SON DAKİKA
Hava Durumu

200 yıllık tarih kül oldu

Brezilya’da aralarında dinozor fosillerinin de yer aldığı 20 milyondan fazla esere ev sahipliği yapan 200 yıllık tarihi eserler müzesi ale

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
200 yıllık tarih kül oldu
Brezilya’da aralarında dinozor fosillerinin de yer aldığı 20 milyondan fazla esere ev sahipliği yapan 200 yıllık tarihi eserler müzesi alevlere teslim oldu.
Ülkenin en eski müzelerinden biri olan Rio de Jenerio kentindeki Ulusal Müze’de çıkan yangının sebebi henüz bilinmiyor.  Yaklaşık 80 itfaiyecinin söndürme çalışmalarına katıldığı yangın henüz kontrol altına alınamadı. İtfaiye ekibinden Roberto Robadey, birkaç saat içinde yangını kontrol altına almayı hedeflediklerini kaydetti. Müze, yangının çıktığı gün ziyaretçilere kapalı olduğu için ölen ya da yaralanan olmadı.
"200 YILLIK BİRİKİM VE BİLGİ KAYBOLDU"
Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yangına ilişkin, "200 yıllık birikim ve bilgi kayboldu." dedi. 1818'de kurulan Ulusal Müze'nin ev sahipliği yaptığı 20 milyondan fazla obje arasında Amerika'da bulunan en eski insan kalıntısı olan 12 bin yıllık kadın iskeleti, dinozor fosilleri ve arkeolojik buluntular yer alıyordu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.