SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Temmuz Arap Baharı'na yapılmış bir darbe girişimi

Tunus eski Cumhurbaşkanı Merzuki, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında "Biz aslında bu darbe girişimini Arap Baharı'na yapılmış bir darbe girişi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
15 Temmuz Arap Baharı'na yapılmış bir darbe girişimi
Tunus eski Cumhurbaşkanı Merzuki, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında "Biz aslında bu darbe girişimini Arap Baharı'na yapılmış bir darbe girişimi olarak görüyoruz." dedi.

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, görüşmelerde bulunmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin Arap Baharı'na karşı yapıldığını belirten Merzuki, Türkiye'nin başta Filistin sorunu olmak üzere, Mısır, Tunus gibi bir çok ülkede yıllardır süregelen totaliter rejimlere baş kaldıran Arap halklarına verdiği destek ve dayanışmanın sonucu olarak cezalandırılmak istendiğini kaydetti.


Merzuki, "Biz aslında bu darbe girişimini (15 Temmuz darbe girişimi) Arap Baharı'na yapılmış bir darbe girişimi olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye’nin özellikle Arap Baharı'nın gerçekleştiği ülkelere yaptığı yardımlar çok barizdi. Bu nedenle Türkiye’nin Arap halklarına verdiği desteğin bir şekilde cezalandırılması olarak görüyoruz." dedi.



"Türkiye’nin kendini koruma hakkı vardır"

Darbe girişimi sonrası Avrupa'nın tutumunu eleştiren Merzuki, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Batılı ülkelerin bugünki hassasiyeti göstermediğinin hatırlanması gerektiğini söyledi. Merzuki, "Bugün, Türkiye'ye karşı sergiledikleri yaklaşım aslında Türkiye’ye karşı tutumlarından kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin kendini koruma hakkı vardır." değerlendirmesinde bulundu.



"Bir gün Mursi hapisten kurtulacak"

Mısır'ın demokratik yolla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sadece hapsedilmediğini aynı zamanda insanlık dışı bir muameleye maruz bırakıldığını hatırlatan Merzuki, insan hakları örgütlerini Mursi'ye yapılan adaletsizlik karşısında harekete geçmeye davet etti. Mursi'nin acılarını ve sıkıntılarını paylaştığını ifade eden Merzuki, "Ancak ben şuna inanıyorum; bir gün Mursi hapisten kurtulacak ve mücadelesine kaldığı yerden devam edecek." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.