SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar’ın uygulamaları AK Parti’ye zarar veriyor buna kim dur diyecek!

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2021 21:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 21:19

Osmangazi Belediyesi tam 9 yıl önce depreme dayanıksız olduğu ve yerine çok daha modern ve büyük bir kültür merkezi yapmak üzere yıktığı Elmasbahçeler Kültür Merkezi, aynı bölgede başka bir alana kaydırıldı ve geçtiğimiz aylanda temeli atıldı. Ankarayolu’na cephe arsa ise yan tarafta yapılan özel hastaneye otopark oldu. 


Son günlerde kamuoyunun gündemine sık sık gelmeye başlayan Elmasbahçeler Kültür Merkezi arazisiyle ilgili iddialar ve tartışmalar hem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı hem de ne yazık ki AK Parti’yi yıpratıyor. 
2012 yılında projesi bilboardlara çıkan ve Dündar tarafından yenisinin yapılacağına dair söz verilen merkez mahalle arasında bir araziye kaydırıldı. Nedeni belli değil. Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yok. 
Burada atılan adımın hesabını Mustafa Dündar ve ekibi kendileri ödeyecek olsa sorun yok ama siyasi faturanın milyonlarca kişinin emek verdiği, mücadele sürdürdüğü AK Parti’ye kesileceğini asla unutmamak gerek.  


O yıldan bugüne bölgede değişen bir şey yok ve sadece bu arazinin yanında bir özel hastane yapılmış. Daha vahim olan tarafı hastanenin sahipleri ile Mustafa Dündar’ın akrabalık ilişkisi olması. Paha biçilemez arazi şu anda o özel hastaneye otopark hizmeti veriyor.
 CİMER’e yapılan şikâyetler üzerine Osmangazi Belediyesi’nin önce Osmangazi Belediyespor işletiyor ardından OSPERAŞ işletiyor cevaplarını vermesi, üçüncü şikayette ise pardon deyip OSPERAŞ’ın işlettiği yönündeki bilginin sehven verildiğinin ifade edilmesi bile tutarsızlık ve şeffaflıktan uzak işler görmenin adeta resmi belgesi durumunda. Daha dramatik olanı ise o otoparka giren çıkan araçlara Hayat Sağlık Hizmetleri ismindeki firmanın fiş kesiyor olması. 
Bursa’da yüzbinlerce üyesi olan Türkiye genelinde bu güne kadar hiçbir partinin ulaşamadığı bir üye sayısına ve milyonlarca kişinin oy verdiği AK Parti’ye bundan daha büyük haksızlık yapılabilir mi? Dündar belediye başkanlığında 3. Döneminde olduğu için bir daha aday gösterilmeyecek. Dolayısıyla ekibiyle birlikte son dönemini yaşıyor Osmangazi’de. 


AK Parti’yi zora sokacak bu saçmalıkları yapmalarının arkasında bu durumu var bilmiyoruz ancak gerçekten bu yapılanlar ne yazık ki Türkiye’ye altın yıllarını yaşatan AK Parti’ye büyük haksızlık. 


GURUR DUYACAĞIN BİR ESER BIRAK!
Bu dakikadan itibaren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bir önerimiz olacak. Bir kaç gün önce “2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilen Bursa’da tarihi organizasyon için tüm kurumların ellerinden gelen desteği vermesi gerekiyor.
 İşte Osmangazi Belediyesi de Elmasbahçeler Kültür Merkezi arazisi için Türk mimarisi ile inşa edilecek Türk Dünyası Kültür Başkenti Kütüphane ve müzesi ya da Türk Dünyası Kültür Başkenti tematik lisesi gibi buraya on yıllar boyunca kentin simgesi olacak bir proje ile katkı saylayabilir. 
Organizasyon için devletin sağlayacağı kaynak desteğinden de yararlanılabilir.  Mustafa Dündar ve ekibi de torunlarına onların torunlarına kadar gurur duyulacak bir eseri Bursa’ya kazandırmış olur. Tarihe ismini altın harflerle yazdırmak ya da şaibeli işlerle anılmak. İşte tüm mesele bu!

