SON DAKİKA
Hava Durumu

2 ülke daha elçileri kovdu!

Suudi Arabistan’ın ardından 2 ülke daha İran’la diplomatik ilişkileri sonlandırdı. Bahreyn, İranlı diplomatlara ayrılmaları için 48 saat sü

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2 ülke daha elçileri kovdu!
Suudi Arabistan’ın ardından 2 ülke daha İran’la diplomatik ilişkileri sonlandırdı. Bahreyn, İranlı diplomatlara ayrılmaları için 48 saat süre verirken Sudan, İran’ın Hartum Büyükelçisini sınır dışı etti.
 

 

Tahran Büyükelçiliği ateşe verilen Suudi Arabistan'ın İran'la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Bahreyn ve Sudan, İran ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Birleşik Arap Emirlikleri ise diplomatik temsil düzeyini maslahatgüzarlık seviyesine indirme ve ülkedeki İranlı diplomatların sayısını düşürme kararı aldı. Bahreyn, İran ile diplomatik ilişkilerinin kesilmesine ve İranlı diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 48 saat süre tanınmasına karar verildiğini açıkladı. Sudan'ın, İran'ın Hartum Büyükelçisi ile tüm diplomatik temsilcilerini sınır dışı etme ve ülkesinin Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı aldığı bildirildi. Suudi Arabistan vatandaşlarına İran'a gitme yasağı koydu. Riyad, İran ile tüm ticari ilişkilerin de kesileceğini ve uçak seferlerinin durdurulacağını da açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.