SON DAKİKA
Hava Durumu

4 Avrupa ülkesinde halk isyanda!

Ekonomik kriz Avrupa'da halkı sokaklara döktü, uçak seferleri iptal edildi!

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ekonomik kriz Avrupa'da halkı sokaklara döktü, uçak seferleri iptal edildi!

CİHAN - AB'nin kemer sıkma politikalarını protesto etmek için başta İspanya, Portekiz, Yunanistan ve İtalya'da genel greve gidilirken; Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde ise çeşitli eylemler yapılıyor.

23 ÜLKEDE GÖSTERİ

Kitlesel mitinglerle seslerini duyurmayı amaçlayan işçi sendikaları, Avrupa'da hükümetlerin aldığı kemer sıkma politikalarını eleştiriyor. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu bugünü 'Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü" ilan ederken, 23 ülkede yapılacak gösterilerle ilgili; "Kemer sıkma politikalarının etkisiyle ekonomi küçülüyor, fakirlik ve sosyal kaygı artıyor. Bu politikalarla ekonominin nefesini kesmek yerine acil olarak ekonomiyi canlandıracak önlemler almak gerekiyor. Avrupalı yöneticiler, sokakta gösteri yapanların seslerini dinlememekle hata yapıyor.' denildi.

TREN GARLARINDA EYLEM

Brüksel'de Avrupa Komisyonu binası önünde de eylem yapacak göstericilerin burada bir basın bildirisi okumaları bekleniyor. Belçika'da sendikalar genel greve gitmeseler dahi, özellikle demiryolu çalışanlarının iş bırakma ve yavaşlatma eyleminden dolayı Brüksel garlarında ciddi yığılmalar yaşanıyor. Brüksel Havalimanı Zaventem'den de Portekiz ve İspanya'ya gidecek uçuşların iptal edildiği duyuruldu. Demiryollarındaki eylemden Londra ve Paris'e giden hızlı trenler de etkilendi.

UÇAL SEFERLERİ DE İPTAL

Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan İspanya'ya uçak seferleri iptal olurken, Fransa'ya yapılan tren seferlerinde ise aksama yaşanıyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.