ayrı ödeme yaptı. Belediye, Dündar’ın katıldığı bir program için 47 bin 200 TL’lik; bir sonraki program için de 51 bin 920 TL’lik ödeme yaptı. Belediye kasasından seçim programın yayımlandığı televizyon kanalına iki canlı yayın için yapılan toplam ödeme yaklaşık 100 bin TL’yi buldu. Dündar’ın bir başka televizyon kanalında katıldığı program için ise 70 bin 800 TL’lik ödeme yapıldı.”
Bazı siyasilerin Osmangazi Belediyesi’nin bu harcamaları için suç duyurusunda bulunduğu bilinirken, Sayıştay Denetçilerinin de ödemelerle ilgili ciddi uyarıda bulundukları da ifade ediliyor. 
Evet Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Dündar’ın yanıp tutuştuğunu biliniyor. Bunu bilen belli gruplar ki son günlerde yine hep birden topyekün Mustafa Dündar güzellemeleri ile gündemdeler, bir yandan gaz verip bir yandan faturayı Osmangazi Belediyesi’ne dayıyorlar. 
Bugün buna bir çok örnek verebiliriz. Örneğin Büyükşehir ve AK Parti hükümetini yerden yere vuran Yüksel Baysal, Mustafa Dündar güzellemesi yapıyor acaba neden? Cennet Yüzer, her ay düzenli faturalar kesiyor belediyeye. 
Örneklemeyi çoğaltabiliriz. Hepsinin farkındayız. 
Umuyoruz ki, Mustafa Dündar, bu hayal tacirlerine milletin rızkını yedirmez. Umuyoruz ki boş hayaller peşinde milletin imkanlarını çar çur etmez. Nasipten öte yol yoksa, o yolu bulacağım diye milletim imkanlarını birilerinin işkembesini şişirmeye harcamamak lazım…
Devam edeceğiz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.