Dolduruşa gelme Mustafa Başkan!
Ne yazık ki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı çevreleyen ekip kendisini o kadar fazla dünyadan koparıyor ki olmayacak hayallerin peşinde milletin kaynakları boşa harcanırken, hem bu dünya hem de ahrete çok yük birikiyor. Mustafa başkan inançlarına sıkı bağlı bir isim.
 Ancak kendisini çevreleyen yapı o kadar büyük algılarla başkanı etki altında bırakıyor ki, Büyükşehir Belediye Başkanı olma hayaliyle kavrulan Mustafa başkan, birçok lüzumsuz işin ve etkinliğin içine girerek vebal alıyor. 
Çok net birörnekle anlatalım bu durumu. Zeki Müren’i anma etkinliklerini sürdürüyor 21 yıldır Osmangazi Belediyesi. Vefa önemli bir şey ve buna söyleyecek sözümüz yok. Ancak kantarın topuzunu kaçırmak diye bir sözümüz var tabi. 
Salgın nedeniyle geçen yıl yapılamamıştı etkinlik. Ondan önceki yıl Emel Sayın konuk sanatçı olarak katılmış. Sordurdum 50 bin lira civarı bir ödeme yapılmış. 
Şimdi dikkatle altını çizerek bu yılki etkinliğe konuk sanatçı olarak katılan Sibel Can’a 495 bin 600 lira artı KDV ödeme yapıldığı iddia ediliyor. Konseri, sanatçıyı ayarlayan Mustafa Dündar değil tabiî ki. Osmangazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü! Allah aşkına arkadaş milletin parasını harcarken nasıl da bonkör nasılda kolay harcıyorsunuz. 
Aynı konsere 100 TL bilet desen ailesini alıp gitmeyecek bu bürokratlar tek kalemde sırf Dündar’a gaz verip Bursa Festivali’ne alternatif görüntüsü vermek için bu kadar parayı bir sanatçı 1 saat sahneye çıkacak diye nasıl harcarsınız? 
Mustafa başkan başta olmak üzere AK Parti’nin o bürokratları ciddi bir şekilde sorgulaması gerekmez mi? Ya bir yıl önce ulusal bir televizyonda çok reytingi olan bir programda Bursa tanıtımı için 375 bin lira ödeme yapıldı diye kızılca kıyamet kopmadı mı bu şehirde. Dündar’ı bu işe kim ikna ettiyse asla dostu olmayacağı gibi aynı zamanda siyasi suikastçısı de odur! Başkana önerimiz, biran önce çevresindekilerin oluşturduğu bu boş hayal dünyasından çıkarak, milletin kaynaklarını millete harcamaya ve hizmetleri adil ve en verimli şekilde halka ulaştırmaya yönelik AK Parti ilke ve karakterine dönmesidir. 

Bakan Bey Alaçam’a cami yaptıracak!
Son 20 yılda Bursa’daki en etkili siyasetçilerden biri olan eski Bakan Faruk Çelik, önemli bir hayır işi için kollarını sıvamış. Bakan bey, turizm alanında her geçen gün yıldızı daha da parlayan Kestel Alaçam’a bir cami yaptırmaya karar vermiş. Bu kararını hem mahalle muhtarı ile hem de çevresi ile paylaşan Bakan Bey, Alaçam’a yakışır bir camii yaptıracağının sözünü vermiş. 

Köy ya da boş olan bölgelere cami yaptırılması hep insanların zihninde bugüne kadar yaşanmış olumsuz örnekleri getirir. Genelde gecekondulaşma yapılacak arsaları legal hale getirmek için Koçbaşı işlevi gören camii yapım işi olarak kullanılır. Ülkenin birçok yanında örneklerini görmek mümkündür.  Akla tabi ilk bu geliyor ancak yüreğimizi rahatlatan tarafı bakan beyin isminin olduğu bir yerde kimsenin buna cesaret edemeyeceğidir.  Bu kentte emeği olan ve ülkeye bakan olarak hizmet etmiş bir isim olan Faruk beyin böylesi bir gönül işini yaptığı bölgede kimsenin buna cesaret etmeyeceğidir. Ve sayın bakanın çevresine yıkacağını duyurduğu kaçak yapısının bu konuyla ilgisi olmadığına şüphe yok! Bakan beyin bu hayırlı işini canı gönülden kutluyoruz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.